Çardak’da Orman Yangını Kontrol Altına Alındı

DENİZLİ 04.09.2020 - 08:20, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:52
 

Çardak’da Orman Yangını Kontrol Altına Alındı

Denizli’nin Çardak İlçesi’nde dün öğle saatlerinde başlayan orman yangın sabaha karşı kontrol altına alındı.  Soğutma çalışmalarının devam ettiği yangın bölgesine sabahın ilk ışıklarında giden Bakan Bekir Pakdemirli, Vali Ali Fuat Atik ve beraberindeki heyet ile birlikte durumu değerlendirdi.     Çardak İlçesi Hayriye Mahallesi’nde başlayan ve rüzgarın etkisi ile büyüyen ve Doğanbey mevkisine kadar genişleyen yangın bu sabah kontrol altına alındı. Yangına Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerinin çok sayıda arasöz ve iş makinası ile müdahalesinin yanı sıra, Büyükşehir İtfaiye Daire Başkanlığı’na bağlı Çardak, Bahçelievler, Gümüşler, Akkale, Çal, İnceler, Kaklık şubeleri söndürme çalışmalarına müdahale etti. İtfaiye ekibi 8 arasöz, 1 tanker, 4 pikap, Fen İşleri Dairesine ait 5 işmakinesi, park ve bahçelere ait 5 su tankeri ile yangın yerinde görev aldı. AFAT, UMKE, İHH, DAG ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarının da destek verdiği orman yangını sabah saatlerinde kontrol altına alınarak söndürüldü.     Yangının başlaması ve büyümesi ile birlikte Denizli’ye gelen Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli,  gece devam eden yangının genişlemesini önlemek ve kontrol altına almak için karşı ateş talimatı verdi. Karşı ateş talimatı ile uzman ekipler tarafından yakılan ateş ile birlikte yangının genişlemesi engellendi. Sabah saatlerine kadar süren yangın canla başla çalışan söndürme ekipleri tarafından kontrol altına alındı. Bölgede soğutma çalışmaları devam ediyor.     Sabahın ilk ışıklarından yangın bölgesine giden Bakan Bekir Pakdemirli, Vali Ali Fuat Atik, Milletvekili Cahit Özkan, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ve beraberindeki heyet durumu değerlendirme çalışması gerçekleştiriliyor. Gece 25 hektarın zarar gördüğü yangında sabah kadar devam eden yangının incelemeler sonucu ne kadar bölgeye zarar verdiği tespit edilecek.     Yangının kontrol altına alınmasının ardından bölgede bulunan Vali Ali Fuat Atik, twitter hesabından yaptığı paylaşımla yangın hakkında bilgi verdi. Atik; “ Tarım ve Orman Bakanımız Sn Bekir Pakdemirli ve beraberindeki heyet ile sabahın ilk ışıklarıyla birlikte Çardak Hayriye‘deki yangın bölgesinde son durumu değerlendirdik. İlk andan beri süreci koordine eden Sn. Bakanımıza ve yangın savaşçılarımıza gayretleri için teşekkür ediyoruz” ifadelerine yer verdi.   Öte yandan Kızılay ve vatandaşlar gece boyunca yangına müdahale eden ekiplere su, ayran ve gıda desteği sağladı.    

Denizli’nin Çardak İlçesi’nde dün öğle saatlerinde başlayan orman yangın sabaha karşı kontrol altına alındı.  Soğutma çalışmalarının devam ettiği yangın bölgesine sabahın ilk ışıklarında giden Bakan Bekir Pakdemirli, Vali Ali Fuat Atik ve beraberindeki heyet ile birlikte durumu değerlendirdi.

 

 

Çardak İlçesi Hayriye Mahallesi’nde başlayan ve rüzgarın etkisi ile büyüyen ve Doğanbey mevkisine kadar genişleyen yangın bu sabah kontrol altına alındı. Yangına Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerinin çok sayıda arasöz ve iş makinası ile müdahalesinin yanı sıra, Büyükşehir İtfaiye Daire Başkanlığı’na bağlı Çardak, Bahçelievler, Gümüşler, Akkale, Çal, İnceler, Kaklık şubeleri söndürme çalışmalarına müdahale etti. İtfaiye ekibi 8 arasöz, 1 tanker, 4 pikap, Fen İşleri Dairesine ait 5 işmakinesi, park ve bahçelere ait 5 su tankeri ile yangın yerinde görev aldı. AFAT, UMKE, İHH, DAG ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarının da destek verdiği orman yangını sabah saatlerinde kontrol altına alınarak söndürüldü.

 

 

Yangının başlaması ve büyümesi ile birlikte Denizli’ye gelen Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli,  gece devam eden yangının genişlemesini önlemek ve kontrol altına almak için karşı ateş talimatı verdi. Karşı ateş talimatı ile uzman ekipler tarafından yakılan ateş ile birlikte yangının genişlemesi engellendi. Sabah saatlerine kadar süren yangın canla başla çalışan söndürme ekipleri tarafından kontrol altına alındı. Bölgede soğutma çalışmaları devam ediyor.

 

 

Sabahın ilk ışıklarından yangın bölgesine giden Bakan Bekir Pakdemirli, Vali Ali Fuat Atik, Milletvekili Cahit Özkan, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ve beraberindeki heyet durumu değerlendirme çalışması gerçekleştiriliyor. Gece 25 hektarın zarar gördüğü yangında sabah kadar devam eden yangının incelemeler sonucu ne kadar bölgeye zarar verdiği tespit edilecek.

 

 

Yangının kontrol altına alınmasının ardından bölgede bulunan Vali Ali Fuat Atik, twitter hesabından yaptığı paylaşımla yangın hakkında bilgi verdi. Atik; “ Tarım ve Orman Bakanımız Sn Bekir Pakdemirli ve beraberindeki heyet ile sabahın ilk ışıklarıyla birlikte Çardak Hayriye‘deki yangın bölgesinde son durumu değerlendirdik. İlk andan beri süreci koordine eden Sn. Bakanımıza ve yangın savaşçılarımıza gayretleri için teşekkür ediyoruz” ifadelerine yer verdi.

 

Öte yandan Kızılay ve vatandaşlar gece boyunca yangına müdahale eden ekiplere su, ayran ve gıda desteği sağladı.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.