Çameli'nin 200 yıllık Değirmeni

YAŞAM 27.11.2016 - 10:04, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:50
 

Çameli'nin 200 yıllık Değirmeni

Çameli'nin 200 yıllık Değirmeni / denizli haber / denizli 20 haber

Pamukkale Üniversitesi Öğrencileri ve Sonbahar Bisiklet Etkinliğine katılan doğaseverler Sarıkavak Mahallesinde bulunan 200 yıllık su değirmeninde mola verip daha önce görmedikleri günümüz teknolojisine yenik düşen Su mekanizmasıyla çalışan değirmeni gezdiler.   Değirmenin emektar sahibi Nurten Gün ile konuşan gençler, özellikle yaz aylarında işlerinin nispeten yoğun olduğunu dile getirdi. Değirmenden maddi bir beklentisi bulunmadığını, sadece emanete sahip çıktığını vurguladı.   Gün, bölgede eskiden 8 su değirmeni olduğunu ancak günümüzde sadece kendisinin işlettiği değirmenin kaldığını belirtti. Gün "Eskisi gibi olmasa da rağbet gösterenler var. Yakın mesafede değirmen bulamayıp 50 kilometre mesafeden gelenler oluyor. Biz de elimizden geldiği kadar onlara yardımcı olmaya çalışıyoruz." Ömrü yettiği sürece değirmeni ayakta tutmaya çalışacağının altını çizen Gün şöyle devam etti:   "Bu değirmene benden sonra bakacak kimse yok. Çocuklarım dahi şu an bakmama razı değiller. 'Yapma, yoruyorsun kendini' diyorlar. Ben gücüm yettiği kadar bu işi sürdürmek istiyorum. Evimiz buraya çok yakın. Gelen giden insanlarla sohbet ediyor, zaman geçiriyoruz. Yazın Almanya'dan, Amerika'dan gurbetçiler geliyor, onlarla tanışıyor, muhabbet ediyoruz. Köyümüzde çok güzel bir hareketlilik oluyor." dedi.    
Çameli'nin 200 yıllık Değirmeni / denizli haber / denizli 20 haber

Pamukkale Üniversitesi Öğrencileri ve Sonbahar Bisiklet Etkinliğine katılan doğaseverler Sarıkavak Mahallesinde bulunan 200 yıllık su değirmeninde mola verip daha önce görmedikleri günümüz teknolojisine yenik düşen Su mekanizmasıyla çalışan değirmeni gezdiler.

 

Değirmenin emektar sahibi Nurten Gün ile konuşan gençler, özellikle yaz aylarında işlerinin nispeten yoğun olduğunu dile getirdi. Değirmenden maddi bir beklentisi bulunmadığını, sadece emanete sahip çıktığını vurguladı.

 

Gün, bölgede eskiden 8 su değirmeni olduğunu ancak günümüzde sadece kendisinin işlettiği değirmenin kaldığını belirtti. Gün "Eskisi gibi olmasa da rağbet gösterenler var. Yakın mesafede değirmen bulamayıp 50 kilometre mesafeden gelenler oluyor. Biz de elimizden geldiği kadar onlara yardımcı olmaya çalışıyoruz." Ömrü yettiği sürece değirmeni ayakta tutmaya çalışacağının altını çizen Gün şöyle devam etti:

 

"Bu değirmene benden sonra bakacak kimse yok. Çocuklarım dahi şu an bakmama razı değiller. 'Yapma, yoruyorsun kendini' diyorlar. Ben gücüm yettiği kadar bu işi sürdürmek istiyorum. Evimiz buraya çok yakın. Gelen giden insanlarla sohbet ediyor, zaman geçiriyoruz. Yazın Almanya'dan, Amerika'dan gurbetçiler geliyor, onlarla tanışıyor, muhabbet ediyoruz. Köyümüzde çok güzel bir hareketlilik oluyor." dedi.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.