Çameli'de yetiştirilen domatesin ağırlığı 1 buçuk kiloyu aştı

DENİZLİ 09.09.2020 - 09:21, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:52
 

Çameli'de yetiştirilen domatesin ağırlığı 1 buçuk kiloyu aştı

Çameli İlçesi’nde yetiştirilen domatesler meydan okumaya kadar vardı. Önceki günlerde haberlere konu olan örtü altı üretim yapan Levent Kerem isimli üreticinin yetiştirdiği domateslerin ağırlığının bir kilonun üzerinde olmasının ardından, yine Çameli İlçesi’nde bir çiftçinin yetiştirdiği domatesler rakip oldu. Bahçesinde atalık tohum ile organik olarak yetiştirdiği domates 1 kilo 570 gram geldi.   İlçede Adnan ve Gülbeyaz Ongun çiftinin, 300 metrekare bahçesinde yetiştirdiği organik domateslerin ağırlığı bir buçuk kiloyu aştı. Önceki gün örtü altı üretim yapan Levent Kerem isimli üreticinin ağırlığı bir kilonun üzerinde yetiştirdiği domateslere meydan okuyan Ongun çiftinin, oğlu Coşkun Ongun, ağırlığı 1 kilo 570 gram gelen yetiştirdikleri domatesleri sosyal medyada paylaşarak, “Maşallah domateslerimize 1 kilo 570 gram. Bu bir meydan okumadır” ifadelerini kullandı.     Atalık tohumla bahçelerinde yetiştirdikleri domatesleri, satmadıkları, kendi ihtiyaçları için kullanan Ongun, ürün fazlasını akraba ve komşularına dağıtırken, geri kalanı salça yaparak tüketiyorlar.     “ATA TOHUMLARIMIZ KAYBOLMASIN” Yetiştirilen domatesleri kışlık hazırlık yaparak salçaya dönüştüren Gülbeyaz Ongun; “Evladımı nasıl yetiştiriyorsam, bunları da öyle yetiştiriyorum.  Ata tohumunu gelecek nesillere aktarmak büyük önem taşıyor.  Nesilden nesile dedelerimizin bıraktığı tohumlar eskimesin, kayıp olmasın, ilaçlı olmasın, organik olsun. Dedelerimizden kalan tohumlarımız bozulmasın. Organik olarak yetiştirilen domateslerden yapılan salça ile, yemeklerin tadı daha lezzetli oluyor” ifadelerini kullandı.    

Çameli İlçesi’nde yetiştirilen domatesler meydan okumaya kadar vardı. Önceki günlerde haberlere konu olan örtü altı üretim yapan Levent Kerem isimli üreticinin yetiştirdiği domateslerin ağırlığının bir kilonun üzerinde olmasının ardından, yine Çameli İlçesi’nde bir çiftçinin yetiştirdiği domatesler rakip oldu. Bahçesinde atalık tohum ile organik olarak yetiştirdiği domates 1 kilo 570 gram geldi.

 

İlçede Adnan ve Gülbeyaz Ongun çiftinin, 300 metrekare bahçesinde yetiştirdiği organik domateslerin ağırlığı bir buçuk kiloyu aştı. Önceki gün örtü altı üretim yapan Levent Kerem isimli üreticinin ağırlığı bir kilonun üzerinde yetiştirdiği domateslere meydan okuyan Ongun çiftinin, oğlu Coşkun Ongun, ağırlığı 1 kilo 570 gram gelen yetiştirdikleri domatesleri sosyal medyada paylaşarak, “Maşallah domateslerimize 1 kilo 570 gram. Bu bir meydan okumadır” ifadelerini kullandı.

 

 

Atalık tohumla bahçelerinde yetiştirdikleri domatesleri, satmadıkları, kendi ihtiyaçları için kullanan Ongun, ürün fazlasını akraba ve komşularına dağıtırken, geri kalanı salça yaparak tüketiyorlar.

 

 

“ATA TOHUMLARIMIZ KAYBOLMASIN”

Yetiştirilen domatesleri kışlık hazırlık yaparak salçaya dönüştüren Gülbeyaz Ongun; “Evladımı nasıl yetiştiriyorsam, bunları da öyle yetiştiriyorum.  Ata tohumunu gelecek nesillere aktarmak büyük önem taşıyor.  Nesilden nesile dedelerimizin bıraktığı tohumlar eskimesin, kayıp olmasın, ilaçlı olmasın, organik olsun. Dedelerimizden kalan tohumlarımız bozulmasın. Organik olarak yetiştirilen domateslerden yapılan salça ile, yemeklerin tadı daha lezzetli oluyor” ifadelerini kullandı.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.