CHP'den flaş adım Anayasa Mahkemesi'ne gidiyor

GÜNDEM 01.07.2016 - 10:39, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:49
 

CHP'den flaş adım Anayasa Mahkemesi'ne gidiyor

denizli haber / denizli 20 haber / CHP'den flaş adım Anayasa Mahkemesi'ne gidiyor

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), yargı paketinin yürütmesinin durdurulması için bugün saat 12.00'de Anayasa Mahkemesi'ne başvuracak.    Yüksek yargıda düzenlemeler içeren Danıştay Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilmişti. CHP,  yeni yargı paketinin yürütmesinin durdurulması için Anayasa Mahkemesi'ne başvuracak. Peki yeni yargı paketi neleri içeriyor? Muhalefet yeni yargı paketine neden karşı çıkıyor? İşte yeni yargı paketiyle ilgili bilmeniz gerekenler... YENİ PAKET NELER GETİRİYOR? Kanuna göre, düzenlemenin yürürlüğe girdiği tarihte Danıştay üyelerinin üyelikleri sona erecek, vekalet edenler hariç olmak üzere Danıştay Başkanı, başsavcısı, başkanvekili ve daire başkanı olarak görev yapanların Danıştay üyelikleri ise devam edecek. Üyelikleri sona erenlerden Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulunca (HSYK) seçilenler arasından HSYK'ca, Cumhurbaşkanı tarafından seçilenler arasından Cumhurbaşkanınca, kanunun yürürlüğe girdiği tarihten itibaren 5 gün içinde Danıştay üyesi seçimi yapılacak. Kanunun yürürlüğe girdiği tarih itibarıyla Danıştay meslek mensuplarının kadro sayısı 116 olacak. Üyeliği devam edenler, kadro sayısında dikkate alınacak. Kanunun yürürlüğe girdiği tarih itibarıyla kadro sayısını aşan üye kadroları herhangi bir işleme gerek kalmaksızın iptal edilecek. HSYK tarafından Danıştay üyeliğine seçilemeyenler, HSYK ilgili dairesi tarafından, kanunun yürürlüğe girdiği tarihten itibaren 10 gün içinde idari yargıda sınıf ve derecelerine uygun bir göreve atanacak.    
denizli haber / denizli 20 haber / CHP'den flaş adım Anayasa Mahkemesi'ne gidiyor

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), yargı paketinin yürütmesinin durdurulması için bugün saat 12.00'de Anayasa Mahkemesi'ne başvuracak. 

 

Yüksek yargıda düzenlemeler içeren Danıştay Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilmişti. CHP,  yeni yargı paketinin yürütmesinin durdurulması için Anayasa Mahkemesi'ne başvuracak.

Peki yeni yargı paketi neleri içeriyor? Muhalefet yeni yargı paketine neden karşı çıkıyor? İşte yeni yargı paketiyle ilgili bilmeniz gerekenler...

YENİ PAKET NELER GETİRİYOR?

Kanuna göre, düzenlemenin yürürlüğe girdiği tarihte Danıştay üyelerinin üyelikleri sona erecek, vekalet edenler hariç olmak üzere Danıştay Başkanı, başsavcısı, başkanvekili ve daire başkanı olarak görev yapanların Danıştay üyelikleri ise devam edecek. Üyelikleri sona erenlerden Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulunca (HSYK) seçilenler arasından HSYK'ca, Cumhurbaşkanı tarafından seçilenler arasından Cumhurbaşkanınca, kanunun yürürlüğe girdiği tarihten itibaren 5 gün içinde Danıştay üyesi seçimi yapılacak. Kanunun yürürlüğe girdiği tarih itibarıyla Danıştay meslek mensuplarının kadro sayısı 116 olacak. Üyeliği devam edenler, kadro sayısında dikkate alınacak. Kanunun yürürlüğe girdiği tarih itibarıyla kadro sayısını aşan üye kadroları herhangi bir işleme gerek kalmaksızın iptal edilecek. HSYK tarafından Danıştay üyeliğine seçilemeyenler, HSYK ilgili dairesi tarafından, kanunun yürürlüğe girdiği tarihten itibaren 10 gün içinde idari yargıda sınıf ve derecelerine uygun bir göreve atanacak.



 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.