CHP ve İYİ Parti 22 büyükşehir ve 27 ilde iş birliği yapacak

SİYASET 25.01.2019 - 15:49, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:51
 

CHP ve İYİ Parti 22 büyükşehir ve 27 ilde iş birliği yapacak

CHP ve İYİ Parti arasında sağlanan uzlaşma kapsamında yerel seçimlerde iki parti Denizli’nin de aralarında yer aldığı 22 büyükşehir ve 27 ilde iş birliği yapacak. 12 büyükşehir ve 16 ilde CHP'nin, 10 büyükşehir ve 11 ilde İYİ Parti'nin adayları desteklenecek.İki Parti arasında ittifak adayı olarak Denizli'de 7 ilçe İYİ parti, 9 ilçe CHP adayları yer alırken 3 ilçede iki parti kendi adaylarını çıkaracak.   CHP ve İYİ Parti heyetleri arasında yerel seçimlerde işbirliği çalışmaları sonuçlandı. İş birliği kapsamındaki 22 büyükşehirin 12'sinde CHP, 10'nun da İYİ Parti adayı desteklenecek. Adana, Ankara, Antalya, Aydın, Eskişehir, Hatay, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Malatya, Muğla ve Tekirdağ büyükşehir belediyelerinde CHP, Balıkesir, Kocaeli, Gaziantep, Denizli, Kayseri, Konya, Manisa, Sakarya, Samsun ve Trabzon büyükşehir belediyelerinde ise İYİ Parti belediye başkan adayı gösterecek. 8 büyükşehir ve 24 ilde ise her parti kendi adayıyla yarışacak.    CHP, Artvin, Bartın, Bilecik, Bolu, Burdur, Çanakkale, Edirne, Erzincan, Giresun, Kastamonu, Kırklareli, Kırşehir, Sinop, Tunceli, Yalova ve Zonguldak ilinde, İYİ Parti ise Afyonkarahisar, Aksaray, Düzce, Elazığ, Isparta, Kilis, Kırıkkale, Nevşehir, Osmaniye, Tokat ve Yozgat illerinde aday gösterecek.    İyi Parti Denizli’nin de aralarında bulunan 10 büyükşehirde kendi adayları ile 31 Mart seçimlerine ittifak desteği ile girecek. Denizli ilçelerinde ise Tavas, Kale, Çal, Çameli, Çardak, Beyağaç ve Baklan ilçelerinde İYİ parti, Acıpayam, Bekilli, Bozkurt, Çivril, Güney, Honaz, Sarayköy, Serinhisar’da CHP adayları ile seçime gidecek. CHP ve İyi Parti Pamukkale, Merkezefendi ve Buldan ilçelerinde kendi adayları ile seçimlere katılacak.

CHP ve İYİ Parti arasında sağlanan uzlaşma kapsamında yerel seçimlerde iki parti Denizli’nin de aralarında yer aldığı 22 büyükşehir ve 27 ilde iş birliği yapacak. 12 büyükşehir ve 16 ilde CHP'nin, 10 büyükşehir ve 11 ilde İYİ Parti'nin adayları desteklenecek.İki Parti arasında ittifak adayı olarak Denizli'de 7 ilçe İYİ parti, 9 ilçe CHP adayları yer alırken 3 ilçede iki parti kendi adaylarını çıkaracak.

 


CHP ve İYİ Parti heyetleri arasında yerel seçimlerde işbirliği çalışmaları sonuçlandı. İş birliği kapsamındaki 22 büyükşehirin 12'sinde CHP, 10'nun da İYİ Parti adayı desteklenecek. Adana, Ankara, Antalya, Aydın, Eskişehir, Hatay, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Malatya, Muğla ve Tekirdağ büyükşehir belediyelerinde CHP, Balıkesir, Kocaeli, Gaziantep, Denizli, Kayseri, Konya, Manisa, Sakarya, Samsun ve Trabzon büyükşehir belediyelerinde ise İYİ Parti belediye başkan adayı gösterecek. 8 büyükşehir ve 24 ilde ise her parti kendi adayıyla yarışacak. 

 


CHP, Artvin, Bartın, Bilecik, Bolu, Burdur, Çanakkale, Edirne, Erzincan, Giresun, Kastamonu, Kırklareli, Kırşehir, Sinop, Tunceli, Yalova ve Zonguldak ilinde, İYİ Parti ise Afyonkarahisar, Aksaray, Düzce, Elazığ, Isparta, Kilis, Kırıkkale, Nevşehir, Osmaniye, Tokat ve Yozgat illerinde aday gösterecek. 

 

İyi Parti Denizli’nin de aralarında bulunan 10 büyükşehirde kendi adayları ile 31 Mart seçimlerine ittifak desteği ile girecek. Denizli ilçelerinde ise Tavas, Kale, Çal, Çameli, Çardak, Beyağaç ve Baklan ilçelerinde İYİ parti, Acıpayam, Bekilli, Bozkurt, Çivril, Güney, Honaz, Sarayköy, Serinhisar’da CHP adayları ile seçime gidecek. CHP ve İyi Parti Pamukkale, Merkezefendi ve Buldan ilçelerinde kendi adayları ile seçimlere katılacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.