Çetin: “Bu düzenleme üzerinden İslami değerlere saldırı yapılıyor”

GÜNDEM 14.10.2017 - 10:51, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:50
 

Çetin: “Bu düzenleme üzerinden İslami değerlere saldırı yapılıyor”

İlahiyatçı Yazar Ekrem Çetin yaptığı yazılı açıklamada; "Nikah yetkisinin müftülere verilecek olması Şehrimizde bazı kesimleri rahatsız etmeye devam ediyor. Bu düzenleme üzerinden İslami değerlere de saldırı yapılıyor” şeklinde konuştu.   Müftülere Nikah yetkisi tanıyan yasa tasarısı mecliste görüşülüyor. Günlerdir gündemi işgal eden konu ile ilgili İslam düşmanları ağız birliği etmişçesine bu tasarının geri çekilmesi gerektiğini savunuyor diyen Çetin; mesnetsiz iddialar üzerinden düzenlemeyi eleştirenlere cevap verdi.  Çetin, “Hem ön yargıları var hem de İslami değerlere saldırı yapılıyor bu düzenleme üzerinden" dedi.   “BUNLAR GEÇMİŞTE BAŞÖRTÜSÜNE DE DÜŞMALIK ETTİLER” Çetin; "Yapılmak istenen düzenlemenin topluma bakan yönüyle çok yerinde ve olumlu olduğunu ifade eden Çetin, “Nikah Allah ve Resulü adına kıyılır, hiç şüphesiz buna ehil kişilerde Müftüler ve İmamlardır. Buna karşı çıkanların büyük bir çoğunluğuna baktığımız zaman yetiştikleri kültürün etkisini görürüz. Bugün bu düzenlemeye karşı çıkanlar, geçmişte başörtüsüne de düşmanlık ettiler ve daha birçok mağduriyet oluşturan meselelerde de aynı tavrı sergilediler. Bu düzenlemeye bilerek karşı çıkanlar, nesilleri İslam’dan uzaklaştırıp temiz bir neslin yetişmesine karşı çıkıyor.” dedi            “MÜFTÜ KİM? O DA BİR DEVLET MEMURU” Cumhurbaşkanımız da yapılan eleştirilere son noktayı koydu. Yapılan eleştirilerle alakalı şunları söyledi; “Allah aşkına şu anda nikahları kim kıyıyor? Kamu görevlisi olan belediye başkanı veya nikah memuru. Ta köylerdeki muhtarlara kadar bu nikahları kıyabiliyorlar mı? Hatta tahsili mahsili olmayanlar da var. Peki, müftü kim? Arkadaşlar o da bir devlet memuru. Bunların da kahiri ekseriyeti Üniversite mezunu. Yahu düşünebiliyor musunuz? Bizim kendi değerlerimizde inancımızın mensupları olarak bizim vatandaşlarımızın kahiri ekseriyeti resmi nikah kıyıldığı zaman onunla yetinmiyor. Bir de ne yapıyor? Kayıt dışı gidiyor hoca efendiye bir nikah da orda kıydırıyor. Bu böyledir.” Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Laikliğe aykırı diyor. Batı da Kilise bu işi yapıyor mu?  Bizde niye laikliğe aykırı olsun. Laiklik denen kavramı bunlar bilmiyor. Hiçbir zaman kişiler laik olmaz, devlet laiktir. Müslümanların inancı gereği olarak da bu adımı atmak gerekiyor.” dedi   Denizli’mizde Müftülere nikah yetkisinin verilecek olmasından rahatsız olan zihniyetlere sesleniyorum!  Vefat ettiğinizde cenazelerinizi Müftülerimizin huzuruna getirmeyin" dedi.

İlahiyatçı Yazar Ekrem Çetin yaptığı yazılı açıklamada; "Nikah yetkisinin müftülere verilecek olması Şehrimizde bazı kesimleri rahatsız etmeye devam ediyor. Bu düzenleme üzerinden İslami değerlere de saldırı yapılıyor” şeklinde konuştu.

 

Müftülere Nikah yetkisi tanıyan yasa tasarısı mecliste görüşülüyor. Günlerdir gündemi işgal eden konu ile ilgili İslam düşmanları ağız birliği etmişçesine bu tasarının geri çekilmesi gerektiğini savunuyor diyen Çetin; mesnetsiz iddialar üzerinden düzenlemeyi eleştirenlere cevap verdi.  Çetin, “Hem ön yargıları var hem de İslami değerlere saldırı yapılıyor bu düzenleme üzerinden" dedi.

 

“BUNLAR GEÇMİŞTE BAŞÖRTÜSÜNE DE DÜŞMALIK ETTİLER”

Çetin; "Yapılmak istenen düzenlemenin topluma bakan yönüyle çok yerinde ve olumlu olduğunu ifade eden Çetin, “Nikah Allah ve Resulü adına kıyılır, hiç şüphesiz buna ehil kişilerde Müftüler ve İmamlardır. Buna karşı çıkanların büyük bir çoğunluğuna baktığımız zaman yetiştikleri kültürün etkisini görürüz. Bugün bu düzenlemeye karşı çıkanlar, geçmişte başörtüsüne de düşmanlık ettiler ve daha birçok mağduriyet oluşturan meselelerde de aynı tavrı sergilediler. Bu düzenlemeye bilerek karşı çıkanlar, nesilleri İslam’dan uzaklaştırıp temiz bir neslin yetişmesine karşı çıkıyor.” dedi

         

 “MÜFTÜ KİM? O DA BİR DEVLET MEMURU”

Cumhurbaşkanımız da yapılan eleştirilere son noktayı koydu. Yapılan eleştirilerle alakalı şunları söyledi; “Allah aşkına şu anda nikahları kim kıyıyor? Kamu görevlisi olan belediye başkanı veya nikah memuru. Ta köylerdeki muhtarlara kadar bu nikahları kıyabiliyorlar mı? Hatta tahsili mahsili olmayanlar da var. Peki, müftü kim? Arkadaşlar o da bir devlet memuru. Bunların da kahiri ekseriyeti Üniversite mezunu. Yahu düşünebiliyor musunuz? Bizim kendi değerlerimizde inancımızın mensupları olarak bizim vatandaşlarımızın kahiri ekseriyeti resmi nikah kıyıldığı zaman onunla yetinmiyor. Bir de ne yapıyor? Kayıt dışı gidiyor hoca efendiye bir nikah da orda kıydırıyor. Bu böyledir.” Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Laikliğe aykırı diyor. Batı da Kilise bu işi yapıyor mu?  Bizde niye laikliğe aykırı olsun. Laiklik denen kavramı bunlar bilmiyor. Hiçbir zaman kişiler laik olmaz, devlet laiktir. Müslümanların inancı gereği olarak da bu adımı atmak gerekiyor.” dedi

 

Denizli’mizde Müftülere nikah yetkisinin verilecek olmasından rahatsız olan zihniyetlere sesleniyorum!  Vefat ettiğinizde cenazelerinizi Müftülerimizin huzuruna getirmeyin" dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.