Cumhuriyet Anadolu Lisesi Başarıya Doymuyor...

EĞİTİM 08.11.2018 - 11:06, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:51
 

Cumhuriyet Anadolu Lisesi Başarıya Doymuyor...

Cumhuriyet Anadolu Lisesi proje ekibi danışmanı fizik öğretmen Atike Buket  Serdaroğlu’nun önderliğinde yaptığı projelerle katıldıkları yarışmalarda elde ettikleri başarılarına bir yenisini daha ekledi.   2-3 Kasım’da Ankara’da Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen “Fatih Eğitim Teknolojiler Zirvesi’ne” liseli öğrenci olarak proje ekibini temsilen başkan Tolga Ünlü katıldı. “TeachBot:Akıllı Eğitim Robotu ”adlı akademik bildirisini “ Robotik Kodlama “ panelinde katılımcılara sundu. Dinleyiciler tarafından büyük beğeni alan ve alkış toplayan Tolga’ya birçok kurum ve kuruluşlardan işbirliği teklifleri geldi.   Ayrıca Proje ekibi başkanı Tolga Ünlü ve yardımcısı Semih Gül, Dokuz Eylül Üniversitesi ve Netmarble oyun firmasınca düzenlenen Bambu Hızlandırma programında üniversiteli rakiplerini eleyerek ikinci oldular.     Aynı zamanda öğrencilere dersleri sevdirmek için geliştirecekleri insansı robot projesi “TeachBot” ile Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından “Gençlik Projeleri Destek Programı-1” Çağrısının “ Yenilikçi Fikirler” Kategorisinde Cumhuriyet Anadolu lisesine17.000 lira hibe almaya hak kazanmışlardı.     Tolga Ünlü “TeachBot “  Projesi ile Türkiye’nin Uzay Havacılık ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST’te “İnsanlık Yararına Teknoloji Eğitim” Kategorisinde ikincilik ödülü kazandı. Proje Danışmanı Fizik Öğretmeni A. Buket Serdaroğlu; Ekip başkanı öğrencisi Tolga Ünlü” İnovatif projeler konusunda çok başarılı; okulumuz, İlimiz ve ülkemiz adına ileride de çok güzel başarılar elde edeceğine inanıyorum.  Başarılarıyla diğer Öğrencilerimize de örnek olduğu için kendisine ve bizleri her konuda destekleyen başta okul müdürümüz Feridun SARIKAVAK Bey’e, Müdür yardımcısı arkadaşlara çok teşekkür ederim” dedi.  Tolga Ünlü ise “Ülkemizi daha iyi yerlere getirmek için son teknolojiyi takip edip dünyaya ihraç edebileceğimiz ürünler geliştirmemiz şart, O yüzden küçük yaşlardan beri bu işlerle uğraşıyorum. İleride daha büyük projelerle ülkemi başarıyla temsil etmek istiyorum ”dedi.

Cumhuriyet Anadolu Lisesi proje ekibi danışmanı fizik öğretmen Atike Buket  Serdaroğlu’nun önderliğinde yaptığı projelerle katıldıkları yarışmalarda elde ettikleri başarılarına bir yenisini daha ekledi.

 

2-3 Kasım’da Ankara’da Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen “Fatih Eğitim Teknolojiler Zirvesi’ne” liseli öğrenci olarak proje ekibini temsilen başkan Tolga Ünlü katıldı. “TeachBot:Akıllı Eğitim Robotu ”adlı akademik bildirisini “ Robotik Kodlama “ panelinde katılımcılara sundu. Dinleyiciler tarafından büyük beğeni alan ve alkış toplayan Tolga’ya birçok kurum ve kuruluşlardan işbirliği teklifleri geldi.

 

Ayrıca Proje ekibi başkanı Tolga Ünlü ve yardımcısı Semih Gül, Dokuz Eylül Üniversitesi ve Netmarble oyun firmasınca düzenlenen Bambu Hızlandırma programında üniversiteli rakiplerini eleyerek ikinci oldular.

 

 

Aynı zamanda öğrencilere dersleri sevdirmek için geliştirecekleri insansı robot projesi “TeachBot” ile Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından “Gençlik Projeleri Destek Programı-1” Çağrısının “ Yenilikçi Fikirler” Kategorisinde Cumhuriyet Anadolu lisesine17.000 lira hibe almaya hak kazanmışlardı.  

 

Tolga Ünlü “TeachBot “  Projesi ile Türkiye’nin Uzay Havacılık ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST’te “İnsanlık Yararına Teknoloji Eğitim” Kategorisinde ikincilik ödülü kazandı.

Proje Danışmanı Fizik Öğretmeni A. Buket Serdaroğlu; Ekip başkanı öğrencisi Tolga Ünlü” İnovatif projeler konusunda çok başarılı; okulumuz, İlimiz ve ülkemiz adına ileride de çok güzel başarılar elde edeceğine inanıyorum.  Başarılarıyla diğer Öğrencilerimize de örnek olduğu için kendisine ve bizleri her konuda destekleyen başta okul müdürümüz Feridun SARIKAVAK Bey’e, Müdür yardımcısı arkadaşlara çok teşekkür ederim” dedi. 

Tolga Ünlü ise “Ülkemizi daha iyi yerlere getirmek için son teknolojiyi takip edip dünyaya ihraç edebileceğimiz ürünler geliştirmemiz şart, O yüzden küçük yaşlardan beri bu işlerle uğraşıyorum. İleride daha büyük projelerle ülkemi başarıyla temsil etmek istiyorum ”dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.