Çameli’den Afyon’a kadar uçtular

SPOR 08.06.2020 - 10:37, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:52
 

Çameli’den Afyon’a kadar uçtular

Denizli’nin Çameli İlçesi'nde 2 bin 140 metre yüksekliğindeki Yaylacık Dağı Yamaç Paraşütü Pisti marka olma yolunda hızla ilerliyor. Yaylacık pistinden havalanan 3 sporcu, Afyonkarahisar iline kadar uçtu. Dora Köksal isimli sporcu uzun mesafe 247 kilometre uçarak önceki rekoru kırarak yeni bir başarıya imza attı.   Yaz sporları turizmi bakımından önemli bir yer haline gelen Yaylacık Dağı,  yamaç paraşütü ve yelken kanat sporları için son derece elverişli konuma sahip. Her yıl düzenlenen uluslararası organizasyonlarla yerli ve yabancı sporcuların uğrak noktası haline gelen Çameli’ de, koronavirüs tedbirlerinin ardından hayatın kontrollü normale dönüşünün ardından yamaç paraşütü ile turizm sezonu açıldı.     Çameli’nin kendi rekoru kırıldı   Çameli yamaç paraşütü pilotları Yaylacık pistinden uçarak Afyonkarahisar iline kadar uçtular. Çameli ‘de uzun mesafede 221 kilometre uçuş rekorunu, Dora Köksal isimli sporcu 247 kilometre uçuş gerçekleştirerek kırdı. Emre Gürer 207 kilometre, Semih Sayır 200 kilometre uçarak uçuşlarını tamamladı.      07 Haziran Pazartesi günü (bugün) 3 sporcu, Çameli Yaylacık Pist alanından Türkiye rekoru için uçuş düzenleyecek. Uzun mesafe uçuş gerçekleştirecek sporcular uygun hava şartlarının sağlanmasının ardından Çameli’den, Orta Karadeniz veya Edirne bölgesine doğru rota belirleyecekleri belirtildi.  

Denizli’nin Çameli İlçesi'nde 2 bin 140 metre yüksekliğindeki Yaylacık Dağı Yamaç Paraşütü Pisti marka olma yolunda hızla ilerliyor. Yaylacık pistinden havalanan 3 sporcu, Afyonkarahisar iline kadar uçtu. Dora Köksal isimli sporcu uzun mesafe 247 kilometre uçarak önceki rekoru kırarak yeni bir başarıya imza attı.

 

Yaz sporları turizmi bakımından önemli bir yer haline gelen Yaylacık Dağı,  yamaç paraşütü ve yelken kanat sporları için son derece elverişli konuma sahip. Her yıl düzenlenen uluslararası organizasyonlarla yerli ve yabancı sporcuların uğrak noktası haline gelen Çameli’ de, koronavirüs tedbirlerinin ardından hayatın kontrollü normale dönüşünün ardından yamaç paraşütü ile turizm sezonu açıldı.

 

 

Çameli’nin kendi rekoru kırıldı

 

Çameli yamaç paraşütü pilotları Yaylacık pistinden uçarak Afyonkarahisar iline kadar uçtular. Çameli ‘de uzun mesafede 221 kilometre uçuş rekorunu, Dora Köksal isimli sporcu 247 kilometre uçuş gerçekleştirerek kırdı. Emre Gürer 207 kilometre, Semih Sayır 200 kilometre uçarak uçuşlarını tamamladı.

 

 

 07 Haziran Pazartesi günü (bugün) 3 sporcu, Çameli Yaylacık Pist alanından Türkiye rekoru için uçuş düzenleyecek. Uzun mesafe uçuş gerçekleştirecek sporcular uygun hava şartlarının sağlanmasının ardından Çameli’den, Orta Karadeniz veya Edirne bölgesine doğru rota belirleyecekleri belirtildi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.