Dağların Arasında Kalan Saklı Cennet: Kolak Gölü

DENİZLİ 02.07.2020 - 14:43, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:52
 

Dağların Arasında Kalan Saklı Cennet: Kolak Gölü

Çameli’nin güneyinde bulunan eşsiz manzarası bulunan Kolak Gölü kamp alanı Çameli Belediyesi tarafından çevre düzenlemesi yapılarak cazibe merkezi haline geldi.   Çameli, Kolak Mahallesi’nin  hemen yanı başında bulunan Kolak Gölü, güneş ışıklarının zaman zaman yansıması ile muhteşem renklerde görüntüler ortaya çıkmasına neden oluyor. Ziyaretçilerin eşsiz güzellikteki manzarası ile adeta kendinden geçtiği ve  bu anları ölümsüzleştirmek adına fotoğraflıyorlar.     HAFTA SONU MUTLAKA GİTMELİSİNİZ  Piknik yapmak isteyenler için oturma alanları, barbekü, çeşme, otopark, doğaseverler için yürüyüş yollarının olduğu, karavan ve çadır ile kamp yapabileceğiniz, gölde balık tutabileceğiniz bu kamp alanı hafta sonu için farklı bir alternatif olabilir. Mangal yerlerinde çayınızı demleyip, çayınızı yudumlarken manzarayı doya doya seyredebilirsiniz. Yazın kavurucu sıcaklığından kurtulmak istiyorsanız, Kolak Gölü serin ortamıyla sizi her zaman ağırlayacaktır.     Usta Bir Ressamın Elinden Çıkmış Gibi;  Eğer hayallerinizi güçlendirmek istiyorsanız, herhangi bir gölün kıyısına gitmeniz yeterlidir. Karşınızdaki o duru ve durgun manzara, içinizde bir şeylerin kıpırdandığını htirebilir. Aradığınız huzur ve sükûnet ise, Kolak Gölü tam da aradığınız yer. Çameli'ye 25 kilo metre mesafede yer alan Kolak Gölü'nde kamp yapma imkanınız, Ay Tanrıçası Selene ile büyük aşkı çoban Endymion'u her gece buluşturan Kolak Gölü muhteşem güzellikteki mehtabın bu aşktan meydana geldiği söylenir     Doğal güzellik kavramını yeniden yorumlayan Kolak Gölü, çevresinde barındırdığı yeşil alanlarıyla da hem bedenimize hem de zihnimize bambaşka bir zindelik kazandırıyor. Çameli Merkez 'e oldukça uzak olsa da , her mevsim farklı bir tat bırakıyor olsa da, siz yine de bahar aylarında gidin. Hiç çaktırmadan bir iç huzur aşılıyor kalbinizin bir köşesine. Sakinliğin ve huzurun bölgesi olan, tabiatın bizlere sunduğu eşsiz güzelliklerden biri Kolak Gölü... Ancak bahsetmiş olduğumuz manzarayı gördüğünüzde ne demek istediğimizi anlayacaksınız. Kamp alanı çevresindeki akan küçük dereler yer almaktadır.     BİR GÖLDEN FAZLASINI İSTİYORSANIZ BİR GÜN UĞRAYIN  Jeolojik olaylar neticesinde binlerce yıl önce bir dere iken göle dönüşmüş. Gölün etrafı çınar, çam ve söğüt ağaçları ile kaplı. Özellikle sonbaharda gelirseniz gölün çevresindeki ağaçların renk cümbüşü sizi büyüleyecektir.     GÖL VE ÖRDEKLER Bu güzel yeşil gölde sizi ilk karşılayan sıcakkanlı ördek ailesi oluyor. Alışık olduklarından hemen yanınıza geliyorlar. Onları da beslemeyi ihmal etmiyoruz tabii ki…     KAMP ALANI YÜRÜYÜŞ YOLLARI Piknik yapmak isteyenler için oturma alanları, barbekü, çeşme ve otopark imkanı mevcut. Doğaseverler için de harika yürüyüş yolları var. Balık tutmayı sevenler ise gölde balık tutabiliyor.     NEREDE KALINIR? Doğaseverler için karavan ve kamp alanları var. Özellikle de çınar ağaçları altında kuracağınız çadırınız ile doğayı tam olarak hissedebileceğiniz muhteşem bir kamp alanına sahiptir.    

Çameli’nin güneyinde bulunan eşsiz manzarası bulunan Kolak Gölü kamp alanı Çameli Belediyesi tarafından çevre düzenlemesi yapılarak cazibe merkezi haline geldi.

 

Çameli, Kolak Mahallesi’nin  hemen yanı başında bulunan Kolak Gölü, güneş ışıklarının zaman zaman yansıması ile muhteşem renklerde görüntüler ortaya çıkmasına neden oluyor. Ziyaretçilerin eşsiz güzellikteki manzarası ile adeta kendinden geçtiği ve  bu anları ölümsüzleştirmek adına fotoğraflıyorlar.

 

 

HAFTA SONU MUTLAKA GİTMELİSİNİZ 

Piknik yapmak isteyenler için oturma alanları, barbekü, çeşme, otopark, doğaseverler için yürüyüş yollarının olduğu, karavan ve çadır ile kamp yapabileceğiniz, gölde balık tutabileceğiniz bu kamp alanı hafta sonu için farklı bir alternatif olabilir. Mangal yerlerinde çayınızı demleyip, çayınızı yudumlarken manzarayı doya doya seyredebilirsiniz. Yazın kavurucu sıcaklığından kurtulmak istiyorsanız, Kolak Gölü serin ortamıyla sizi her zaman ağırlayacaktır.

 

 

Usta Bir Ressamın Elinden Çıkmış Gibi; 

Eğer hayallerinizi güçlendirmek istiyorsanız, herhangi bir gölün kıyısına gitmeniz yeterlidir. Karşınızdaki o duru ve durgun manzara, içinizde bir şeylerin kıpırdandığını htirebilir. Aradığınız huzur ve sükûnet ise, Kolak Gölü tam da aradığınız yer. Çameli'ye 25 kilo metre mesafede yer alan Kolak Gölü'nde kamp yapma imkanınız, Ay Tanrıçası Selene ile büyük aşkı çoban Endymion'u her gece buluşturan Kolak Gölü muhteşem güzellikteki mehtabın bu aşktan meydana geldiği söylenir

 

 

Doğal güzellik kavramını yeniden yorumlayan Kolak Gölü, çevresinde barındırdığı yeşil alanlarıyla da hem bedenimize hem de zihnimize bambaşka bir zindelik kazandırıyor. Çameli Merkez 'e oldukça uzak olsa da , her mevsim farklı bir tat bırakıyor olsa da, siz yine de bahar aylarında gidin. Hiç çaktırmadan bir iç huzur aşılıyor kalbinizin bir köşesine. Sakinliğin ve huzurun bölgesi olan, tabiatın bizlere sunduğu eşsiz güzelliklerden biri Kolak Gölü... Ancak bahsetmiş olduğumuz manzarayı gördüğünüzde ne demek istediğimizi anlayacaksınız. Kamp alanı çevresindeki akan küçük dereler yer almaktadır.

 

 

BİR GÖLDEN FAZLASINI İSTİYORSANIZ BİR GÜN UĞRAYIN 

Jeolojik olaylar neticesinde binlerce yıl önce bir dere iken göle dönüşmüş. Gölün etrafı çınar, çam ve söğüt ağaçları ile kaplı. Özellikle sonbaharda gelirseniz gölün çevresindeki ağaçların renk cümbüşü sizi büyüleyecektir.

 

 

GÖL VE ÖRDEKLER

Bu güzel yeşil gölde sizi ilk karşılayan sıcakkanlı ördek ailesi oluyor. Alışık olduklarından hemen yanınıza geliyorlar. Onları da beslemeyi ihmal etmiyoruz tabii ki…

 

 

KAMP ALANI YÜRÜYÜŞ YOLLARI

Piknik yapmak isteyenler için oturma alanları, barbekü, çeşme ve otopark imkanı mevcut. Doğaseverler için de harika yürüyüş yolları var. Balık tutmayı sevenler ise gölde balık tutabiliyor.

 

 

NEREDE KALINIR?

Doğaseverler için karavan ve kamp alanları var. Özellikle de çınar ağaçları altında kuracağınız çadırınız ile doğayı tam olarak hissedebileceğiniz muhteşem bir kamp alanına sahiptir.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.