Çameli Kaymakamlığı'ndan Aydınhan Ailesi ile ilgili açıklama

DENİZLİ 10.11.2020 - 12:50, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:52
 

Çameli Kaymakamlığı'ndan Aydınhan Ailesi ile ilgili açıklama

Denizli’de karayolu kenarında çadırda yaşam mücadelesi veren aile hakkında Çameli Kaymakamlığı’ndan açıklama yapıldı.   Eşini kuyu zehirlenmesinde kaybetti, 200 bin TL'lik borç ile çadırda hayat mücadelesi veriyorlar haberleri üzerine, Eşini kuyu zehirlenmesinde kaybeden Aydınhan ailesi ile ilgili Çameli Kaymakamlığı’ndan açılama yapıldı.   Kaymakamlıktan yapılan açıklamada; “ 8 Kasım 2020’de bazı basın-yayın organlarında “Yol Kenarında Yaşam Mücadelesi” Konulu habere konu olan vatandaşımız Fatma Aydınhan’ın eşi 25.05.2020 tarihinde ilçemiz Çamlıbel Mahallesi’nde bulunan su kuyusunda elim bir kaza sonucu vefat etmiştir.   Eşiyle beraber Honaz İlçesi’nde bahçıvanlık yaptıkları ve işten ayrılarak bir minübüs içerisinde Denizli-Antalya karayolu üzerinde (ilçemiz sınırları dışında) kokoreç ve tost yapmaya başladıkları sırada eşinin vefat olayı gerçekleşen vatandaşımız, kendisi ve 3 oğlunun ikametini ilçemize aldırmıştır. Alınan beyan ve bilgilerde mahallede bulunan evi uzun süreli kullanmadıkları, sürekli olarak ilçe dışında buldukları işlerde çalıştıkları anlaşılmakta ise de;   Çameli Belediyemiz ilçedeki evde kalınması durumunda evin tadilat edileceği, ayrıca araçlarının ilçede uygun bir yerde çalışmasına yardımcı olunacağını belirtmiş fakat evde kalma ve iş yerlerini ilçemize taşıma konusunda vatandaşımız olumlu cevap vermemiştir.   Ayrıca Kaymakamlığımız Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfınca ailemize; 23.06.2020, 24.07.2020 ve 30.10.2020 tarihlerinde nakdi yardımda bulunmuştur.   Kıymetli vatandaşımızın kabul etmesi halinde Belediyemiz ev ve iş yeri konusundaki önceden taahhüt ettiği yardım sözünü gerçekleştirecek, Kaymakamlığımız ise bundan önce olduğu gibi ayni ve nakdi desteğine periyodik olarak devam edecektir.   Vatandaşlarımızın duyarlılığı için teşekkür eder,devletimizin tüm kurumlarınca “ sağ elin verdiğini sol elin görmemesi” anlayışı ile gereğinin yapıldığını ve yapılmaya devam edileceğini bilinmesin, isteriz” ifadelerine yer verildi.  

Denizli’de karayolu kenarında çadırda yaşam mücadelesi veren aile hakkında Çameli Kaymakamlığı’ndan açıklama yapıldı.

 

Eşini kuyu zehirlenmesinde kaybetti, 200 bin TL'lik borç ile çadırda hayat mücadelesi veriyorlar haberleri üzerine, Eşini kuyu zehirlenmesinde kaybeden Aydınhan ailesi ile ilgili Çameli Kaymakamlığı’ndan açılama yapıldı.

 

Kaymakamlıktan yapılan açıklamada; “ 8 Kasım 2020’de bazı basın-yayın organlarında “Yol Kenarında Yaşam Mücadelesi” Konulu habere konu olan vatandaşımız Fatma Aydınhan’ın eşi 25.05.2020 tarihinde ilçemiz Çamlıbel Mahallesi’nde bulunan su kuyusunda elim bir kaza sonucu vefat etmiştir.

 

Eşiyle beraber Honaz İlçesi’nde bahçıvanlık yaptıkları ve işten ayrılarak bir minübüs içerisinde Denizli-Antalya karayolu üzerinde (ilçemiz sınırları dışında) kokoreç ve tost yapmaya başladıkları sırada eşinin vefat olayı gerçekleşen vatandaşımız, kendisi ve 3 oğlunun ikametini ilçemize aldırmıştır. Alınan beyan ve bilgilerde mahallede bulunan evi uzun süreli kullanmadıkları, sürekli olarak ilçe dışında buldukları işlerde çalıştıkları anlaşılmakta ise de;

 

Çameli Belediyemiz ilçedeki evde kalınması durumunda evin tadilat edileceği, ayrıca araçlarının ilçede uygun bir yerde çalışmasına yardımcı olunacağını belirtmiş fakat evde kalma ve iş yerlerini ilçemize taşıma konusunda vatandaşımız olumlu cevap vermemiştir.

 

Ayrıca Kaymakamlığımız Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfınca ailemize; 23.06.2020, 24.07.2020 ve 30.10.2020 tarihlerinde nakdi yardımda bulunmuştur.

 

Kıymetli vatandaşımızın kabul etmesi halinde Belediyemiz ev ve iş yeri konusundaki önceden taahhüt ettiği yardım sözünü gerçekleştirecek, Kaymakamlığımız ise bundan önce olduğu gibi ayni ve nakdi desteğine periyodik olarak devam edecektir.

 

Vatandaşlarımızın duyarlılığı için teşekkür eder,devletimizin tüm kurumlarınca “ sağ elin verdiğini sol elin görmemesi” anlayışı ile gereğinin yapıldığını ve yapılmaya devam edileceğini bilinmesin, isteriz” ifadelerine yer verildi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.