Dalbudak'tan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Mesajı

GÜNDEM 07.03.2018 - 16:41, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:50
 

Dalbudak'tan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Mesajı

Ak Parti Denizli Kadın Kolları Başkanı Nurcan Dalbudak 8 Mart Dünya kadınlar günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.    “Bizim topraklarımızda, bizim medeniyetimizde, kadın, hem toplumun hem de toplumun çekirdeği olan ailenin temelidir. Bir anne olarak, bir eş olarak ya da bir evlat olarak kadın evini, çekip çevirdiği kadar toplumu şekillendiren, toplumu dönüştüren ülkeye istikamet çizen bir varlıktır” diyerek kadınların toplumdaki önemini vurgulayan Başkan Dalbudak mesajının devamında şu ifadelere yer verdi:   Kadınlarımız gelecek nesillerimizin en iyi şekilde yetişmesini sağlayan yegâne mimarlarıdır. Kadınlarımız sıcak yuvalarımızın birleştiricileri, evlatlarımızın anaları, hayatımızın merhamet şefkat abideleridir. Kadınların toplum içerisinde güçlerini ortaya koymaları sadece kendilerine değil, hem ailelerine, hem de yaşadığı topluma büyük değer sağlamakta ve o milleti iyi bir yaşam düzeyine ulaştırmada yardımcı olmaktadır. Bu nedenle kadınlara hoşgörü göstermeyen toplumlarda gelişim ve kalkınma hiçbir zaman sağlanamayacaktır. Bu sebepten Kadınlarımızı, kızlarımızı, iş hayatında, okul hayatında ve günlük yaşayışta her şeyin üstünde tutarak kişisel hak ve özgürlükler noktasında birçok yeniliği ve değişimi gerçekleştirdik, kadınlarımıza hak ettiği değeri kazandırdık. Her alanda olduğu gibi iş hayatında çalışan kadınlarımıza yönelik pozitif ayrımcılık gözetilerek birçok yasal haklar yürürlüğe sokulmuştur. Bu noktada geçmişten gelen adaletsiz ve hakları kısıtlayıcı eşitsizlikler ortadan kaldırılmıştır.   Türkiye Cumhuriyetinin odak noktasında yer alan kadınlarımız üstlendikleri misyonu yaşatma görevini, ülkenin yaşadığı problemlerin birinci derecede muhatabı olmalarına rağmen hiçbir fedakarlıktan çekinmeden yerine getirmiş, modern ve çağdaş Türkiye’nin oluşmasında söz sahibi olduğunu belirten Başkan Dalbudak; Bu duygu ve düşüncelerle tüm kadınlarımızın “8 Mart Dünya Kadınlar Günü ”nü en içten dileklerimizle kutluyor, dünyada ve ülkemizde kadınlarımızın barış, eşitlik ve adalet içinde sevgi ve saygının egemen olduğu, mutlu ve huzurlu bir yaşantıya sahip olmalarını dilerim” dedi.  

Ak Parti Denizli Kadın Kolları Başkanı Nurcan Dalbudak 8 Mart Dünya kadınlar günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

 

 “Bizim topraklarımızda, bizim medeniyetimizde, kadın, hem toplumun hem de toplumun çekirdeği olan ailenin temelidir. Bir anne olarak, bir eş olarak ya da bir evlat olarak kadın evini, çekip çevirdiği kadar toplumu şekillendiren, toplumu dönüştüren ülkeye istikamet çizen bir varlıktır” diyerek kadınların toplumdaki önemini vurgulayan Başkan Dalbudak mesajının devamında şu ifadelere yer verdi:

 

Kadınlarımız gelecek nesillerimizin en iyi şekilde yetişmesini sağlayan yegâne mimarlarıdır. Kadınlarımız sıcak yuvalarımızın birleştiricileri, evlatlarımızın anaları, hayatımızın merhamet şefkat abideleridir. Kadınların toplum içerisinde güçlerini ortaya koymaları sadece kendilerine değil, hem ailelerine, hem de yaşadığı topluma büyük değer sağlamakta ve o milleti iyi bir yaşam düzeyine ulaştırmada yardımcı olmaktadır. Bu nedenle kadınlara hoşgörü göstermeyen toplumlarda gelişim ve kalkınma hiçbir zaman sağlanamayacaktır. Bu sebepten Kadınlarımızı, kızlarımızı, iş hayatında, okul hayatında ve günlük yaşayışta her şeyin üstünde tutarak kişisel hak ve özgürlükler noktasında birçok yeniliği ve değişimi gerçekleştirdik, kadınlarımıza hak ettiği değeri kazandırdık. Her alanda olduğu gibi iş hayatında çalışan kadınlarımıza yönelik pozitif ayrımcılık gözetilerek birçok yasal haklar yürürlüğe sokulmuştur. Bu noktada geçmişten gelen adaletsiz ve hakları kısıtlayıcı eşitsizlikler ortadan kaldırılmıştır.

 

Türkiye Cumhuriyetinin odak noktasında yer alan kadınlarımız üstlendikleri misyonu yaşatma görevini, ülkenin yaşadığı problemlerin birinci derecede muhatabı olmalarına rağmen hiçbir fedakarlıktan çekinmeden yerine getirmiş, modern ve çağdaş Türkiye’nin oluşmasında söz sahibi olduğunu belirten Başkan Dalbudak; Bu duygu ve düşüncelerle tüm kadınlarımızın “8 Mart Dünya Kadınlar Günü ”nü en içten dileklerimizle kutluyor, dünyada ve ülkemizde kadınlarımızın barış, eşitlik ve adalet içinde sevgi ve saygının egemen olduğu, mutlu ve huzurlu bir yaşantıya sahip olmalarını dilerim” dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.