Cami cemaati kış ayları için çözüm istedi

DENİZLİ 18.09.2020 - 14:36, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:52
 

Cami cemaati kış ayları için çözüm istedi

Kış aylarının yaklaşması ile birlikte cami cemaati yetkililere seslenerek cami avlularının üstünün çadır ya da tente ile kapatılmasını, diğer türlü yağmur nedeniyle namaz kılacak yer bulamayacaklarını söyledi.     Pandemi sürecinde cami içindeki cemaat sayısının belirli kıstaslar çerçevesinde yarı yarıya indirilmesinin ardından caminin avlusunda ve bahçesinde namaz kılan cemaat, kış aylarının yaklaşması ile birlikte avluların tente ya da çadırla kapatılmasını talep ediyor. Özellikle Cuma namazlarında yaşanan yoğunluk nedeniyle yağmurlar başlamadan şimdiden önlem alınmasını isteyen cemaat, başta belediyelerden ve diğer yetkililerden bir an önce çalışma yapılmasını bekliyor.     TALEPTE BULUNDULAR Namaz kılmak için daha çok gölge alanları tercih eden cemaat, yağmurlar başlayınca namaz kılacak alan kalmayacağını ifade ederek şu görüşü paylaştılar: “Pandemi sürecinde uzun süre camilerden uzak kaldık. Kısıtlı imkanlarla vakit ve Cuma namazları için camiye geliyoruz. İlerleyen günlerde kış aylarının yaklaşması ile birlikte yağmur ve diğer etkenlerden dolayı namaz kılacak cemaat yer bulmakta sıkıntı yaşayacak. Bunun önüne geçmek amacıyla camilerin avlusu çadır ya da tente ile çevrilirse Cuma namazları ve diğer vakit namazlarında sorun yaşanmaz”

Kış aylarının yaklaşması ile birlikte cami cemaati yetkililere seslenerek cami avlularının üstünün çadır ya da tente ile kapatılmasını, diğer türlü yağmur nedeniyle namaz kılacak yer bulamayacaklarını söyledi.  

 

Pandemi sürecinde cami içindeki cemaat sayısının belirli kıstaslar çerçevesinde yarı yarıya indirilmesinin ardından caminin avlusunda ve bahçesinde namaz kılan cemaat, kış aylarının yaklaşması ile birlikte avluların tente ya da çadırla kapatılmasını talep ediyor. Özellikle Cuma namazlarında yaşanan yoğunluk nedeniyle yağmurlar başlamadan şimdiden önlem alınmasını isteyen cemaat, başta belediyelerden ve diğer yetkililerden bir an önce çalışma yapılmasını bekliyor.

 

 

TALEPTE BULUNDULAR

Namaz kılmak için daha çok gölge alanları tercih eden cemaat, yağmurlar başlayınca namaz kılacak alan kalmayacağını ifade ederek şu görüşü paylaştılar: “Pandemi sürecinde uzun süre camilerden uzak kaldık. Kısıtlı imkanlarla vakit ve Cuma namazları için camiye geliyoruz. İlerleyen günlerde kış aylarının yaklaşması ile birlikte yağmur ve diğer etkenlerden dolayı namaz kılacak cemaat yer bulmakta sıkıntı yaşayacak. Bunun önüne geçmek amacıyla camilerin avlusu çadır ya da tente ile çevrilirse Cuma namazları ve diğer vakit namazlarında sorun yaşanmaz”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.