CHP'de liste açıklandı Muharrem İnce mitingleri iptal etti

GÜNDEM 21.05.2018 - 11:50, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:51
 

CHP'de liste açıklandı Muharrem İnce mitingleri iptal etti

CHP'de 24 Haziran seçimleri için milletvekili aday listesinin belli olmasının ardından ortaya çıkan tabloda Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'ye yakın 20 vekilin çizik yemesi krize neden oldu. Yaşanan liste depreminden sonra Zonguldak ve Bartın mitinglerini iptal eden İnce, Ankara'ya gitti.   CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’nin bugün için duyurulan Bartın ve Zonguldak miting programları iptal edildi. Sürpriz iptal öncesi sosyal medyadan 'sesim kısıldı' diyerek Zonguldak ve Bartın mitinglerini iptal edebileceğini duyurmuştu. Ancak iptalin arka perdesinde CHP'de yaşanan liste krizi olduğu iddia edildi.   İNCE'YE YAKIN 20 VEKİL ÇİZİK YEDİ CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile kurmaylarının belirlediği milletvekili aday listesinin dün akşam MYK ve PM'de oylamaya sunulmasının ardından Muharrem İnce’ye yakın yaklaşık 20 milletvekilinden çoğunluğunun aday listelerine girmediği ortaya çıktı. İnce’ye yakın milletvekillerinden Namık Havutca, Rıza Yalçınkaya, Bülent Öz, Bülent Bektaşoğlu, Mehmet Göker, Mazlum Nurlu, Yakup Akkaya, Akın Üstündağ, Şerafettin Turpcu, Erdin Bircan tekrar aday yapılmadı. Aday olan isimler arasında sadece Tanju Özcan ve Yaşar Tüzün listelerde yer aldı. Listelerin açıklanmasının ardından Muharrem İnce'ye yakın isimlerde büyük rahatsızlık olduğu öğrenildi. CHP kulislerinde konuşulan bir iddiaya göre İnce'nin, Kemal Kılıçdaroğlu'yla görüşmesi bekleniyordu.   Mitingleri iptal etti İnce'nin ekibinden yalnızca 2 ismin olmasının ardından dikkat çeken bir gelişme yaşandı. CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı İnce, listenin ortaya çıkmasının ardından Zonguldak ve Bartın mitinglerini iptal ederek Ankara'ya gitti.

CHP'de 24 Haziran seçimleri için milletvekili aday listesinin belli olmasının ardından ortaya çıkan tabloda Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'ye yakın 20 vekilin çizik yemesi krize neden oldu. Yaşanan liste depreminden sonra Zonguldak ve Bartın mitinglerini iptal eden İnce, Ankara'ya gitti.

 

CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’nin bugün için duyurulan Bartın ve Zonguldak miting programları iptal edildi. Sürpriz iptal öncesi sosyal medyadan 'sesim kısıldı' diyerek Zonguldak ve Bartın mitinglerini iptal edebileceğini duyurmuştu. Ancak iptalin arka perdesinde CHP'de yaşanan liste krizi olduğu iddia edildi.

 

İNCE'YE YAKIN 20 VEKİL ÇİZİK YEDİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile kurmaylarının belirlediği milletvekili aday listesinin dün akşam MYK ve PM'de oylamaya sunulmasının ardından Muharrem İnce’ye yakın yaklaşık 20 milletvekilinden çoğunluğunun aday listelerine girmediği ortaya çıktı. İnce’ye yakın milletvekillerinden Namık Havutca, Rıza Yalçınkaya, Bülent Öz, Bülent Bektaşoğlu, Mehmet Göker, Mazlum Nurlu, Yakup Akkaya, Akın Üstündağ, Şerafettin Turpcu, Erdin Bircan tekrar aday yapılmadı. Aday olan isimler arasında sadece Tanju Özcan ve Yaşar Tüzün listelerde yer aldı. Listelerin açıklanmasının ardından Muharrem İnce'ye yakın isimlerde büyük rahatsızlık olduğu öğrenildi. CHP kulislerinde konuşulan bir iddiaya göre İnce'nin, Kemal Kılıçdaroğlu'yla görüşmesi bekleniyordu.

 

Mitingleri iptal etti

İnce'nin ekibinden yalnızca 2 ismin olmasının ardından dikkat çeken bir gelişme yaşandı. CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı İnce, listenin ortaya çıkmasının ardından Zonguldak ve Bartın mitinglerini iptal ederek Ankara'ya gitti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.