Çameli’ye Hayran Kaldılar

DENİZLİ 10.07.2020 - 10:29, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:52
 

Çameli’ye Hayran Kaldılar

Akdeniz Belediyeler Birliği Turizm Komisyonu Toplantısı Çameli'de gerçekleşti. Toplantı sonrası Başkan Arslan Turizm Komisyonu üyeleri ile birlikte  ilçenin doğal güzelliklerini gezdi.   Çameli Taş Konaklarda bir gece konaklayan misafirler, Başkan Arslan’ın rehberliğinde ilçe gezisi yaptı. Turizm Komisyonu Üyelerinin ilk durağı Çameli Belediye Başkanlığı oldu. Misafirlerini ağırlayan Başkan Arslan ilçedeki çalışmalar ve gerçekleşecek olan yatırımlardan bahsetti.     Hayri Dev Kültür Merkezi ve Sanat Atölyelerini gezen misafirler, Çameli’de Yamaç Paraşütü pist alanında doğa manzarasını seyretmenin mutluluğunu yaşadılar. Elmalı Mahallesinde bulunan Çameli Halk Eğitim Merkezinde Yöresel Kilim ve Bez dokuma atölyesinde el emeği göz nuru Çameli’ye özgü kök boyadan yapılan kilim ve bez dokumalarını yapan kadınları ziyaret ettiler. Kilim dokumacılığı milletimizin kültüründe çok önemli bir yere sahiptir diyen Başkan Arslan, “Bu kültürel mirasın devam ettirilmesini sağlıyoruz. Bayanlarımız içinde ev ekonomisine gelir sağlıyor” dedi. Elmalı Mahallesindeki Bağ evleri gezisi ve doğal güzelliklerini gezdiren Başkan Arslan misafirlerine Leğen Böreği ikram etti.     BAŞKAN ARSLAN’DAN LEĞEN BÖREĞİ İKRAMI Başkan Arslan misafirlere İçerisinde et, soğan, bulgur, sızdırılmış kuyruk yağı, karabiber, kimyon, pul biber, hamurunda ise mısır ununun dayanılmaz lezzeti olan Yörük kültürünün egemen olduğu Çameli mutfağının lezzetlerinden olan Leğen Böreğini ikram etti. Başkan Arslan’a teşekkür ederek Yörük kültürünün egemen olduğu Çameli mutfağının birbirinden güzel yemek kültürü ve farklı lezzetleri ile bambaşka, tadı damağımızda kaldı dediler.     YAZ SICAĞINDA SERİN BİR CENNET Gezi sonrası Akdeniz Belediyeler Birliği Turizm Komisyonu Üyeleri, “Çameli'de  1500 rakımdayız, gündüzleri 20 derece yaz sıcağından bunalanların kaçış rotası akşam saatlerinde 15 derece soğuktan üşüyüp ceketinizi bile giyebilirsiniz. Çameli’de bu gibi bir hava var. Böyle serin iklim başka yerde yok.   Bozulmamış doğası, tarihi dokusu, lezzetli yöresel yemekleri, dereler, gölleri, cana yakın insanları temiz havası, suyu, yemyeşil dağları, nehirleri ve doğal yapısıyla 'yeryüzü Cenneti’ni andıran Çameli doğayla iç içe zaman geçirmek isteyen doğal güzellikler ve yaşam var. İlçe Merkezinde Taş Konaklar ilçeye çok yakışmış. Arkadaşlarımızla tekrar gelmek için sözleştik. Çok da memnun kaldık. Çameli’nin mistik bir dokusu var. Çameli yaz sıcağında serin bir cennet gibi” dediler.  

Akdeniz Belediyeler Birliği Turizm Komisyonu Toplantısı Çameli'de gerçekleşti. Toplantı sonrası Başkan Arslan Turizm Komisyonu üyeleri ile birlikte  ilçenin doğal güzelliklerini gezdi.

 

Çameli Taş Konaklarda bir gece konaklayan misafirler, Başkan Arslan’ın rehberliğinde ilçe gezisi yaptı. Turizm Komisyonu Üyelerinin ilk durağı Çameli Belediye Başkanlığı oldu. Misafirlerini ağırlayan Başkan Arslan ilçedeki çalışmalar ve gerçekleşecek olan yatırımlardan bahsetti.

 

 

Hayri Dev Kültür Merkezi ve Sanat Atölyelerini gezen misafirler, Çameli’de Yamaç Paraşütü pist alanında doğa manzarasını seyretmenin mutluluğunu yaşadılar. Elmalı Mahallesinde bulunan Çameli Halk Eğitim Merkezinde Yöresel Kilim ve Bez dokuma atölyesinde el emeği göz nuru Çameli’ye özgü kök boyadan yapılan kilim ve bez dokumalarını yapan kadınları ziyaret ettiler. Kilim dokumacılığı milletimizin kültüründe çok önemli bir yere sahiptir diyen Başkan Arslan, “Bu kültürel mirasın devam ettirilmesini sağlıyoruz. Bayanlarımız içinde ev ekonomisine gelir sağlıyor” dedi. Elmalı Mahallesindeki Bağ evleri gezisi ve doğal güzelliklerini gezdiren Başkan Arslan misafirlerine Leğen Böreği ikram etti.

 

 

BAŞKAN ARSLAN’DAN LEĞEN BÖREĞİ İKRAMI

Başkan Arslan misafirlere İçerisinde et, soğan, bulgur, sızdırılmış kuyruk yağı, karabiber, kimyon, pul biber, hamurunda ise mısır ununun dayanılmaz lezzeti olan Yörük kültürünün egemen olduğu Çameli mutfağının lezzetlerinden olan Leğen Böreğini ikram etti. Başkan Arslan’a teşekkür ederek Yörük kültürünün egemen olduğu Çameli mutfağının birbirinden güzel yemek kültürü ve farklı lezzetleri ile bambaşka, tadı damağımızda kaldı dediler.

 

 

YAZ SICAĞINDA SERİN BİR CENNET

Gezi sonrası Akdeniz Belediyeler Birliği Turizm Komisyonu Üyeleri, “Çameli'de  1500 rakımdayız, gündüzleri 20 derece yaz sıcağından bunalanların kaçış rotası akşam saatlerinde 15 derece soğuktan üşüyüp ceketinizi bile giyebilirsiniz. Çameli’de bu gibi bir hava var. Böyle serin iklim başka yerde yok.

 

Bozulmamış doğası, tarihi dokusu, lezzetli yöresel yemekleri, dereler, gölleri, cana yakın insanları temiz havası, suyu, yemyeşil dağları, nehirleri ve doğal yapısıyla 'yeryüzü Cenneti’ni andıran Çameli doğayla iç içe zaman geçirmek isteyen doğal güzellikler ve yaşam var. İlçe Merkezinde Taş Konaklar ilçeye çok yakışmış. Arkadaşlarımızla tekrar gelmek için sözleştik. Çok da memnun kaldık. Çameli’nin mistik bir dokusu var. Çameli yaz sıcağında serin bir cennet gibi” dediler.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.