Çameli'de yaz aylarında kar görebilirsiniz

DENİZLİ 06.08.2019 - 10:23, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:51
 

Çameli'de yaz aylarında kar görebilirsiniz

Yurdu etkisi altına alan aşırı sıcaklar nedeniyle vatandaşlar, serin yerleri tercih ederken Denizli’nin Çameli ilçesinin dağlarında kar görmek mümkün oluyor.   Çameli İlçesinde bulunan 2700 metre yükseklikteki Kargın Yaylası dağında, Ağustos ayına rağmen kar halen duruyor. Sıcaklardan bunalan vatandaşlar kar bulunan bu bölgeye giderek serinlemeye çalışıyor.   Kargın Yaylası’nın zirvesinde, fazla güneş görmeyen yerlerde büyük kar çukurlarında biriken karlar sıcaklığa rağmen kar kuyularında muhafaza edilebiliyor. Bu bölgede doğal olarak ve insanlar tarafından yapılan kar kuyuları, kışın yağan kar ile birlikte doluyor. Yaz aylarında bile erimeyen karlar insanların bazen geçim kaynağı kimi zamanda serinlemelerine neden oluyor.     Kargın Yaylasına çıkan Soner Koç isimli genç “Bu mevsimde kar görmenin mutluluğunu yaşadık ve çok lezzetli, bizde bu karları çuvallara doldurup mahalle halkına ve arkadaşlarla karlı şerbet yapıp yiyoruz. Mağaralarda tonlarca kar var. Yamaçtaki karları keserken bile soğukluğu htik. Ağustos ayının sıcaklığına rağmen kar kuyusunun uzunluğunu bilemiyoruz ama gerçek şu ki içeriye giren fazla durmuyor. Çok soğuk 5 dakika anca duruyoruz. Yanımızda getirdiğimiz kürek ve çuvala kar kuyusundaki karları hemen doldurup çıkıyoruz. Sonra ısındıktan sonra tekrar mağaraya giriyoruz” dedi.     Macera arayanların ve bu yaz mevsiminde zirvede bulunan kuyularda ki karlardan faydalanmak ve yemek isteyenlerin zorlu bir yolculuk sonrası, zirveden eşsiz manzaranın tadını çıkarmak isteyenleri buraya gelmeleri gerektiğini belirten Koç, “bu güzelliğin keyfine varsınlar” ifadesine yer verdi.

Yurdu etkisi altına alan aşırı sıcaklar nedeniyle vatandaşlar, serin yerleri tercih ederken Denizli’nin Çameli ilçesinin dağlarında kar görmek mümkün oluyor.

 

Çameli İlçesinde bulunan 2700 metre yükseklikteki Kargın Yaylası dağında, Ağustos ayına rağmen kar halen duruyor. Sıcaklardan bunalan vatandaşlar kar bulunan bu bölgeye giderek serinlemeye çalışıyor.

 

Kargın Yaylası’nın zirvesinde, fazla güneş görmeyen yerlerde büyük kar çukurlarında biriken karlar sıcaklığa rağmen kar kuyularında muhafaza edilebiliyor. Bu bölgede doğal olarak ve insanlar tarafından yapılan kar kuyuları, kışın yağan kar ile birlikte doluyor. Yaz aylarında bile erimeyen karlar insanların bazen geçim kaynağı kimi zamanda serinlemelerine neden oluyor.

 

 

Kargın Yaylasına çıkan Soner Koç isimli genç “Bu mevsimde kar görmenin mutluluğunu yaşadık ve çok lezzetli, bizde bu karları çuvallara doldurup mahalle halkına ve arkadaşlarla karlı şerbet yapıp yiyoruz. Mağaralarda tonlarca kar var. Yamaçtaki karları keserken bile soğukluğu htik. Ağustos ayının sıcaklığına rağmen kar kuyusunun uzunluğunu bilemiyoruz ama gerçek şu ki içeriye giren fazla durmuyor. Çok soğuk 5 dakika anca duruyoruz. Yanımızda getirdiğimiz kürek ve çuvala kar kuyusundaki karları hemen doldurup çıkıyoruz. Sonra ısındıktan sonra tekrar mağaraya giriyoruz” dedi.

 

 

Macera arayanların ve bu yaz mevsiminde zirvede bulunan kuyularda ki karlardan faydalanmak ve yemek isteyenlerin zorlu bir yolculuk sonrası, zirveden eşsiz manzaranın tadını çıkarmak isteyenleri buraya gelmeleri gerektiğini belirten Koç, “bu güzelliğin keyfine varsınlar” ifadesine yer verdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.