Çivril'de Bir İlk Başarıldı.

DENİZLİ 30.04.2018 - 11:00, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:51
 

Çivril'de Bir İlk Başarıldı.

Çivril Devlet Hastanesi Ortopedi Kliniğinden bir ilk daha. Ortopedi hastalarının büyük çoğunluğunu oluşturan diz hastalıklarının tedavisinde uygulanan kapalı diz ameliyatları Çivril Devlet Hastanesi’nde ilk kez uygulanmaya başladı.   Geçtiğimiz aylarda Tomografi ve 10 yataklı Palyatif Bakım Merkezi Hizmete açılan, Sağlık Bakanlığı tarafından engelli sağlık kurulu raporu düzenlemesi yetkisi verilen Çivril Devlet Hastanesi hizmet kalitesini her geçen gün yukarıya çekiyor. Daha önce hastane bünyesinde özellikle 60 yaş üstü kadınlarda en sık görülen ortopedik hastalık olan diz kireçlenmeleri ameliyatı ilk kez yapılmıştı. Şimdi de genç ve orta yaş hastaların diz sorunlarının cerrahi tedavisinde kullanılan teknik olan kapalı diz ameliyatları Çivril Devlet Hastanesi’nde ilk kez uygulanmaya başladı.     Kapalı Diz Ameliyatları Çivril’de Uygulanmaya Başladı   Çivril Devlet Hastanesi Ortopedi Uz. Op.Dr. Ali Onur Tirelioğlu kapalı diz ameliyatları sayesinde hastaların daha kısa sürede sağlıklarına kavuştuğunu menüsküs yırtıkları, kıkırdak hasarları ve bağ yaralanmalarının cerrahi tedavisinde kapalı diz ameliyatlarıyla hastaları sağlığına kavuşturacaklarını  söyledi. Tirelioğlu; “Kapalı (artroskopik) teknik ile yapılan ameliyatlarda hastanın hastanede kalma süresi kısalmakta, ameliyat sonrası ağrı şiddeti azalmaktadır. Diz kireçlenmeleri (diz osteoartriti) erken dönemde kapalı diz cerrahisi ile tedavi edilebilmektedir. Kliniğimize başvuran 51 yaşındaki C.G. isimli hastamızın dizinde oluşan menüsküs yırtığı ve kıkırdak hasarı yaptığımız kapalı diz ameliyatıyla düzeltildi. Hastaya Anestezi ve Reanimasyon  Uz. Dr Ayhan Cillimoğlu tarafından spinal anestezi uygulandı. Bu teknik sayesinde ameliyat esnasında uyanık kalan hastamız kendi dizine uygulanan tedaviyi de ekranda izleme şansı bulmuş oldu. Ameliyattan hemen sonra yürümesine izin verilen hastamız sadece 1 gün hastanede kaldıktan sonra taburcu edildi. Denizli İl Sağlık Müdürlüğü ve Çivril Devlet Hastanesi tarafından hastanemize kazandırılan donanımlar sayesinde hastalarımızın artroskopik cerrahisi için başka bir hastaneye gitme zorunluluğu kalmamış oldu” dedi.   

Çivril Devlet Hastanesi Ortopedi Kliniğinden bir ilk daha. Ortopedi hastalarının büyük çoğunluğunu oluşturan diz hastalıklarının tedavisinde uygulanan kapalı diz ameliyatları Çivril Devlet Hastanesi’nde ilk kez uygulanmaya başladı.

 

Geçtiğimiz aylarda Tomografi ve 10 yataklı Palyatif Bakım Merkezi Hizmete açılan, Sağlık Bakanlığı tarafından engelli sağlık kurulu raporu düzenlemesi yetkisi verilen Çivril Devlet Hastanesi hizmet kalitesini her geçen gün yukarıya çekiyor. Daha önce hastane bünyesinde özellikle 60 yaş üstü kadınlarda en sık görülen ortopedik hastalık olan diz kireçlenmeleri ameliyatı ilk kez yapılmıştı. Şimdi de genç ve orta yaş hastaların diz sorunlarının cerrahi tedavisinde kullanılan teknik olan kapalı diz ameliyatları Çivril Devlet Hastanesi’nde ilk kez uygulanmaya başladı.

 

 

Kapalı Diz Ameliyatları Çivril’de Uygulanmaya Başladı

 

Çivril Devlet Hastanesi Ortopedi Uz. Op.Dr. Ali Onur Tirelioğlu kapalı diz ameliyatları sayesinde hastaların daha kısa sürede sağlıklarına kavuştuğunu menüsküs yırtıkları, kıkırdak hasarları ve bağ yaralanmalarının cerrahi tedavisinde kapalı diz ameliyatlarıyla hastaları sağlığına kavuşturacaklarını  söyledi. Tirelioğlu; “Kapalı (artroskopik) teknik ile yapılan ameliyatlarda hastanın hastanede kalma süresi kısalmakta, ameliyat sonrası ağrı şiddeti azalmaktadır. Diz kireçlenmeleri (diz osteoartriti) erken dönemde kapalı diz cerrahisi ile tedavi edilebilmektedir. Kliniğimize başvuran 51 yaşındaki C.G. isimli hastamızın dizinde oluşan menüsküs yırtığı ve kıkırdak hasarı yaptığımız kapalı diz ameliyatıyla düzeltildi. Hastaya Anestezi ve Reanimasyon  Uz. Dr Ayhan Cillimoğlu tarafından spinal anestezi uygulandı. Bu teknik sayesinde ameliyat esnasında uyanık kalan hastamız kendi dizine uygulanan tedaviyi de ekranda izleme şansı bulmuş oldu. Ameliyattan hemen sonra yürümesine izin verilen hastamız sadece 1 gün hastanede kaldıktan sonra taburcu edildi. Denizli İl Sağlık Müdürlüğü ve Çivril Devlet Hastanesi tarafından hastanemize kazandırılan donanımlar sayesinde hastalarımızın artroskopik cerrahisi için başka bir hastaneye gitme zorunluluğu kalmamış oldu” dedi. 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.