Çameli Ovası Arazi Toplulaştırma İhale Tarihi Belli Oldu

DENİZLİ 27.02.2021 - 13:52, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:57
 

Çameli Ovası Arazi Toplulaştırma İhale Tarihi Belli Oldu

Çameli’de yatırım kapsamına alınan yerlerdeki arazilerin çok parçalı olması nedeniyle 7 mahallede arazi toplulaştırması ve tarla içi geliştirme projesi uygulanacağı belirtildi. 7 ilçede gerçekleştirilecek proje kapsamında arazi toplulaştırma ihale tarihi belli oldu.   Çameli İlçesi’nde, İmamlar, Belevi, Bıçakcı, Kızılyaka, Yeni, Yumrutaş ve Yunuspınarı mahallelerinin bulunduğu Çameli Ovası’nda arazi toplulaştırması ve tarla içi geliştirme projesi uygulanacağı belirtildi. Arazi toplulaştırma ihale tarihi 25 Mart 2021 tarihinde saat 10.00’da yapılacağı belirtildi.   İLÇENİN TARIMA DAYALI EKONOMİSİ GÜÇLENECEK Arazi toplulaştırma ihale tarihinin 25 Mart’ta yapılacağını belirten Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan; “ 2014 yılında göreve başladığımız günden itibaren Çameli’de tarıma önem verdik. Bereketli topraklarımız her türlü mahsulü veriyor. 7 yılda tarımda geldiğimiz nokta bellidir. Arazi toplulaştırması ile küçük, parçalı ve kullanımı zor araziler azalacak. Düzenli ve ideal parseller oluşacak. İlçemizde kullanılabilir, üretim yapılabilir arazi miktarı artarak ilçenin tarıma dayalı ekonomisi güçlenecektir.   ARAZİLER DEĞERLENİYOR, MASRAFLAR DÜŞÜYOR Tarım arazilerinde ki yapısal bozukluklar verimin düşmesine neden olmakta, verim artırıcı tedbirlerin alınmasını öngörmektedir. Bu nedenle parseller arasındaki uzaklık kısalacak ve buna bağlı olarak ulaşım giderleri azaldığından; zaman, işçilik ve yakıttan tasarruf sağlanacak ve arazi değerlenecek. Bu yatırımlar ile tarımdan elde edilen gelirin yükseltilmesi çiftçimizin sosyo-ekonomik durumunun iyileştirilmesi ve yaşam refahının artırılması hedeflenmektedir. Arazi toplulaştırması ve tarla içi geliştirme projesinde emeği geçen Denizli Ak Parti Milletvekillerimiz Cahit Özkan, Şahin Tin, Nilgün Ök, Ahmet Yıldız ve DSİ Genel Müdür v. Kaya Yıldız’a ve DSİ 21. Bölge Müdürü Göktuğ İlter’e teşekkür ederiz” dedi.   İHALE TARİHİ VE YERİ Denizli Çameli Ovası Arazi Toplulaştırma ve TİGH Projesi İşi İhale Tarihi 25.03.2021 Saat 10:00 DSİ 21. Bölge Müdürlüğü İhale Salonu İzmir yolu 5. km Kuyulu Mevkii -EFELER / AYDIN gerçekleşeceği belirtildi.  

Çameli’de yatırım kapsamına alınan yerlerdeki arazilerin çok parçalı olması nedeniyle 7 mahallede arazi toplulaştırması ve tarla içi geliştirme projesi uygulanacağı belirtildi. 7 ilçede gerçekleştirilecek proje kapsamında arazi toplulaştırma ihale tarihi belli oldu.

 

Çameli İlçesi’nde, İmamlar, Belevi, Bıçakcı, Kızılyaka, Yeni, Yumrutaş ve Yunuspınarı mahallelerinin bulunduğu Çameli Ovası’nda arazi toplulaştırması ve tarla içi geliştirme projesi uygulanacağı belirtildi. Arazi toplulaştırma ihale tarihi 25 Mart 2021 tarihinde saat 10.00’da yapılacağı belirtildi.

 

İLÇENİN TARIMA DAYALI EKONOMİSİ GÜÇLENECEK

Arazi toplulaştırma ihale tarihinin 25 Mart’ta yapılacağını belirten Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan; “ 2014 yılında göreve başladığımız günden itibaren Çameli’de tarıma önem verdik. Bereketli topraklarımız her türlü mahsulü veriyor. 7 yılda tarımda geldiğimiz nokta bellidir. Arazi toplulaştırması ile küçük, parçalı ve kullanımı zor araziler azalacak. Düzenli ve ideal parseller oluşacak. İlçemizde kullanılabilir, üretim yapılabilir arazi miktarı artarak ilçenin tarıma dayalı ekonomisi güçlenecektir.

 

ARAZİLER DEĞERLENİYOR, MASRAFLAR DÜŞÜYOR

Tarım arazilerinde ki yapısal bozukluklar verimin düşmesine neden olmakta, verim artırıcı tedbirlerin alınmasını öngörmektedir. Bu nedenle parseller arasındaki uzaklık kısalacak ve buna bağlı olarak ulaşım giderleri azaldığından; zaman, işçilik ve yakıttan tasarruf sağlanacak ve arazi değerlenecek. Bu yatırımlar ile tarımdan elde edilen gelirin yükseltilmesi çiftçimizin sosyo-ekonomik durumunun iyileştirilmesi ve yaşam refahının artırılması hedeflenmektedir. Arazi toplulaştırması ve tarla içi geliştirme projesinde emeği geçen Denizli Ak Parti Milletvekillerimiz Cahit Özkan, Şahin Tin, Nilgün Ök, Ahmet Yıldız ve DSİ Genel Müdür v. Kaya Yıldız’a ve DSİ 21. Bölge Müdürü Göktuğ İlter’e teşekkür ederiz” dedi.

 

İHALE TARİHİ VE YERİ

Denizli Çameli Ovası Arazi Toplulaştırma ve TİGH Projesi İşi İhale Tarihi 25.03.2021 Saat 10:00 DSİ 21. Bölge Müdürlüğü İhale Salonu İzmir yolu 5. km Kuyulu Mevkii -EFELER / AYDIN gerçekleşeceği belirtildi.

 

cameli ovasi arazi toplulastirma

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.