Çameli’de Mehmet Akif Ersoy'u Anma Haftası

GÜNDEM 28.12.2019 - 09:50, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:52
 

Çameli’de Mehmet Akif Ersoy'u Anma Haftası

Çameli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından Hayri Dev Kültür Merkezinde Saat 10:00’da Hakkın Sesi Mehmet Akif konulu Resim ve afiş sergisi ile başladı. Düzenlenen etkinlik, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.   Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Emine Sazak, ayetlerden ve bir hadisten hareket eden Akif'in tembelliğe, duygusuzluğa, inançsızlığa, ümitsizliğe, cehalete ve milletin içerisine serpilen ayrılık tohumlarına saldırdığını ve milleti uyandırmaya çalıştığını söyledi.     Mehmet Akif Ersoy'un hayatını anlatan video gösterimi ile devam eden programda Hakkın Sesi Mehmet Akif" program, Pamukkale Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Turgut Tok, Doç.Dr Özgür Kasım Aydemir tarafından Mehmet Akif’in coğrafyası ve Ülküsü temalı panel düzenlendi Prof. Dr. Turgut Tok, “Mehmet Akif’i oluşturan kültür iklimine baktığımızda Kosova-İpek, Özbekistan-Buhara ve İstanbul-Fatih gibi bu 3 kentin izlerini taşıdığını görüyoruz. İstiklal Marşına baktığımızda biz, siz ve onlar yoktur çokluk kavramı hiç kullanılmaz çünkü ordu millet vatan artık tek vücut tek kimlik tek şahıs tek millet temsilindedir. Akif’in şiirlerini, hayatını, fikirlerini ve düşüncelerini anlatabilecek tek bir söz ararsak ben o kelimenin ‘edep’ olduğunu düşünüyorum dedi Doç. Dr. Özgür Kasım AYDEMİR Mehmet Akif’İn Çoğrafyası ve Gönül ülküsü ile ilgili sunumlarla panel verdi . Program şiir, Afiş yarışmalarında derece giren öğrencilere ödüllerinin verilmesiyle Program sona erdi.     Programa, Kaymakam Didem Dinç Özay , Belediye Başkanı Cengiz Arslan Pamukkale Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Turgut Tok, Doç.Dr Özgür Kasım Aydemir, İlçe Jandarma Komutanı Hamza Çil , İlçe Emniyet Amiri Bilal Cingör,İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Uzun, Protokol Üyeleri ve öğrenciler katıldı.  

Çameli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından Hayri Dev Kültür Merkezinde Saat 10:00’da Hakkın Sesi Mehmet Akif konulu Resim ve afiş sergisi ile başladı. Düzenlenen etkinlik, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

 

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Emine Sazak, ayetlerden ve bir hadisten hareket eden Akif'in tembelliğe, duygusuzluğa, inançsızlığa, ümitsizliğe, cehalete ve milletin içerisine serpilen ayrılık tohumlarına saldırdığını ve milleti uyandırmaya çalıştığını söyledi.

 

 

Mehmet Akif Ersoy'un hayatını anlatan video gösterimi ile devam eden programda Hakkın Sesi Mehmet Akif" program, Pamukkale Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Turgut Tok, Doç.Dr Özgür Kasım Aydemir tarafından Mehmet Akif’in coğrafyası ve Ülküsü temalı panel düzenlendi Prof. Dr. Turgut Tok, “Mehmet Akif’i oluşturan kültür iklimine baktığımızda Kosova-İpek, Özbekistan-Buhara ve İstanbul-Fatih gibi bu 3 kentin izlerini taşıdığını görüyoruz. İstiklal Marşına baktığımızda biz, siz ve onlar yoktur çokluk kavramı hiç kullanılmaz çünkü ordu millet vatan artık tek vücut tek kimlik tek şahıs tek millet temsilindedir. Akif’in şiirlerini, hayatını, fikirlerini ve düşüncelerini anlatabilecek tek bir söz ararsak ben o kelimenin ‘edep’ olduğunu düşünüyorum dedi Doç. Dr. Özgür Kasım AYDEMİR Mehmet Akif’İn Çoğrafyası ve Gönül ülküsü ile ilgili sunumlarla panel verdi . Program şiir, Afiş yarışmalarında derece giren öğrencilere ödüllerinin verilmesiyle Program sona erdi.

 

 

Programa, Kaymakam Didem Dinç Özay , Belediye Başkanı Cengiz Arslan Pamukkale Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Turgut Tok, Doç.Dr Özgür Kasım Aydemir, İlçe Jandarma Komutanı Hamza Çil , İlçe Emniyet Amiri Bilal Cingör,İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Uzun, Protokol Üyeleri ve öğrenciler katıldı.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.