Çameli domatesi yurt dışına ihraç ediliyor

10.07.2018 - 17:42, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:51
 

Çameli domatesi yurt dışına ihraç ediliyor

Denizli’nin Çameli ilçesinde 3 yıl önce başlayan örtü altı sera domatesi Suudi Arabistan, Katar ve İsrail’den sonra artık çevre illerdeki büyük marketlere de satılıyor.   Çameli ilçesinde 3 yıl önce başlayan örtü altı seracılığı üreticinin yüzünü güldürdü. 300 dönüm üzerine çıkan ve yaygınlaşan örtü altı seracılığı yapılan gecen sene Suudi Arabistan ve Katar'ın ardından İsrail'e de domates ihraç edildi.   ÇAMELİ DOMATESİ BÜYÜK MARKETLERDE YERİNİ ALACAK   Çameli Tarım Danışmanlık Ofisi Ziraat Mühendisi Gökhan Hakkı Gököz ,Erdoğan Dumlupınar ,Gökay İsa Özyüksel Satın alma yöneticisi Asi Tarım Experi Osman Toru Çameli ilçesindeki seraları gezerek ürünlerin verimliliğini ve kalitesini toprak analizlerini inceledi.Yapılan incelemeler sonucunda yetkililere bilgi verildi. Yaklaşık 2 hafta sonra ürünlerin hasat zamanında Çameli Domatesi Yurtiçindeki büyük marketlerde ve yurtdışındaki ülkelere ihracatına başlanacak.

Denizli’nin Çameli ilçesinde 3 yıl önce başlayan örtü altı sera domatesi Suudi Arabistan, Katar ve İsrail’den sonra artık çevre illerdeki büyük marketlere de satılıyor.

 

Çameli ilçesinde 3 yıl önce başlayan örtü altı seracılığı üreticinin yüzünü güldürdü. 300 dönüm üzerine çıkan ve yaygınlaşan örtü altı seracılığı yapılan gecen sene Suudi Arabistan ve Katar'ın ardından İsrail'e de domates ihraç edildi.

 

ÇAMELİ DOMATESİ BÜYÜK MARKETLERDE YERİNİ ALACAK

 

Çameli Tarım Danışmanlık Ofisi Ziraat Mühendisi Gökhan Hakkı Gököz ,Erdoğan Dumlupınar ,Gökay İsa Özyüksel Satın alma yöneticisi Asi Tarım Experi Osman Toru Çameli ilçesindeki seraları gezerek ürünlerin verimliliğini ve kalitesini toprak analizlerini inceledi.Yapılan incelemeler sonucunda yetkililere bilgi verildi. Yaklaşık 2 hafta sonra ürünlerin hasat zamanında Çameli Domatesi Yurtiçindeki büyük marketlerde ve yurtdışındaki ülkelere ihracatına başlanacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.