CHP Denizli Milletvekili Sancar: Öğrenciler için toplu taşıma ücretsiz olsun

EĞİTİM 11.09.2018 - 15:06, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:51
 

CHP Denizli Milletvekili Sancar: Öğrenciler için toplu taşıma ücretsiz olsun

CHP’li Sancar’dan çağrı: “Okulların açıldığı 17 Eylül günü sabah 06.00 ile 16.00 saatleri arasında toplu taşıma ücretsiz olsun.”   Bu yıl Denizli’de 2018 – 2019 Eğitim Öğretim yılında 190 bin öğrenci, 15 bin civarında öğretmenin ders başı yapacağını kaydeden CHP Denizli Milletvekili Teoman Sancar, “Denizli Büyükşehir Belediyesi okulların açılmasıyla birlikte trafiğe katılacak çok sayıda öğrenci ve öğretmeni göz önüne alıp buna göre önlemler almalıdır. Bunun için toplu taşıma araçlarının ücretsiz olması ve ek sefer uygulanması gerekir” dedi.   Konuyla ilgili bir kanun teklifi hazırlayacağını da söyleyen Sancar, bu uygulamanın tüm yurtta uygulanması gerektiğinin altını çizdi.    NİTEKLİKLİ OKUL SAYISI   LGS ile öğrenci alacak nitelikli liseler (nitelikli okullar) listesini de hatırlatan CHP’li Sancar, “Nitelikli, niteliksiz adı altında adlandırması bile ne kadar kötü bir sisteme geçildiğinin kanıtı. Denizli’de 16 bin öğrenciden 3 bine yakını “nitelikli” olarak adlandırılan okullara gidebiliyor. Burada bir imam hatip dayatması olduğunu da görüyoruz. Denizli’de 19 adet nitelikli okul ve kötü tabirle 95 tane de niteliksiz okul bulunuyor. Bu nitelikli okulların tamamı da zaten Merkezefendi ve Pamukkale’de bulunuyor. Düşünün TEV Anadolu Lisesi ve Tekin Ada Anadolu Lisesi bile bu sınıflandırmaya göre niteliksiz durumda. Milli eğitimin içine düştüğü durum içler acısı, umarım yeni Bakan, mesleğin içinden gelen biri olarak bu sorunları bir an önce çözer. Bu vesileyle 2018 – 2019 Eğitim Öğretim yılında eğitime başlayacak tüm öğrencilerimize başarı ve zihin açıklığı, öğretmenlerimizin de emeğinin hakkını alacağı bir öğretim yılı geçirmelerini diliyorum” ifadesini kullandı.  

CHP’li Sancar’dan çağrı: “Okulların açıldığı 17 Eylül günü sabah 06.00 ile 16.00 saatleri arasında toplu taşıma ücretsiz olsun.”

 

Bu yıl Denizli’de 2018 – 2019 Eğitim Öğretim yılında 190 bin öğrenci, 15 bin civarında öğretmenin ders başı yapacağını kaydeden CHP Denizli Milletvekili Teoman Sancar, “Denizli Büyükşehir Belediyesi okulların açılmasıyla birlikte trafiğe katılacak çok sayıda öğrenci ve öğretmeni göz önüne alıp buna göre önlemler almalıdır. Bunun için toplu taşıma araçlarının ücretsiz olması ve ek sefer uygulanması gerekir” dedi.

 

Konuyla ilgili bir kanun teklifi hazırlayacağını da söyleyen Sancar, bu uygulamanın tüm yurtta uygulanması gerektiğinin altını çizdi. 

 

NİTEKLİKLİ OKUL SAYISI

 

LGS ile öğrenci alacak nitelikli liseler (nitelikli okullar) listesini de hatırlatan CHP’li Sancar, “Nitelikli, niteliksiz adı altında adlandırması bile ne kadar kötü bir sisteme geçildiğinin kanıtı. Denizli’de 16 bin öğrenciden 3 bine yakını “nitelikli” olarak adlandırılan okullara gidebiliyor. Burada bir imam hatip dayatması olduğunu da görüyoruz. Denizli’de 19 adet nitelikli okul ve kötü tabirle 95 tane de niteliksiz okul bulunuyor. Bu nitelikli okulların tamamı da zaten Merkezefendi ve Pamukkale’de bulunuyor. Düşünün TEV Anadolu Lisesi ve Tekin Ada Anadolu Lisesi bile bu sınıflandırmaya göre niteliksiz durumda. Milli eğitimin içine düştüğü durum içler acısı, umarım yeni Bakan, mesleğin içinden gelen biri olarak bu sorunları bir an önce çözer. Bu vesileyle 2018 – 2019 Eğitim Öğretim yılında eğitime başlayacak tüm öğrencilerimize başarı ve zihin açıklığı, öğretmenlerimizin de emeğinin hakkını alacağı bir öğretim yılı geçirmelerini diliyorum” ifadesini kullandı.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.