Çocuklar onu çok seviyor

SAĞLIK 20.08.2016 - 14:16, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:50
 

Çocuklar onu çok seviyor

denizli haber / denizli 20 haber /Çocuklar onu çok seviyor

Tükettiğimiz gıdaların neredeyse tamamına yakınının içinde özellikle ambalaj içinde bulunan gıdaların büyük bölümünde, diş macunu ve benzeri cıvık olması gerek ürünlerin katı durmasının nedeni içinde jelatinin olmasından kaynalıdır. Ve jelatin aslında bir tür tutkaldır.     Jelatin, gıdada insanoğlunun keşfettiği en büyük keşiflerden biri. Sorun jelatinin kullanılmasında değil. Bitkiden yapıldığı zaman hiçbir sakıncası yok. Arpadan, buğdaydan, soya fasulyesinden nereden yapılırsa yapılsın zararlı bir madde içermiyor. Ancak  Avrupada üretilen jelatin hayvan derilerinin (koyun, domuz)  alt kısmındaki yağ tabakasında üretiliyor ve insana oldukça zararlı bir madde olduğu biliniyor.  En yoğun olarak çocuklarımızın çok sevdiği  jelibonlarda bulunuyor. Doktorlar çocuklarımıza jelibona alternatif olarak meyveli kuş lokumlarını öneriyor.
denizli haber / denizli 20 haber /Çocuklar onu çok seviyor

Tükettiğimiz gıdaların neredeyse tamamına yakınının içinde özellikle ambalaj içinde bulunan gıdaların büyük bölümünde, diş macunu ve benzeri cıvık olması gerek ürünlerin katı durmasının nedeni içinde jelatinin olmasından kaynalıdır. Ve jelatin aslında bir tür tutkaldır.

 

 

Jelatin, gıdada insanoğlunun keşfettiği en büyük keşiflerden biri. Sorun jelatinin kullanılmasında değil. Bitkiden yapıldığı zaman hiçbir sakıncası yok. Arpadan, buğdaydan, soya fasulyesinden nereden yapılırsa yapılsın zararlı bir madde içermiyor. Ancak  Avrupada üretilen jelatin hayvan derilerinin (koyun, domuz)  alt kısmındaki yağ tabakasında üretiliyor ve insana oldukça zararlı bir madde olduğu biliniyor.  En yoğun olarak çocuklarımızın çok sevdiği  jelibonlarda bulunuyor. Doktorlar çocuklarımıza jelibona alternatif olarak meyveli kuş lokumlarını öneriyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.