Çardak’ta ilaçlamalarda doğayla uyumlu ilaç kullanılıyor

YAŞAM 12.07.2018 - 12:59, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:51
 

Çardak’ta ilaçlamalarda doğayla uyumlu ilaç kullanılıyor

Denizli'nin Çardak ilçesinde halk sağlığını korumak ve daha ferah bir yaz döneminin yaşanması için başlatılan ilaçlama çalışmalarında, insan ve doğaya uyumlu, canlılara zarar vermeyen ilaçlar tercih ediliyor.   Çardak Belediyesi her sene olduğu gibi bu yılda ilaçlama çalışmalarına devam ediyor.  Çardak Belediye Başkanı Mahmut Öztürk ilçede halk sağlığını korumak ve daha ferah bir yaz döneminin yaşanması için ilaçlama çalışmalarını başlattı. İlaçlama çalışmasında insan ve doğaya uyumlu, diğer canlılara zarar vermeyen ilaçlar tercih edilirken  halk sağlığı da korunuyor. Belediye Veteriner Hekimi Tuğba Korkmaz kontrolünde planlı olarak tüm mahallelerde besihane ilaçlama çalışmaları periyodik aralıklarla yapılmaya devam ediyor. Başkan Öztürk, “İlçemizde yoğun şekilde görülen ergin sivrisinek ve karasineklerin bir sebebi de besihanelerdir. Karasinek ve sivrisinek oluşumunu önlemek, hayvancılık yapmayan vatandaşlarımızdan gelen şikayetleri gidermek amacıyla besihanelerde ilaçlama çalışmaları tüm mahallelerimizde devam etmektedir” dedi.  

Denizli'nin Çardak ilçesinde halk sağlığını korumak ve daha ferah bir yaz döneminin yaşanması için başlatılan ilaçlama çalışmalarında, insan ve doğaya uyumlu, canlılara zarar vermeyen ilaçlar tercih ediliyor.

 

Çardak Belediyesi her sene olduğu gibi bu yılda ilaçlama çalışmalarına devam ediyor.  Çardak Belediye Başkanı Mahmut Öztürk ilçede halk sağlığını korumak ve daha ferah bir yaz döneminin yaşanması için ilaçlama çalışmalarını başlattı. İlaçlama çalışmasında insan ve doğaya uyumlu, diğer canlılara zarar vermeyen ilaçlar tercih edilirken  halk sağlığı da korunuyor. Belediye Veteriner Hekimi Tuğba Korkmaz kontrolünde planlı olarak tüm mahallelerde besihane ilaçlama çalışmaları periyodik aralıklarla yapılmaya devam ediyor. Başkan Öztürk, “İlçemizde yoğun şekilde görülen ergin sivrisinek ve karasineklerin bir sebebi de besihanelerdir. Karasinek ve sivrisinek oluşumunu önlemek, hayvancılık yapmayan vatandaşlarımızdan gelen şikayetleri gidermek amacıyla besihanelerde ilaçlama çalışmaları tüm mahallelerimizde devam etmektedir” dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.