CHP’li vekil “Aday Değilim”

SİYASET 25.04.2018 - 09:00, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:51
 

CHP’li vekil “Aday Değilim”

Türkiye’de 24 Haziran Erken Seçim kararı alınmasının ardından partiler kendi içinde aldığı kararlarla milletvekili seçimi için yeni uygulamalar koyuyor. Cumhuriyet Halk Partisinde dün yapılan Parti Meclisi toplantısında alınan ön seçim kararı Denizli'de çok farklı yankılara neden oldu.   CHP'de erken seçim sürecinde kazanların kaynadığı, Milletvekili seçimlerinin ön seçimin yapılmaması kararı, parti içi demokrasiye gölge düşürdü.   Aynahaber’in haberine göre; CHP'li Milletvekili Melike Basmacı aldığı kararla milletvekili adayı olmayacağını söyledi. Yakın çevresine "hayat, seçim ve prensiplerden ibarettir. Ön seçim yoksa ben de yokum" diyerek, tavrını ortaya koyan Melike Basmacı'nın bugün gün içerisinde kararını kamuoyuna ve partililere açıklaması bekleniyor.   Denizli'de 12 Haziran seçimlerinde 2. sıra adayı iken CHP Genel Merkezi’nin kontenjan hamlesine takılarak 3. sıraya gerileyen ve milletvekili seçilemeyen Basmacı, 7 Haziran seçimlerine ön seçimle giden CHP'de 1. sırayı kazanarak milletvekili oldu.

Türkiye’de 24 Haziran Erken Seçim kararı alınmasının ardından partiler kendi içinde aldığı kararlarla milletvekili seçimi için yeni uygulamalar koyuyor. Cumhuriyet Halk Partisinde dün yapılan Parti Meclisi toplantısında alınan ön seçim kararı Denizli'de çok farklı yankılara neden oldu.

 

CHP'de erken seçim sürecinde kazanların kaynadığı, Milletvekili seçimlerinin ön seçimin yapılmaması kararı, parti içi demokrasiye gölge düşürdü.

 

Aynahaber’in haberine göre; CHP'li Milletvekili Melike Basmacı aldığı kararla milletvekili adayı olmayacağını söyledi.

Yakın çevresine "hayat, seçim ve prensiplerden ibarettir. Ön seçim yoksa ben de yokum" diyerek, tavrını ortaya koyan Melike Basmacı'nın bugün gün içerisinde kararını kamuoyuna ve partililere açıklaması bekleniyor.

 

Denizli'de 12 Haziran seçimlerinde 2. sıra adayı iken CHP Genel Merkezi’nin kontenjan hamlesine takılarak 3. sıraya gerileyen ve milletvekili seçilemeyen Basmacı, 7 Haziran seçimlerine ön seçimle giden CHP'de 1. sırayı kazanarak milletvekili oldu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.