Çetin: Müftülerin resmi nikah kıyma yetkisine sessiz kalan STK'lar neden susuyor

GÜNDEM 04.08.2017 - 18:48, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:50
 

Çetin: Müftülerin resmi nikah kıyma yetkisine sessiz kalan STK'lar neden susuyor

‘Müftülere Resmi Nikah Kıyma Yetkisi Verilmesi’ teklifiyle ilgili, karşı görüşlerin olduğunu belirten İlahiyatçı yazar Ekrem Çetin, sanki dünyada bir örneği yokmuş gibi bunun üzerinden İslam'a saldırıyorlar dedi. Bu saldırılara sessiz kalan STK'lara tepki gösterdi.   Ekrem Çetin,  İsimlerimizde bile islam’ın izleri varken din adamlarımıza karşı olumsuz intibaları ısrarla devam ettirmek isteyen sözde Laiklik savunucuları ne yapmak istemektedir?  Devletin atamış olduğu Müftülerin nikah kıyması neden birilerini rahatsız ediyor? Denizli'de bu konuda karşı görüşlerini dile getirenler,  Şeriat'la savaşımız devam edecek derken Şeriat'ın Allah'ın kanunları olduğundan habersizler midir? Adnan Keskin ve Kazım Arslan, “Mustafa Kemal Atatürk ile Latife Hanım’ın 29 Ocak 1923 tarihinde nikahını kıyan Müftü Rahmetullah Efendi olduğunu bilmiyor mu?   YAHUDİ VE HİRİSTİYANLAR KIYDIRABİLİYOR Halkın tamamına yakını Müslüman olan bir ülkede müftülere nikâh kıyma yetkisi verilmesi gayet doğal bir haktır. “Müslümanların müftüler eşliğinde nikâh kıydırması insani ve vicdani bir haktır. Buna karşı çıkmanın izahı yoktur. Nasıl ki ülkemizde Hristiyan vatandaşlar kiliselerde kendi dini liderlerinin öncülüğünde nikâhlarını kıydırıyorlarsa, Yahudi vatandaşlar Sinagoglarda hahamlar eşliğinde kıydırıyorlarsa, Müslüman vatandaşların da kendi dini liderleri öncülüğünde nikâh kıydırması gayet mantıklıdır” dedi.   Çetin; Diyanet-Sen Genel Başkanı Mehmet Bayraktutar'ın yapmış olduğu açıklamaya dikkat çekerek, yapmış olduğu açıklamayı doğru bulduğunu, ancak Denizli'de ki STK'ların bu karara destek veren açıklama yapmamaları ve sessiz kalmalarına anlam veremediğini belirtti.  "İsteyen vatandaşların resmi nikahlarını müftülük tarafından kıydırılması yetkisine karşı çıkanların, her gün Laiklik üzerinden İslam'a saldırmaları ve karara karşı tepkileri yükselirken, sağ görüşlü STK'ların sessiz kalması manidardır" dedi.   BAYRAKTUTAR'IN AÇIKLMASI ÖZELTLE ŞÖYLE Bayraktutar, yıllardır toplumumuzda resmi nikâh-dini nikah ikileminin yaşandığına dikkati çekerek, “Vatandaşlara nişan ve düğün törenlerinde resmi nikâh-dini nikâh ikilemi yaşatmamak için, isteyen vatandaşların nikâh töreninde müftülere verilecek yetki ile bu görevin yerine getirilebileceğini söylüyoruz. Diyanet-Sen, özellikle kadın haklarını ve onurunu korumak için önce resmi nikâh kıyılması gerektiğini her zaman savunmuştur. Müftülere verilecek resmi nikâh kıyma yetkisi ile bu ikilem ortadan kalkarak resmi nikâha eklenecek dua ile nikâh tamamlanacak

‘Müftülere Resmi Nikah Kıyma Yetkisi Verilmesi’ teklifiyle ilgili, karşı görüşlerin olduğunu belirten İlahiyatçı yazar Ekrem Çetin, sanki dünyada bir örneği yokmuş gibi bunun üzerinden İslam'a saldırıyorlar dedi. Bu saldırılara sessiz kalan STK'lara tepki gösterdi.

 

Ekrem Çetin,  İsimlerimizde bile islam’ın izleri varken din adamlarımıza karşı olumsuz intibaları ısrarla devam ettirmek isteyen sözde Laiklik savunucuları ne yapmak istemektedir?  Devletin atamış olduğu Müftülerin nikah kıyması neden birilerini rahatsız ediyor? Denizli'de bu konuda karşı görüşlerini dile getirenler,  Şeriat'la savaşımız devam edecek derken Şeriat'ın Allah'ın kanunları olduğundan habersizler midir? Adnan Keskin ve Kazım Arslan, “Mustafa Kemal Atatürk ile Latife Hanım’ın 29 Ocak 1923 tarihinde nikahını kıyan Müftü Rahmetullah Efendi olduğunu bilmiyor mu?

 

YAHUDİ VE HİRİSTİYANLAR KIYDIRABİLİYOR

Halkın tamamına yakını Müslüman olan bir ülkede müftülere nikâh kıyma yetkisi verilmesi gayet doğal bir haktır. “Müslümanların müftüler eşliğinde nikâh kıydırması insani ve vicdani bir haktır. Buna karşı çıkmanın izahı yoktur. Nasıl ki ülkemizde Hristiyan vatandaşlar kiliselerde kendi dini liderlerinin öncülüğünde nikâhlarını kıydırıyorlarsa, Yahudi vatandaşlar Sinagoglarda hahamlar eşliğinde kıydırıyorlarsa, Müslüman vatandaşların da kendi dini liderleri öncülüğünde nikâh kıydırması gayet mantıklıdır” dedi.
 

Çetin; Diyanet-Sen Genel Başkanı Mehmet Bayraktutar'ın yapmış olduğu açıklamaya dikkat çekerek, yapmış olduğu açıklamayı doğru bulduğunu, ancak Denizli'de ki STK'ların bu karara destek veren açıklama yapmamaları ve sessiz kalmalarına anlam veremediğini belirtti.  "İsteyen vatandaşların resmi nikahlarını müftülük tarafından kıydırılması yetkisine karşı çıkanların, her gün Laiklik üzerinden İslam'a saldırmaları ve karara karşı tepkileri yükselirken, sağ görüşlü STK'ların sessiz kalması manidardır" dedi.

 

BAYRAKTUTAR'IN AÇIKLMASI ÖZELTLE ŞÖYLE

Bayraktutar, yıllardır toplumumuzda resmi nikâh-dini nikah ikileminin yaşandığına dikkati çekerek, “Vatandaşlara nişan ve düğün törenlerinde resmi nikâh-dini nikâh ikilemi yaşatmamak için, isteyen vatandaşların nikâh töreninde müftülere verilecek yetki ile bu görevin yerine getirilebileceğini söylüyoruz. Diyanet-Sen, özellikle kadın haklarını ve onurunu korumak için önce resmi nikâh kıyılması gerektiğini her zaman savunmuştur. Müftülere verilecek resmi nikâh kıyma yetkisi ile bu ikilem ortadan kalkarak resmi nikâha eklenecek dua ile nikâh tamamlanacak

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.