Çipli Kimlik Kartları İçin Önemli Uyarı Alınmadığı Takdirde…

GÜNDEM 12.06.2017 - 19:33, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:50
 

Çipli Kimlik Kartları İçin Önemli Uyarı Alınmadığı Takdirde…

Çipli kimlik kartları başvuru sonucu hazırlanan ancak bir aylık süre içerisinde teslim alınmayan çipli kimlik kartların imha edildiği bildirildi.

Çipli kimlik kartları başvuru sonucu hazırlanan ancak bir aylık süre içerisinde teslim alınmayan çipli kimlik kartların imha edildiği bildirildi.   Vatandaşlara başvuru sonuçlarını takip etmelerini ve kartlarını zamanında almaları uyarısında bulunan Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, şöyle konuştu:  "Başvuru yapan vatandaşlarımıza önce mesaj geliyor, daha sonra PTT aracılığıyla istedikleri adrese kimlik kartları teslim ediliyor. Vatandaş evde olmadığı durumlarda kapıya haber kâğıdı bırakılıyor. PTT’den de kimliğini almayan vatandaşın kimlik kartı müdürlüğümüze teslim ediyor.    Kimliği gelen vatandaşlarda 30 gün içerisinde bize gelerek kimliğini teslim alması gerekiyor. Bu zaman içerisinde kimliğini almayan vatandaşların kimlik kartlarını elektronik devrede imha edip Ankara’ya gönderiyoruz. Vatandaşlarımızı kimlik başvurusu yaparken bu konuda uyarıyoruz. Kartlar imha edilmeden yeniden başvuru yapılamıyor.    Şu ana kadar il genelinde 52 kişi kimliğini almadı. Onları imha ettik. Müdürlüğümüzde 30 günün dolmasını bekleyen çok sayıda kimlik var. Gelip alınmadığı takdirde onları da imha edeceğiz. Telefon açarak 'kimlik kartınız geldi, gelin alın' dememize rağmen yine almayanlar var. Biz de kimlik kartlarını imha etmek zorunda kalıyoruz.”  
Çipli kimlik kartları başvuru sonucu hazırlanan ancak bir aylık süre içerisinde teslim alınmayan çipli kimlik kartların imha edildiği bildirildi.

Çipli kimlik kartları başvuru sonucu hazırlanan ancak bir aylık süre içerisinde teslim alınmayan çipli kimlik kartların imha edildiği bildirildi.

 

Vatandaşlara başvuru sonuçlarını takip etmelerini ve kartlarını zamanında almaları uyarısında bulunan Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, şöyle konuştu: 

"Başvuru yapan vatandaşlarımıza önce mesaj geliyor, daha sonra PTT aracılığıyla istedikleri adrese kimlik kartları teslim ediliyor. Vatandaş evde olmadığı durumlarda kapıya haber kâğıdı bırakılıyor. PTT’den de kimliğini almayan vatandaşın kimlik kartı müdürlüğümüze teslim ediyor.

 

 Kimliği gelen vatandaşlarda 30 gün içerisinde bize gelerek kimliğini teslim alması gerekiyor. Bu zaman içerisinde kimliğini almayan vatandaşların kimlik kartlarını elektronik devrede imha edip Ankara’ya gönderiyoruz. Vatandaşlarımızı kimlik başvurusu yaparken bu konuda uyarıyoruz. Kartlar imha edilmeden yeniden başvuru yapılamıyor.

 

 Şu ana kadar il genelinde 52 kişi kimliğini almadı. Onları imha ettik. Müdürlüğümüzde 30 günün dolmasını bekleyen çok sayıda kimlik var. Gelip alınmadığı takdirde onları da imha edeceğiz. Telefon açarak 'kimlik kartınız geldi, gelin alın' dememize rağmen yine almayanlar var. Biz de kimlik kartlarını imha etmek zorunda kalıyoruz.”

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.