CHP Genel Başkan Yardımcısı Karaca:

SİYASET 04.08.2018 - 11:57, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:51
 

CHP Genel Başkan Yardımcısı Karaca:

CHP Genel Başkan Yardımcısı Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca; 4 Nolu Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle kurulan Çalışma, Sosyal Güvenlik ve Aile Bakanlığı’nın adının 15 numaralı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Aile, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı olmasına tepki gösterdi.   Biçer Karaca, Bakanlığın adından ‘Kadın’ın çıkarılması yetmezmiş gibi bir de Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile birleştirilmesinin kadınların toplumsal hayata eşit katılımını imkansızlaştırdığını vurguladı.  Bakanlığın adını daha bir ay geçmeden değiştirip Ailenin öne alınmasına dikkat çeken Biçer Karaca ‘Aileyi ötelemedik, öncelik verdik diye halka yalan söyleyecekler yine. Kadınlar yıllardır ‘Kadın Bakanlığı’ kurulmasını isterken, kadını tamamen yok sayıyorlar. Kadını iyice aile içine hapsediyorlar. Biz kadının adının yokluğuna, üstüne üstlük Bakanlıkların birleştirilmesine itiraz ediyoruz. Tabelalardan silebilirsiniz, kadının adı yok diyebilirsiniz. Cevabımız Kadınlar vardır her yerde’ dedi.   

CHP Genel Başkan Yardımcısı Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca; 4 Nolu Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle kurulan Çalışma, Sosyal Güvenlik ve Aile Bakanlığı’nın adının 15 numaralı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Aile, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı olmasına tepki gösterdi.

 


Biçer Karaca, Bakanlığın adından ‘Kadın’ın çıkarılması yetmezmiş gibi bir de Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile birleştirilmesinin kadınların toplumsal hayata eşit katılımını imkansızlaştırdığını vurguladı. 
Bakanlığın adını daha bir ay geçmeden değiştirip Ailenin öne alınmasına dikkat çeken Biçer Karaca ‘Aileyi ötelemedik, öncelik verdik diye halka yalan söyleyecekler yine. Kadınlar yıllardır ‘Kadın Bakanlığı’ kurulmasını isterken, kadını tamamen yok sayıyorlar. Kadını iyice aile içine hapsediyorlar. Biz kadının adının yokluğuna, üstüne üstlük Bakanlıkların birleştirilmesine itiraz ediyoruz. Tabelalardan silebilirsiniz, kadının adı yok diyebilirsiniz. Cevabımız Kadınlar vardır her yerde’ dedi. 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.