Çıntar 35-40 liradan alıcı buluyor

DENİZLİ 21.11.2019 - 10:45, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:52
 

Çıntar 35-40 liradan alıcı buluyor

Denizli’nin Çameli ilçesinde sonbahar yağmurlarının başlamasıyla çam ormanlarında yetişen ve halk arasında "çıntar" diye bilinen mantar, kilosu 30-40 liradan alıcı buluyor. Besin değerinin yüksel olduğu çıntar kasaptaki et ile yarışıyor.   Topladıkları çıntarın kilosunu 35-40 liraya sattıklarını aktaran Ay, "Çıntar etten daha lezzetli. Et fiyatları da zaten o civarda. Doğal bir ürün, ilacı ve gübresi yok. Günün 7-8 saatini çıntar toplamakla geçiriyoruz. Doğal ve zahmetli olduğu için fiyatı da yüksek." diye konuştu. Bu mantarın kilosu 35  liraya satılıyor.     Yol kenarındaki tezgahlardan alışveriş yapan Selma Akın  ise çıntarın lezzetinin muhteşem olduğunu dile getirdi. Çıntarın tamamen doğal bir ürün olduğuna dikkati çeken Akın  bu ürünün et kadar besleyici ve lezzetli olduğunu vurguladı.    Yılın daha çok Ekim, Kasım ve Aralık aylarında toplanan ve kırsal alanlarda geçim kaynağı olan çıntar mantarı, lezzeti ve içinde barındırdığı besin değerleri ile dikkat çeken bir yiyecek türü. Mevsiminde yer yer kilosu 50 TL ‘ye satılabiliyor.    

Denizli’nin Çameli ilçesinde sonbahar yağmurlarının başlamasıyla çam ormanlarında yetişen ve halk arasında "çıntar" diye bilinen mantar, kilosu 30-40 liradan alıcı buluyor. Besin değerinin yüksel olduğu çıntar kasaptaki et ile yarışıyor.

 

Topladıkları çıntarın kilosunu 35-40 liraya sattıklarını aktaran Ay, "Çıntar etten daha lezzetli. Et fiyatları da zaten o civarda. Doğal bir ürün, ilacı ve gübresi yok. Günün 7-8 saatini çıntar toplamakla geçiriyoruz. Doğal ve zahmetli olduğu için fiyatı da yüksek." diye konuştu. Bu mantarın kilosu 35  liraya satılıyor.

 

 

Yol kenarındaki tezgahlardan alışveriş yapan Selma Akın  ise çıntarın lezzetinin muhteşem olduğunu dile getirdi. Çıntarın tamamen doğal bir ürün olduğuna dikkati çeken Akın  bu ürünün et kadar besleyici ve lezzetli olduğunu vurguladı. 

 

Yılın daha çok Ekim, Kasım ve Aralık aylarında toplanan ve kırsal alanlarda geçim kaynağı olan çıntar mantarı, lezzeti ve içinde barındırdığı besin değerleri ile dikkat çeken bir yiyecek türü. Mevsiminde yer yer kilosu 50 TL ‘ye satılabiliyor.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.