Çameli'nin İmarı sil Baştan Yenileniyor

DENİZLİ 21.03.2017 - 13:21, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:50
 

Çameli'nin İmarı sil Baştan Yenileniyor

Çameli İlçesinin 50 Yıllık İmar Planı Sil Baştan Yenileniyor.Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ve Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan Gelecek kuşaklara daha iyi bir Çameli için kolları sıvadı.

Çameli'de  geçmişten gelen sorunlara çözüm üreterek, değişim ve gelişimin en fazla yaşanacağı ilçe olma hedefiyle kendini geleceğe hazırlıyor. Bu kapsamda 50 yıl önceki imar planları etap etap değiştirilmeye başlandı. Çameli  Belediye Başkanı Cengiz Arslan  bu yıl içinde Çameli 'nin  tüm imar planlarını yenileyerek, yapı sektörünün önünü açmayı, hem de daha farklı bir yapılaşmayı ortaya çıkarmayı hedeflediklerini belirtti.   Denizli Büyükşehir Belediyesi ile Beraber çalışılıyor   Denizli Büyükşehir Bütünü Çevre Düzeni Planı doğrultusunda, daha sağlıklı yaşam çevreleri oluşturmak için1/5000 ölçekli nazım imar planı çalışmalarına başlayan Denizli  Büyükşehir Belediyesi ile koordineli olarak Çameli'de 1/1000 1/5000 ölçekli revizyon imar planı Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan istişare yaparak  Büyükşehir İmar Plancıları ile bu çalışmaları düzenliyoruz Planda Kat Yükseklikleri ,Dere İslah Projeleri,Ticari Alanlar,Otoparklar,Resmi Kurum Alanları yeniden düzenleniyor   Çameli Belediyesi 1953 yılından itibaren belediye statüsüne geçtiği  2014 Yerel seçimlerinde büyükşehir statüsü ile köyden mahalleye dönüşen mahallelerimizin 2017 yılına kadar olan belediye imar planı sil baştan değişiyor .1/ 5000'lik -1/  1000'lik planlar ile revize edilerek ilçenin  10-20 -30 değil gelecek yüzyıllara  modern ve gelişen bir Çameli İçin çalıştıklarını dile getiren Başkan Arslan  gelecek yüzyıllara modern ve sürdürülebilir bir kimlikle kavuşabilmesi için imar planları önemli" dedi. Çalışmaların aralıksız devam ettiğini sözlerine ekledi.    “Önceliğimiz Şehrin Planlı Ve Programlı Olarak Büyümesi Ve Gelişmesi”   Konuya ilişkin Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan  yaptığı açıklamada, Çameli'nin  büyümesi ve gelişmesi açısından 1/5000 ölçekli nazım imar planı ve 1/1000 ölçekli uygulama imar planlarının son derece önemli olduğunu dile getirirken, bu imar planıyla şehrin imar haritasının ortaya çıkarılacağını ve imar noktasında yaşanan sıkıntıların son bulacağını belirtti. Başkan Arslan  imar planlarının çıkartılması ve haritaların hazırlanması bu ilçe  için hayatı bir önem taşıdığını belirterek “2014 yılında Göreve geldiğimizden bu güne kadar önceliğimiz şehrin planlı ve programlı olarak büyümesi ve gelişmesi oldu. Bu noktada önümüze çıkan en önemli sorununda şehrin tam bir imar planının olmamasıydı. Bu sorunu ortadan kaldırmak için İlçenin  ayrıntılı bir imar planının ortaya konulması gerekliydi. Değişen İmar Planımızın Çameli İlçemizin geleceğine yön verecek şimdiden hayırlı olsun.Yapılan İmar Çalışmalarına Maddi ve Manevi olarak desteklerini esirgemeyen Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan'a teşekkür ederiz" dedi.    
Çameli İlçesinin 50 Yıllık İmar Planı Sil Baştan Yenileniyor.Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ve Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan Gelecek kuşaklara daha iyi bir Çameli için kolları sıvadı.

Çameli'de  geçmişten gelen sorunlara çözüm üreterek, değişim ve gelişimin en fazla yaşanacağı ilçe olma hedefiyle kendini geleceğe hazırlıyor. Bu kapsamda 50 yıl önceki imar planları etap etap değiştirilmeye başlandı. Çameli  Belediye Başkanı Cengiz Arslan  bu yıl içinde Çameli 'nin  tüm imar planlarını yenileyerek, yapı sektörünün önünü açmayı, hem de daha farklı bir yapılaşmayı ortaya çıkarmayı hedeflediklerini belirtti.

 

Denizli Büyükşehir Belediyesi ile Beraber çalışılıyor

 

Denizli Büyükşehir Bütünü Çevre Düzeni Planı doğrultusunda, daha sağlıklı yaşam çevreleri oluşturmak için1/5000 ölçekli nazım imar planı çalışmalarına başlayan Denizli  Büyükşehir Belediyesi ile koordineli olarak Çameli'de 1/1000 1/5000 ölçekli revizyon imar planı Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan istişare yaparak  Büyükşehir İmar Plancıları ile bu çalışmaları düzenliyoruz Planda Kat Yükseklikleri ,Dere İslah Projeleri,Ticari Alanlar,Otoparklar,Resmi Kurum Alanları yeniden düzenleniyor

 

Çameli Belediyesi 1953 yılından itibaren belediye statüsüne geçtiği  2014 Yerel seçimlerinde büyükşehir statüsü ile köyden mahalleye dönüşen mahallelerimizin 2017 yılına kadar olan belediye imar planı sil baştan değişiyor .1/ 5000'lik -1/  1000'lik planlar ile revize edilerek ilçenin  10-20 -30 değil gelecek yüzyıllara  modern ve gelişen bir Çameli İçin çalıştıklarını dile getiren Başkan Arslan  gelecek yüzyıllara modern ve sürdürülebilir bir kimlikle kavuşabilmesi için imar planları önemli" dedi. Çalışmaların aralıksız devam ettiğini sözlerine ekledi. 

 

“Önceliğimiz Şehrin Planlı Ve Programlı Olarak Büyümesi Ve Gelişmesi”

 

Konuya ilişkin Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan  yaptığı açıklamada, Çameli'nin  büyümesi ve gelişmesi açısından 1/5000 ölçekli nazım imar planı ve 1/1000 ölçekli uygulama imar planlarının son derece önemli olduğunu dile getirirken, bu imar planıyla şehrin imar haritasının ortaya çıkarılacağını ve imar noktasında yaşanan sıkıntıların son bulacağını belirtti. Başkan Arslan  imar planlarının çıkartılması ve haritaların hazırlanması bu ilçe  için hayatı bir önem taşıdığını belirterek “2014 yılında Göreve geldiğimizden bu güne kadar önceliğimiz şehrin planlı ve programlı olarak büyümesi ve gelişmesi oldu. Bu noktada önümüze çıkan en önemli sorununda şehrin tam bir imar planının olmamasıydı. Bu sorunu ortadan kaldırmak için İlçenin  ayrıntılı bir imar planının ortaya konulması gerekliydi. Değişen İmar Planımızın Çameli İlçemizin geleceğine yön verecek şimdiden hayırlı olsun.Yapılan İmar Çalışmalarına Maddi ve Manevi olarak desteklerini esirgemeyen Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan'a teşekkür ederiz" dedi.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.