Çivril Kanserle Savaşıyor

SAĞLIK 05.04.2018 - 11:07, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:50
 

Çivril Kanserle Savaşıyor

Denizlinin Çivril ilçesinde, Çivril Belediyesi ve İlçe Sağlık müdürlüğü ile ortak olarak devam eden "erken teşhis, hayat kurtarır" projesi tüm hızıyla devam ediyor.   Önemli bir halk sağlığı sorunu olarak günden güne etkisini, yayılım alanını arttıran bu hastalıkla ülkemizde her yıl 150 bin kişi tanışıyor. Meme kanseri taramaları 40-69 yaş arası kadınlarda iki yılda bir mamografi ile serviks kanseri taramaları 30-65 yaş arası kadınlarda beş yılda bir uygulanacak HPV testi veya Pap-smear testi ile bağırsak kanseri taramaları da 50-70 yaş aralığındaki erkek ve kadınlardan iki yılda bir gaitada gizli kan tetkiki ile yapılmaktadır.  Türü ne olursa olsun, kişinin ve yakın çevresinin tüm hayatına etki eden, bu çok zorlu ve yıpratıcı hastalıkta “erken teşhis” bazı durumlarda ölümle yaşam arasındaki mutlak sonucu değiştirebilmektedir. Erken teşhis de ancak düzenli sağlık taramaları ile sağlanabilir. 1-7 Nisan Kanser Haftası münasebetiyle Çivril Devlet Hastanesi Bahçesinde, Çivril Belediyesi ve İlçe Sağlık müdürlüğü ile beraber yürütülen çalışmada Ketem Tırı taramalara başladı.. İlçe olarak hizmet de en yükseğe ulaşma hedefiyle yola çıkan Çivril Belediyesi, toplumun sağlığı için 3 günde 409 kişiye kanser taraması yapmıştır.   BÜTÜN BAYANLAR DAVETLİ   Kanserde erken teşhise vurgu yapan Çivril Belediye Başkanı Gürcan Güven; "Kanser savaşında toplumsal bilinçlendirme ve farkındalık yaratmak için çalışırken; en çok erken tanının hayat kurtarıcı olduğuna dikkat çekilmelidir. Belediye olarak kanser ile mücadele adına birçok çalışma yapıyoruz, tüm mahalledeki bayanlarımızın hastaneye ulaşımları da buna dahil. Bu bağlamda 1 – 7 Nisan’da Kanserle mücadele haftasında Çivril Devlet Hastanesi Bahçesine kurulan tır 8 Nisan Cuma gününe kadar mamografi ve kanser tarama testlerimiz ücretsiz olarak yürütülmektedir. Tüm bayanlarımızı Kanserle Savaşa davet ediyoruz." dedi.  

Denizlinin Çivril ilçesinde, Çivril Belediyesi ve İlçe Sağlık müdürlüğü ile ortak olarak devam eden "erken teşhis, hayat kurtarır" projesi tüm hızıyla devam ediyor.

 

Önemli bir halk sağlığı sorunu olarak günden güne etkisini, yayılım alanını arttıran bu hastalıkla ülkemizde her yıl 150 bin kişi tanışıyor. Meme kanseri taramaları 40-69 yaş arası kadınlarda iki yılda bir mamografi ile serviks kanseri taramaları 30-65 yaş arası kadınlarda beş yılda bir uygulanacak HPV testi veya Pap-smear testi ile bağırsak kanseri taramaları da 50-70 yaş aralığındaki erkek ve kadınlardan iki yılda bir gaitada gizli kan tetkiki ile yapılmaktadır.  Türü ne olursa olsun, kişinin ve yakın çevresinin tüm hayatına etki eden, bu çok zorlu ve yıpratıcı hastalıkta “erken teşhis” bazı durumlarda ölümle yaşam arasındaki mutlak sonucu değiştirebilmektedir. Erken teşhis de ancak düzenli sağlık taramaları ile sağlanabilir. 1-7 Nisan Kanser Haftası münasebetiyle Çivril Devlet Hastanesi Bahçesinde, Çivril Belediyesi ve İlçe Sağlık müdürlüğü ile beraber yürütülen çalışmada Ketem Tırı taramalara başladı.. İlçe olarak hizmet de en yükseğe ulaşma hedefiyle yola çıkan Çivril Belediyesi, toplumun sağlığı için 3 günde 409 kişiye kanser taraması yapmıştır.

 

BÜTÜN BAYANLAR DAVETLİ

 

Kanserde erken teşhise vurgu yapan Çivril Belediye Başkanı Gürcan Güven; "Kanser savaşında toplumsal bilinçlendirme ve farkındalık yaratmak için çalışırken; en çok erken tanının hayat kurtarıcı olduğuna dikkat çekilmelidir. Belediye olarak kanser ile mücadele adına birçok çalışma yapıyoruz, tüm mahalledeki bayanlarımızın hastaneye ulaşımları da buna dahil. Bu bağlamda 1 – 7 Nisan’da Kanserle mücadele haftasında Çivril Devlet Hastanesi Bahçesine kurulan tır 8 Nisan Cuma gününe kadar mamografi ve kanser tarama testlerimiz ücretsiz olarak yürütülmektedir. Tüm bayanlarımızı Kanserle Savaşa davet ediyoruz." dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.