Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Eğitim-Bir-Sen'de konuşma yaptı

GÜNDEM 18.03.2017 - 10:44, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:50
 

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Eğitim-Bir-Sen'de konuşma yaptı

Eğitim-Bir-Sen Denizli 1 Nolu Şubesinin düzenlediği, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Av. Gülay Samancı'nın konuşmacı olarak katıldığı 'Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ve Anayasa Değişikliği' konulu konferans yoğun katılımla gerçekleştirildi.

Salonun hıncahınç dolduğu programa; Eski Akparti Denizli Mv. Nurcan Dalbudak, PAU Rektörü Hüseyin Bağ, Memur-Sen İl Temsilcisi Osman Tavşan, Memur-Sen İş Kolları Başkanları, Daire Amirleri ve çok sayıda üyemiz katıldı. Eğiti-Bir-Sen Denizli 1’nolu Şube Başkanı Kazım Tefçi’nin açış konuşmasıyla başladı.         Salonu hınca hınç dolduran Eğitim-Bir-Sen’in üyelerine ve misafirlere teşekkür ederek konuşmasına başlayan Tefçi sözlerine şöyle devam etti:’Tam bundan yarım asır önce sendikamızın ilk tohumlarının atılacağı zamanlarda bu işi siz yapamazsınız, bu iş sizin işiniz değil ‘Bir çiçekle bahar olmaz’ dendiğinde, Rahmetli Erbakan Hoca’nın ‘Her Bahar Bir Çiçekle Başlar’ sözü burada teşkilatımızın ışığı olmuştur. Bir filizle başlayan teşkilatımız, bir ormana dönüşerek 1.111.111 hedefine kararlı adımlarla yürümektedir. Bu büyümeyle sendikamız sadece üyelerin haklarının korumak için değil aynı zamanda Türkiye’de ve Dünya da mazlumun ve mağdurun yanında olmak için mücadele vermektedir.     Siyasi krizlerin memurun kazanımlarını erittiğini belirten Tefçi sözlerine şöyle devam etti; Bizler sendika olarak elde ettiğimiz kazanımları siyasi krizler nedeniyle kaybediyoruz. Bunları yaşamamak için, bu ülkenin vesayetten kurtularak ham demokrasiden tam demokrasiye geçmesini istiyoruz. Bunun için kurulduğu günden bu güne duruşu net olan bir teşkilat olarak Referandum’da ‘Memur-Sen’ Davet Tercih Evet’ diyerek kararımızı belirttik’ sözleriyle konuşmasını tamamladı.   Açış konuşmasından sonra Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Av. Gülay Samancı 'Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ve Anayasa Değişikliği' konulu sunumunu gerçekleştirdi.   ‘Niçin Evet?’ denilmesi gerektiğini ve ‘Cumhurbaşkanlığı Hükümet sistemine’ neden ihtiyaç duyulduğunun, oldu bitlerle değil, artık bu sistemin ihtiyacı karşılamadığını belirterek sözlerine başlayan Başdanışman Samancı şöyle devam etti; Cumhurbaşkanlığı Hükümet sistemi için bu aşamaya kolay gelmedik. Tarihsel dönemlere baktığımızda aynı düşünceden de olsa her dönemde siyasi krizler yaşanarak hükümetlerin kalma ortalaması 1,5 yılı geçememiştir. Bu süreçten de en fazla etkilenen Anadolu insanı olmuştur, Türkiye olmuştur. Türkiye’nin bunlarla kaybedecek zamanı yoktur.   Samancı, Anayasada referanduma gidilecek olan 18 maddeyi tek tek açıklayarak sözlerine şöyle devam etti: ‘Bu yeni sistemde Cumhurbaşkanı TBMM’nin alanına giren konularda kesinlikle kararname çıkarma yetkisine sahip değildir. Türkiye’nin büyümeye, istikrara, yatırımlara ihtiyacı vardır. Yeni Anayasa ve Cumhurbaşkanlığı Sistemi Türkiye’nin önünü açacak ve güçlü bir devlet haline getirecek” diye konuştu.   Program, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Av. Gülay Samancı’ya hediye takdimiyle sona erdi.  
Eğitim-Bir-Sen Denizli 1 Nolu Şubesinin düzenlediği, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Av. Gülay Samancı'nın konuşmacı olarak katıldığı 'Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ve Anayasa Değişikliği' konulu konferans yoğun katılımla gerçekleştirildi.

Salonun hıncahınç dolduğu programa; Eski Akparti Denizli Mv. Nurcan Dalbudak, PAU Rektörü Hüseyin Bağ, Memur-Sen İl Temsilcisi Osman Tavşan, Memur-Sen İş Kolları Başkanları, Daire Amirleri ve çok sayıda üyemiz katıldı. Eğiti-Bir-Sen Denizli 1’nolu Şube Başkanı Kazım Tefçi’nin açış konuşmasıyla başladı.

 

 

 

 

Salonu hınca hınç dolduran Eğitim-Bir-Sen’in üyelerine ve misafirlere teşekkür ederek konuşmasına başlayan Tefçi sözlerine şöyle devam etti:’Tam bundan yarım asır önce sendikamızın ilk tohumlarının atılacağı zamanlarda bu işi siz yapamazsınız, bu iş sizin işiniz değil ‘Bir çiçekle bahar olmaz’ dendiğinde, Rahmetli Erbakan Hoca’nın ‘Her Bahar Bir Çiçekle Başlar’ sözü burada teşkilatımızın ışığı olmuştur. Bir filizle başlayan teşkilatımız, bir ormana dönüşerek 1.111.111 hedefine kararlı adımlarla yürümektedir. Bu büyümeyle sendikamız sadece üyelerin haklarının korumak için değil aynı zamanda Türkiye’de ve Dünya da mazlumun ve mağdurun yanında olmak için mücadele vermektedir.

 

 

Siyasi krizlerin memurun kazanımlarını erittiğini belirten Tefçi sözlerine şöyle devam etti; Bizler sendika olarak elde ettiğimiz kazanımları siyasi krizler nedeniyle kaybediyoruz. Bunları yaşamamak için, bu ülkenin vesayetten kurtularak ham demokrasiden tam demokrasiye geçmesini istiyoruz. Bunun için kurulduğu günden bu güne duruşu net olan bir teşkilat olarak Referandum’da ‘Memur-Sen’ Davet Tercih Evet’ diyerek kararımızı belirttik’ sözleriyle konuşmasını tamamladı.

 

Açış konuşmasından sonra Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Av. Gülay Samancı 'Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ve Anayasa Değişikliği' konulu sunumunu gerçekleştirdi.

 

‘Niçin Evet?’ denilmesi gerektiğini ve ‘Cumhurbaşkanlığı Hükümet sistemine’ neden ihtiyaç duyulduğunun, oldu bitlerle değil, artık bu sistemin ihtiyacı karşılamadığını belirterek sözlerine başlayan Başdanışman Samancı şöyle devam etti;

Cumhurbaşkanlığı Hükümet sistemi için bu aşamaya kolay gelmedik. Tarihsel dönemlere baktığımızda aynı düşünceden de olsa her dönemde siyasi krizler yaşanarak hükümetlerin kalma ortalaması 1,5 yılı geçememiştir. Bu süreçten de en fazla etkilenen Anadolu insanı olmuştur, Türkiye olmuştur. Türkiye’nin bunlarla kaybedecek zamanı yoktur.

 

Samancı, Anayasada referanduma gidilecek olan 18 maddeyi tek tek açıklayarak sözlerine şöyle devam etti: ‘Bu yeni sistemde Cumhurbaşkanı TBMM’nin alanına giren konularda kesinlikle kararname çıkarma yetkisine sahip değildir. Türkiye’nin büyümeye, istikrara, yatırımlara ihtiyacı vardır. Yeni Anayasa ve Cumhurbaşkanlığı Sistemi Türkiye’nin önünü açacak ve güçlü bir devlet haline getirecek” diye konuştu.

 

Program, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Av. Gülay Samancı’ya hediye takdimiyle sona erdi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.