Çamelili iki arkadaşın çıntar sefası

DENİZLİ 10.10.2020 - 11:57, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:52
 

Çamelili iki arkadaşın çıntar sefası

Denizli’nin Çameli İlçesi’nde iki arkadaş çıktıkları dağ gezisinde tesadüfen buldukları çıntarları mangal yakarak afiyetle yediler.   Dağlardaki çam ormanlarının dibinde yoğun yağmurlardan sonra mantar gibi bitiveren el ayası şeklinde şemsiye gibi geniş olup kızıla çalan turuncumsu renkte bir mantar türü olan Çıntar, aynı zamanda şifalı bir besin kaynağıdır.   Gurbet Akın ve arkadaşı Erkan Sönmez, birlikte çıktıkları Çameli, İmamlar Mahallesi yakınlarındaki dağlarda vakit geçirirken, gördükleri çıntarları toplamaya başladı. Çam ormanlarında önceki gün yağan yağmurun ardından ortaya çıkan çıntarları fark eden Gurbet Akın, önce üzerindeki bitki örtüsünü kaldırarak bir bir yerlerini tespit etti. Daha sonrada arkadaşı ile birlikte çıntarları topladılar.     Dağ gezisine çıkan iki arkadaş yanlarına azık olarak aldıkları ekmeğin yanında domates biber salata gibi sebzeler götürmüştü. Çıntar yatağını bulan iki arkadaş buldukları yaklaşık 10 kilo çıntarın bir kısmını ateş yakarak mangal yaptılar. Pişirdikleri çıntarları afiyetle yiyen iki kafadar kalan çıntarları evlerine götürdü.     Arık mevsimi olduğu ve önümüzdeki haftalarda her yerin çıntar olacağını belirten iki arkadaş hafta sonu aileleri ile birlikte yanlarında getirecekleri çapa ve sepetlerle çıntar toplayacaklarını belirtti.  

Denizli’nin Çameli İlçesi’nde iki arkadaş çıktıkları dağ gezisinde tesadüfen buldukları çıntarları mangal yakarak afiyetle yediler.

 

Dağlardaki çam ormanlarının dibinde yoğun yağmurlardan sonra mantar gibi bitiveren el ayası şeklinde şemsiye gibi geniş olup kızıla çalan turuncumsu renkte bir mantar türü olan Çıntar, aynı zamanda şifalı bir besin kaynağıdır.

 

Gurbet Akın ve arkadaşı Erkan Sönmez, birlikte çıktıkları Çameli, İmamlar Mahallesi yakınlarındaki dağlarda vakit geçirirken, gördükleri çıntarları toplamaya başladı. Çam ormanlarında önceki gün yağan yağmurun ardından ortaya çıkan çıntarları fark eden Gurbet Akın, önce üzerindeki bitki örtüsünü kaldırarak bir bir yerlerini tespit etti. Daha sonrada arkadaşı ile birlikte çıntarları topladılar.

 

 

Dağ gezisine çıkan iki arkadaş yanlarına azık olarak aldıkları ekmeğin yanında domates biber salata gibi sebzeler götürmüştü. Çıntar yatağını bulan iki arkadaş buldukları yaklaşık 10 kilo çıntarın bir kısmını ateş yakarak mangal yaptılar. Pişirdikleri çıntarları afiyetle yiyen iki kafadar kalan çıntarları evlerine götürdü.

 

 

Arık mevsimi olduğu ve önümüzdeki haftalarda her yerin çıntar olacağını belirten iki arkadaş hafta sonu aileleri ile birlikte yanlarında getirecekleri çapa ve sepetlerle çıntar toplayacaklarını belirtti.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.