Cumhurbaşkanının ilk affettiği kişi öldü

DENİZLİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 12.03.2018 - 16:00, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:50
 

Cumhurbaşkanının ilk affettiği kişi öldü

Denizli’de dolandırıcılık başta olmak üzere birçok suçtan hüküm giyen ve 10 yıl cezaevinde yattıktan sonra kolon kanseri nedeniyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından affedilen ilk isim olan Mustafa Akcanlı, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.  Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı olduktan sonra ilk affettiği kişi olan Mustafa Akcanlı, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. 56 yaşındaki Akcanlı, 50’ye yakın suçtan dolayı hüküm giymiş ve 10 yıl boyunca cezaevinde kalmıştı. Tedavi olması için infazı durdurulan ve tedavi olması istenen Akcanlı, gördüğü tedaviye rağmen kanseri ilerledi. Akcanlı affedilmesi için Cumhurbaşkanlığına dilekçe ile başvurdu. Yapılan incelemelerin ardından Recep Tayyip Erdoğan tarafından 25 Mart 2015 yılında affedilen Mustafa Akcanlı, Kale ilçesinde tek göz odada yaşamına devam ediyordu. Annesi Naile Akcanlı (75) ve bir arkadaşının yardımıyla yaşamaya çalışan Akcanlı, dolandırdığı herkesten af dilemişti.    Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür etmişti  Af haberini alınca büyük sevinç yaşadığını belirten Mustafa Akcanlı, "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a çok teşekkür ederim. Çok mutlu oldum. Sanki Kale ilçesini bana verdiler. Kelimelerle anlatılmaz bu sevincim" sözleriyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Eroğan'a teşekkür etmişti.    "Dolandırdığı kişilerden özür dilemişti"  Kendisinin arkadaş kurbanı olduğunu ifade eden Akcanlı, "Dolandırıcılık, evrakta sahtecilik gibi suçlara bulaştım. Bu yaptıklarımdan dolayı bir kere değil bin kere pişmanım. Ben dolandırdığım kişilerin ahı yüzünden bu hale geldiğimi düşünüyorum. Dolandırdığım insanlardan bana haklarını helal etmesini istiyorum. Hepsinden çok özür diliyorum. Yaşamım çok zor. İyileşme şansım yok. Ne zamana kadar yaşarım ne zaman ölürüm bilmiyorum" demişti.  56 yaşında olan Mustafa Akcanlı ilerleyen hastalığından dolayı tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. 

Denizli’de dolandırıcılık başta olmak üzere birçok suçtan hüküm giyen ve 10 yıl cezaevinde yattıktan sonra kolon kanseri nedeniyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından affedilen ilk isim olan Mustafa Akcanlı, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. 


Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı olduktan sonra ilk affettiği kişi olan Mustafa Akcanlı, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. 56 yaşındaki Akcanlı, 50’ye yakın suçtan dolayı hüküm giymiş ve 10 yıl boyunca cezaevinde kalmıştı. Tedavi olması için infazı durdurulan ve tedavi olması istenen Akcanlı, gördüğü tedaviye rağmen kanseri ilerledi. Akcanlı affedilmesi için Cumhurbaşkanlığına dilekçe ile başvurdu. Yapılan incelemelerin ardından Recep Tayyip Erdoğan tarafından 25 Mart 2015 yılında affedilen Mustafa Akcanlı, Kale ilçesinde tek göz odada yaşamına devam ediyordu. Annesi Naile Akcanlı (75) ve bir arkadaşının yardımıyla yaşamaya çalışan Akcanlı, dolandırdığı herkesten af dilemişti. 

 



Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür etmişti 


Af haberini alınca büyük sevinç yaşadığını belirten Mustafa Akcanlı, "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a çok teşekkür ederim. Çok mutlu oldum. Sanki Kale ilçesini bana verdiler. Kelimelerle anlatılmaz bu sevincim" sözleriyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Eroğan'a teşekkür etmişti. 

 



"Dolandırdığı kişilerden özür dilemişti" 


Kendisinin arkadaş kurbanı olduğunu ifade eden Akcanlı, "Dolandırıcılık, evrakta sahtecilik gibi suçlara bulaştım. Bu yaptıklarımdan dolayı bir kere değil bin kere pişmanım. Ben dolandırdığım kişilerin ahı yüzünden bu hale geldiğimi düşünüyorum. Dolandırdığım insanlardan bana haklarını helal etmesini istiyorum. Hepsinden çok özür diliyorum. Yaşamım çok zor. İyileşme şansım yok. Ne zamana kadar yaşarım ne zaman ölürüm bilmiyorum" demişti. 


56 yaşında olan Mustafa Akcanlı ilerleyen hastalığından dolayı tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.