Çameli'den rüzgar gibi geçtiler

DENİZLİ 22.08.2017 - 09:53, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:50
 

Çameli'den rüzgar gibi geçtiler

7.'si düzenlenen Transanatolia Raid Yarışı 19 Ağustos – 26 Ağustos 2017 Tarihleri arasında gerçekleşti.Mücadelenin dünkü etabı Çameli Elmalı Buğu gediği mevkinden start aldı.

Start alanında Çameli Kaymakamı Onur Özaydın ve Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan katılan tüm sporculara yarışmalarda kazasız belasız bir mücadele yapılmasını dile getirdi. Taşçılar,Taşlıkbaşı,Kargın,Gürsu, Buğu gediği,yaylacık ve Arıkaya Mahallelerinde yol güzergahından gecen yarışmacıları mahalle sakinleri ilgiyle izledi.     Ralli kategorisinde mücadele eden yarışmacılar yüksek standartlarda hazırlanmış yol rotalarını takip ederek zamana karşı mücadele eden 40 motosiklet ve ralli arabası Çameli’nin güzellikleri içerisinde güzel bir yarış sergilediler. Anadolu’nun güzellikleri arasından ilerleyerek unutulmuş rotaları gün yüzüne çıkaran Transanatolia Ralli Raid yarışmasında Motosiklet, 4x4 araba, kategorilerinde gerçekleştirilen organizasyona İtalya, Fransa, Portekiz, İspanya, Hollanda, Yunanistan, Yeni Zelanda, Arjantin ve Azerbaycan'dan da sporcular katılıyor.   4x4 arazi aracı unvanını taşıyan ve "raid" kategorisinde yarışan Yarışmacı arazi aracının pilotu , böyle bir etkinlikte ilk defa bulunduğunu söyledi. Bu araçların dayanıklılığını ispatlamak için yarışa katıldıklarını belirten Yarışmacı "Etaplarımız çok hızlı ve iyi geçiyor. Biz konumumuz gereği yarışlara sondan dahil oluyoruz. Önümüzdeki bir çok araca da teknik destek veriyoruz. Çok güzel fakat o kadar da zorlu etaplardan geçiyoruz. Çameli Parkuru gerçekten müthiş bir yer, araçlarımızda hiç bir sıkıntıyla karşılaşmadık. İnşallah kazasız bu yarışı bitiririz" diye konuştu.   Motosiklet ile etaba katılan sürücüler ise "Her şey çok güzel ve iyi bir atmosfer var. Dünyanın birçok ülkesinden katılan sporcularla bu atmosferi yaşıyoruz. Ciddi bir rekabet içerisindeyiz. Her şey yolunda dedi. Taşçılar, Taşlıkbaşı,Kargın,Gürsu ,Buğu gediği, Yaylacık ve Arıkaya Mahalleleri etabını bitiren sporcular Dirmil Yoluna geçtiler.    
7.'si düzenlenen Transanatolia Raid Yarışı 19 Ağustos – 26 Ağustos 2017 Tarihleri arasında gerçekleşti.Mücadelenin dünkü etabı Çameli Elmalı Buğu gediği mevkinden start aldı.

Start alanında Çameli Kaymakamı Onur Özaydın ve Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan katılan tüm sporculara yarışmalarda kazasız belasız bir mücadele yapılmasını dile getirdi. Taşçılar,Taşlıkbaşı,Kargın,Gürsu, Buğu gediği,yaylacık ve Arıkaya Mahallelerinde yol güzergahından gecen yarışmacıları mahalle sakinleri ilgiyle izledi.

 

 

Ralli kategorisinde mücadele eden yarışmacılar yüksek standartlarda hazırlanmış yol rotalarını takip ederek zamana karşı mücadele eden 40 motosiklet ve ralli arabası Çameli’nin güzellikleri içerisinde güzel bir yarış sergilediler. Anadolu’nun güzellikleri arasından ilerleyerek unutulmuş rotaları gün yüzüne çıkaran Transanatolia Ralli Raid yarışmasında Motosiklet, 4x4 araba, kategorilerinde gerçekleştirilen organizasyona İtalya, Fransa, Portekiz, İspanya, Hollanda, Yunanistan, Yeni Zelanda, Arjantin ve Azerbaycan'dan da sporcular katılıyor.

 

4x4 arazi aracı unvanını taşıyan ve "raid" kategorisinde yarışan Yarışmacı arazi aracının pilotu , böyle bir etkinlikte ilk defa bulunduğunu söyledi. Bu araçların dayanıklılığını ispatlamak için yarışa katıldıklarını belirten Yarışmacı "Etaplarımız çok hızlı ve iyi geçiyor. Biz konumumuz gereği yarışlara sondan dahil oluyoruz. Önümüzdeki bir çok araca da teknik destek veriyoruz. Çok güzel fakat o kadar da zorlu etaplardan geçiyoruz. Çameli Parkuru gerçekten müthiş bir yer, araçlarımızda hiç bir sıkıntıyla karşılaşmadık. İnşallah kazasız bu yarışı bitiririz" diye konuştu.

 

Motosiklet ile etaba katılan sürücüler ise "Her şey çok güzel ve iyi bir atmosfer var. Dünyanın birçok ülkesinden katılan sporcularla bu atmosferi yaşıyoruz. Ciddi bir rekabet içerisindeyiz. Her şey yolunda dedi. Taşçılar, Taşlıkbaşı,Kargın,Gürsu ,Buğu gediği, Yaylacık ve Arıkaya Mahalleleri etabını bitiren sporcular Dirmil Yoluna geçtiler.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.