Çamelili Üretici Birlik Kurmaya Hazırlanıyor

DENİZLİ 04.09.2017 - 12:15, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:50
 

Çamelili Üretici Birlik Kurmaya Hazırlanıyor

Örtü Altı Sebzeciliğin Çameli’de bir marka olması ve gelişmesiyle ilgili üretimden pazarlamaya kadar her aşmasını takip eden Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan, her zaman çiftçinin yanında olarak desteklerini sağlıyor.   Üretici ile birlikte seraya giren, Örtü Altı seracıların her konusunda yardımcı olan Başkan Arslan Belediyecilik faaliyetlerinden kalan kısmında Örtü Altı Sebze Yetiştiriciliği yapan çiftçilerle bir araya gelerek toplantılarla gerçekleştiriyor.   Başkan Arslan ve Çameli Belediyesi Tarım Danışmanlık Teknik Personelleriyle birlikte bugün Çameli Belediyesi Konferans Salonunda gerçekleşen toplantıda hastalıklı, zararlı, pazar, ve pazarlama ile ilgili bilgilendirme toplantısı yapıldı.   Çameli domatesinin dünya ve ülkemizde sebze üretimindeki yeri hakkında bilgiler verilerek başladığı sunumda, Türkiye'deki seracılığın tarihçesi ve mevcut durumu, gübrelemede dikkate alınması gereken faktörler ve gübreleme önerileri ile devamı anlatıldı. Çiftçilere sinevizyon sunumunda çeşitli bilgilendirmeler yapılarak üretici birliği çatısı altında neler yapılabileceği anlatıldı.   Başkan Arslan Çameli’de yaklaşık 400 Dekar Örtü altı seracılığın yapıldığı ve 300 tondan fazla Dünya Ülkelere ihracat yapıldığı ve Katar, Birleşik Arap Ülkeleri, Sudi Arabistan, Dubai, İsrail ülkelerine Çameli Domatesi gönderdiklerini ve her gecen gül ülke sayısının arttığını dile getidi. Arslan; “ Önceki dönem elmamızda yitirdiğimiz değeri Domates’te kazanarak önceki hatalarımızdan ders çıkarttık. İleriki dönemde birlik kurduğumuzda sözleşmeli üretime geçerek hedefimizin 400 dönümden 1000 dönüme çıkartmak ve tersine göçü sağlayacağız. Gölhisar yolunu ihaleye çıkartıp ulaşım sorununu ortadan kaldırıp ihracat yapan firmaların daha rahat gelip gelmelerini imkan olacaktır dedi.  

Örtü Altı Sebzeciliğin Çameli’de bir marka olması ve gelişmesiyle ilgili üretimden pazarlamaya kadar her aşmasını takip eden Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan, her zaman çiftçinin yanında olarak desteklerini sağlıyor.

 

Üretici ile birlikte seraya giren, Örtü Altı seracıların her konusunda yardımcı olan Başkan Arslan Belediyecilik faaliyetlerinden kalan kısmında Örtü Altı Sebze Yetiştiriciliği yapan çiftçilerle bir araya gelerek toplantılarla gerçekleştiriyor.

 

Başkan Arslan ve Çameli Belediyesi Tarım Danışmanlık Teknik Personelleriyle birlikte bugün Çameli Belediyesi Konferans Salonunda gerçekleşen toplantıda hastalıklı, zararlı, pazar, ve pazarlama ile ilgili bilgilendirme toplantısı yapıldı.

 

Çameli domatesinin dünya ve ülkemizde sebze üretimindeki yeri hakkında bilgiler verilerek başladığı sunumda, Türkiye'deki seracılığın tarihçesi ve mevcut durumu, gübrelemede dikkate alınması gereken faktörler ve gübreleme önerileri ile devamı anlatıldı. Çiftçilere sinevizyon sunumunda çeşitli bilgilendirmeler yapılarak üretici birliği çatısı altında neler yapılabileceği anlatıldı.

 

Başkan Arslan Çameli’de yaklaşık 400 Dekar Örtü altı seracılığın yapıldığı ve 300 tondan fazla Dünya Ülkelere ihracat yapıldığı ve Katar, Birleşik Arap Ülkeleri, Sudi Arabistan, Dubai, İsrail ülkelerine Çameli Domatesi gönderdiklerini ve her gecen gül ülke sayısının arttığını dile getidi. Arslan; “ Önceki dönem elmamızda yitirdiğimiz değeri Domates’te kazanarak önceki hatalarımızdan ders çıkarttık. İleriki dönemde birlik kurduğumuzda sözleşmeli üretime geçerek hedefimizin 400 dönümden 1000 dönüme çıkartmak ve tersine göçü sağlayacağız. Gölhisar yolunu ihaleye çıkartıp ulaşım sorununu ortadan kaldırıp ihracat yapan firmaların daha rahat gelip gelmelerini imkan olacaktır dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.