CHP Pamukkale İlçe Başkanı Tabu: "Pamukkale’ye girişe verilen zam keyfi bir uygulama"

SİYASET 06.09.2018 - 17:24, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:51
 

CHP Pamukkale İlçe Başkanı Tabu: "Pamukkale’ye girişe verilen zam keyfi bir uygulama"

CHP Pamukkale İlçe Başkanı Osman Tabu,Pamukkale Örenyeri Giriş Ücretinin 35 TL’den yüzde 43 oranındaki zam sonucu 50 TL’ye yükselmesine ilişkin yazılı bir basın açıklaması yaptı. Tabu, ironik bir dille kaleme alınan açıklamada yapılan son zammı şu sözlerle değerlendirdi:    Bize göre bu zammı haklı kılacak hiçbir gerekçe yok ancak Turizm Bakanlığı Döner Sermaye İşletmesi yapılan bu zamla ilgili sanırım şöyle diyor: “Pamukkale Örenyeri de dahil olmak üzere ülkemizin sahip olduğu doğal, tarihi ve kültürel değerlerin dövize endeksli maliyet unsurları dikkate alındığında örneğin Hierapolis şehri kurucusu Kral Eumenes’e ödediğimiz patent ücreti, yurtdışından ithal ettiğimiz traverten plakalarının fiyat artışları, termal sıcak suyu ısıtma giderleri, tarihi eser ve heykellere ödenen ayakta bekleme ücreti artışları, zaten taşeron olan çalışanlarımıza döviz üzerinden ödediğimiz çok yüksek ücretler, tabiat ananın su ve dağ kirası fiyatlarını arttırmış olmasıyapılan zammı kaçınılmaz kılmıştır. Öte yandan Anayasa gereği bu değerlerin bilincinde olmak sıradan her yurttaşa bahşedilebilecek alelade bir hak olmayıp gelebilen ve gelemeyen arasındaki farkın korunması iktiza ettiğinden bu zammı yaptık.”   Şaka bir yana bu gibi keyfi uygulamalarla başından beri karşı çıktığımız tek adam rejiminin; sistemsizlik, denetimsizlik ve hesap sorulmazlık olduğu açıktır. Vatandaşın cebindeki üç kuruşu isteyenlerin, sofralarında Chia tohumu eşliğinde Ejder Meyveli Smoothie yozlaşması ile ülkeyi sürükledikleri yer; yokluk ve yoksulluktur. Mesela Türk Telekom özelleştirmesi skandalını bu millete izah edebilecek yürekli bir iktidar mensubu var mıdır soruyoruz. Çok değil altı ay önce “Bu eleştiriler Türk Telekom'un büyümesini hazmedemeyenlerin bir işi” diyen dönemin Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’da dâhil. Buyursunlar cevap versinler, buyursunlar hesap versinler…        

CHP Pamukkale İlçe Başkanı Osman Tabu,Pamukkale Örenyeri Giriş Ücretinin 35 TL’den yüzde 43 oranındaki zam sonucu 50 TL’ye yükselmesine ilişkin yazılı bir basın açıklaması yaptı. Tabu, ironik bir dille kaleme alınan açıklamada yapılan son zammı şu sözlerle değerlendirdi: 

 

Bize göre bu zammı haklı kılacak hiçbir gerekçe yok ancak Turizm Bakanlığı Döner Sermaye İşletmesi yapılan bu zamla ilgili sanırım şöyle diyor: “Pamukkale Örenyeri de dahil olmak üzere ülkemizin sahip olduğu doğal, tarihi ve kültürel değerlerin dövize endeksli maliyet unsurları dikkate alındığında örneğin Hierapolis şehri kurucusu Kral Eumenes’e ödediğimiz patent ücreti, yurtdışından ithal ettiğimiz traverten plakalarının fiyat artışları, termal sıcak suyu ısıtma giderleri, tarihi eser ve heykellere ödenen ayakta bekleme ücreti artışları, zaten taşeron olan çalışanlarımıza döviz üzerinden ödediğimiz çok yüksek ücretler, tabiat ananın su ve dağ kirası fiyatlarını arttırmış olmasıyapılan zammı kaçınılmaz kılmıştır. Öte yandan Anayasa gereği bu değerlerin bilincinde olmak sıradan her yurttaşa bahşedilebilecek alelade bir hak olmayıp gelebilen ve gelemeyen arasındaki farkın korunması iktiza ettiğinden bu zammı yaptık.”

 

Şaka bir yana bu gibi keyfi uygulamalarla başından beri karşı çıktığımız tek adam rejiminin; sistemsizlik, denetimsizlik ve hesap sorulmazlık olduğu açıktır. Vatandaşın cebindeki üç kuruşu isteyenlerin, sofralarında Chia tohumu eşliğinde Ejder Meyveli Smoothie yozlaşması ile ülkeyi sürükledikleri yer; yokluk ve yoksulluktur.

Mesela Türk Telekom özelleştirmesi skandalını bu millete izah edebilecek yürekli bir iktidar mensubu var mıdır soruyoruz. Çok değil altı ay önce “Bu eleştiriler Türk Telekom'un büyümesini hazmedemeyenlerin bir işi” diyen dönemin Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’da dâhil. Buyursunlar cevap versinler, buyursunlar hesap versinler…

 

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.