Çiftçi Borçları Ertelendi

DENİZLİ 12.12.2017 - 10:42, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:50
 

Çiftçi Borçları Ertelendi

Doğal afetlerden zarar gören çiftçilerin Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatifleri’ne olan borçları Bakanlar Kurulu kararıyla erteleniyor.   Çivril Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından yapılan duyuru ile Borç ertelemesi başvurularının yılsonuna kadar devam edeceği öğrenildi.   Konuyla ilgili İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, şu bilgilere yer verildi: “Afetten zarar gören çiftçilere yönelik Bakanlar Kurulu Kararı gereği; doğal afetlere maruz kalan ve bu afetler sebebi ile ekilişleri, ürünleri, hayvan varlıkları, tesisleri veya seraları zarar gören, Çiftçi Kayıt Sistemi’ne (ÇKS) ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın kayıt sistemlerine kayıtlı, üretim faaliyetlerine devam eden gerçek veya tüzel kişi üreticilerin Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatifleri’ne olan düşük faizli kredi kullandırılmasına ilişkin Bakanlar Kurulu Kararları kapsamındaki kredi borçlarının ertelenmesi yapılacak. Çiftçilerimizin mağduriyet yaşamamaları için belirlenen tarihin mesai bitimine kadar borçlu oldukları kuruma ve Çivril İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğümüze dilekçeyle başvurmaları gerekmektedir” denildi. Kaynak (yesilcivrilgazetesi)

Doğal afetlerden zarar gören çiftçilerin Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatifleri’ne olan borçları Bakanlar Kurulu kararıyla erteleniyor.

 

Çivril Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından yapılan duyuru ile Borç ertelemesi başvurularının yılsonuna kadar devam edeceği öğrenildi.

 

Konuyla ilgili İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, şu bilgilere yer verildi: “Afetten zarar gören çiftçilere yönelik Bakanlar Kurulu Kararı gereği; doğal afetlere maruz kalan ve bu afetler sebebi ile ekilişleri, ürünleri, hayvan varlıkları, tesisleri veya seraları zarar gören, Çiftçi Kayıt Sistemi’ne (ÇKS) ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın kayıt sistemlerine kayıtlı, üretim faaliyetlerine devam eden gerçek veya tüzel kişi üreticilerin Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatifleri’ne olan düşük faizli kredi kullandırılmasına ilişkin Bakanlar Kurulu Kararları kapsamındaki kredi borçlarının ertelenmesi yapılacak. Çiftçilerimizin mağduriyet yaşamamaları için belirlenen tarihin mesai bitimine kadar borçlu oldukları kuruma ve Çivril İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğümüze dilekçeyle başvurmaları gerekmektedir” denildi. Kaynak (yesilcivrilgazetesi)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.