Çameli'de örtü altı üretimle yetiştirilen domateslerin ağırlığı 1 kiloyu aştı

DENİZLİ 07.09.2020 - 10:36, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:52
 

Çameli'de örtü altı üretimle yetiştirilen domateslerin ağırlığı 1 kiloyu aştı

Çameli’de üreticilerin pandemi döneminde fedakarlık ile yetiştirdiği domateslerin hasadına başlandı. Örtü altı üretimi yapan çiftçinin, hormon kullanmadan yetiştirdiği domateslerin ağırlığı 1 kiloyu aştı.   Çameli’de Örtü altı üretim yapan Levent Kerem, Gökçeyaka Mahallesi Kıran Dağı Mevkiinde  14 dönüm alanda örtü altı sera kurdu ve domates yetiştiriciliğine başladı. Hormon kullanmadan bombus arılarla organik yetiştiricilik yapan Levent Kerem  'Çameli Kınalısı' olarak bilinen bölgeye has lezzeti bulunan domateslerinin tane ağırlığı ile 1 kilo 20 gram ile 1200 grama kadar ulaştı.     İNSANLARIN KAFASI RAHAT OLSUN Sattığı domateslerin hormonsuz olduğunu ve sera ile yetiştirilen domateslerin daha temiz olduğunu aktaran Kerem, yetişen domateslerin lezzeti tabi ki daha güzel olur. Zaten ince kabuklu olduğu için hem yemeğe gider hem kahvaltıya gider. Menemen de yapabilirsin kahvaltıya ayrı yemeğe ayrı domates almana gerek yok. İkisini de bundan kullanabiliyorsun. Denizli’de ve Çameli’ de  insanların aklına hemen hormon geliyor. Seracılık artık gelişti. Seracılıkta hormon diye bir şey yok. İlaçlama var. Bu ilacın ne salatalığa ne de domatese bir zararı yok. Diğer şekilde bir aşılama yok. Milletin dediği hormon olayı aşılamadır. Kabaktan salatalık aşılıyor, salatalıktan karpuz aşılıyor. Karpuzu kestiğinde salatalık gibi kokuyor. Ya da salatalığı kestiğinizde kabak gibi kokuyor. Öyle bir sıkıntımız yok. İnsanların kafası rahat olsun. Sera temiz iş. Yağmurdan çamurdan, en azından girebiliyorsun, malını temizce toplayabiliyorsun. Temiz mal yaptıktan sonra her zaman temiz olur” dedi. Üreticiler ise pandemi döneminde yetiştirdikleri domatesin 2,2 liraya kadar alıcı bulduğunu dile getirerek, ürettikleri domateslerin kaliteli olduğunu ve daha çok ihracatçıyı bölgeye davet ettiklerini söyledi.     PANDEMİ SÜRECİ BİZİ OLUMSUZ ETKİLEMEDİ Sektörlerinde pazar sorunu olmadığını ancak pandemi sıkıntısı nedeniyle fide ekimi aşamasında sıkıntısı yaşadıklarını aktaran Kerem "Tarım sektöründe yaş sınırı 40-60 arasıdır. Pandemi sürecinde de bu kişilerin risk durumu fazla olduğundan işçi sayımız yarı yarıya düştü ama bizde daha genç nesille pandemi kuralları gereğinde sera’nın içinde de olsa sosyal mesafe –maske ve hijyen tedbirlerimizi alarak çalışıyoruz Esnaflar ve çiftçiler olarak tek dileğimiz bu virüsün bir an önce Türkiyemizden ve dünyamızdan temizlenmesi. Çiftçilerimizin eski günlerine, vatandaşlarımızın sağlıklı günlerine kavuşmasını istiyoruz” dedi.    

Çameli’de üreticilerin pandemi döneminde fedakarlık ile yetiştirdiği domateslerin hasadına başlandı. Örtü altı üretimi yapan çiftçinin, hormon kullanmadan yetiştirdiği domateslerin ağırlığı 1 kiloyu aştı.

 

Çameli’de Örtü altı üretim yapan Levent Kerem, Gökçeyaka Mahallesi Kıran Dağı Mevkiinde  14 dönüm alanda örtü altı sera kurdu ve domates yetiştiriciliğine başladı. Hormon kullanmadan bombus arılarla organik yetiştiricilik yapan Levent Kerem  'Çameli Kınalısı' olarak bilinen bölgeye has lezzeti bulunan domateslerinin tane ağırlığı ile 1 kilo 20 gram ile 1200 grama kadar ulaştı.

 

 

İNSANLARIN KAFASI RAHAT OLSUN

Sattığı domateslerin hormonsuz olduğunu ve sera ile yetiştirilen domateslerin daha temiz olduğunu aktaran Kerem, yetişen domateslerin lezzeti tabi ki daha güzel olur. Zaten ince kabuklu olduğu için hem yemeğe gider hem kahvaltıya gider. Menemen de yapabilirsin kahvaltıya ayrı yemeğe ayrı domates almana gerek yok. İkisini de bundan kullanabiliyorsun. Denizli’de ve Çameli’ de  insanların aklına hemen hormon geliyor. Seracılık artık gelişti. Seracılıkta hormon diye bir şey yok. İlaçlama var. Bu ilacın ne salatalığa ne de domatese bir zararı yok. Diğer şekilde bir aşılama yok. Milletin dediği hormon olayı aşılamadır. Kabaktan salatalık aşılıyor, salatalıktan karpuz aşılıyor. Karpuzu kestiğinde salatalık gibi kokuyor. Ya da salatalığı kestiğinizde kabak gibi kokuyor. Öyle bir sıkıntımız yok. İnsanların kafası rahat olsun. Sera temiz iş. Yağmurdan çamurdan, en azından girebiliyorsun, malını temizce toplayabiliyorsun. Temiz mal yaptıktan sonra her zaman temiz olur” dedi. Üreticiler ise pandemi döneminde yetiştirdikleri domatesin 2,2 liraya kadar alıcı bulduğunu dile getirerek, ürettikleri domateslerin kaliteli olduğunu ve daha çok ihracatçıyı bölgeye davet ettiklerini söyledi.

 

 

PANDEMİ SÜRECİ BİZİ OLUMSUZ ETKİLEMEDİ

Sektörlerinde pazar sorunu olmadığını ancak pandemi sıkıntısı nedeniyle fide ekimi aşamasında sıkıntısı yaşadıklarını aktaran Kerem "Tarım sektöründe yaş sınırı 40-60 arasıdır. Pandemi sürecinde de bu kişilerin risk durumu fazla olduğundan işçi sayımız yarı yarıya düştü ama bizde daha genç nesille pandemi kuralları gereğinde sera’nın içinde de olsa sosyal mesafe –maske ve hijyen tedbirlerimizi alarak çalışıyoruz Esnaflar ve çiftçiler olarak tek dileğimiz bu virüsün bir an önce Türkiyemizden ve dünyamızdan temizlenmesi. Çiftçilerimizin eski günlerine, vatandaşlarımızın sağlıklı günlerine kavuşmasını istiyoruz” dedi.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.