Çameli'de mahalleli kar'ı kuyuya gömdü

DENİZLİ 30.12.2016 - 13:09, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:50
 

Çameli'de mahalleli kar'ı kuyuya gömdü

Denizli Çameli İlçesi'ne yağan yoğun karı fırsat bilen mahalleli topladıkları karı yazın kullanmak için kuyulara gömüyor.

Çameli'nin yüksek rakımlı mahallesi olan Akpınar’da yaz aylarında kullanılacak karların saklanması için yüksek kesimlere çıkan mahalle sakinleri, topladıkları karları kuyulara gömdü.   Çameli’nin Akpınar Mahallesi’nde yıllardır devam eden kar kuyulama geleneği, bu yıl kar yağışının yoğun olması nedeniyle yeniden yapıldı. Akpınar Mahallesi’nin yüksek rakımlı yerlerinde yapılan bu uygulama ile kar kazılan kuyulara gömülüyor ve yaz aylarında kuyular içerisinden çıkartılarak satılıyor.     Bu uygulamanın bölgenin en önemli geleneklerinden olduğunu belirten Akpınarlı Hasbi Kaya, gömdükleri karları yazın mevlit ve düğünlerde kullandıklarını ve bu yolla para kazandıklarını belirttiler.
Denizli Çameli İlçesi'ne yağan yoğun karı fırsat bilen mahalleli topladıkları karı yazın kullanmak için kuyulara gömüyor.

Çameli'nin yüksek rakımlı mahallesi olan Akpınar’da yaz aylarında kullanılacak karların saklanması için yüksek kesimlere çıkan mahalle sakinleri, topladıkları karları kuyulara gömdü.

 

Çameli’nin Akpınar Mahallesi’nde yıllardır devam eden kar kuyulama geleneği, bu yıl kar yağışının yoğun olması nedeniyle yeniden yapıldı. Akpınar Mahallesi’nin yüksek rakımlı yerlerinde yapılan bu uygulama ile kar kazılan kuyulara gömülüyor ve yaz aylarında kuyular içerisinden çıkartılarak satılıyor.

 

 

Bu uygulamanın bölgenin en önemli geleneklerinden olduğunu belirten Akpınarlı Hasbi Kaya, gömdükleri karları yazın mevlit ve düğünlerde kullandıklarını ve bu yolla para kazandıklarını belirttiler.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.