Darbe girişiminin ilk askeri duruşması Denizli’de başladı

DENİZLİ 26.12.2016 - 11:14, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:50
 

Darbe girişiminin ilk askeri duruşması Denizli’de başladı

denizli haber / denizli 20 haber / Darbe girişiminin ilk askeri duruşması Denizli’de başladı

15 Temmuz darbe girişimi sonrası fiili olarak darbeye katılan rütbeli askerlerin ilk duruşması Denizli'de başladı. Duruşmada 42'si tutuklu 60 şüpheli asker yargılanacak.   Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 15 Temmuz darbe girişimi soruşturması kapsamında, Denizli’deki askeri oluşumunun anlatıldığı ve anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs, Fetullahçı Terör Örgütüne üye olmakla suçlanan ve aralarında 11. Komando Tugayı eski Komutanı Tuğgeneral Kamil Özhan Özbakır'ın da bulunduğu 42’si tutuklu, 60 şüpheli asker hakim karşısına çıktı. Dava, Türkiye’de 15 Temmuz darbe girişimine fiili olarak katılan rütbeli askerlerin yargılanacağı ilk dava olma özelliğini de taşıyor.  Denizli'de 15 Temmuz darbe girişimine fiili olarak katılan ve aralarında 11'inci Komando Tugayı eski Komutanı Tuğgeneral Kamil Özhan Özbakır, Denizli Merkez eski Komutanı Albay Z.İ., Söke 11. Komando Tugayı eski Komutan Yardımcısı Kurmay Albay E.A., Kurmay Yarbay A.Y., Binbaşı E.Y., Yüzbaşı M.A., A.S., A.A., gibi rütbeli askerlerin bulunduğu, 2'si serbest, 1'si yakalamalı, 15'i adli kontrollü, 42'si tutuklu, toplam 60 sanık hakim karşısına çıktı. Denizli 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek dava, Denizli’de darbe girişiminin en önemli ayağını oluşturuyor. Duruşma; FETÖ/PDY davaları nedeniyle Denizli 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi duruşma salonuna dönüştürülen EGS Kültür ve Kongre Merkezi'nde görülecek. İzmir Buca Yüksek Güvenlikli Cezaevinde bulunan bazı tutuklu sanıklar, duruşma için Denizli’ye getirildi. Duruşma salonuna önce sanıklar, sanık avukatları ile yakınları, daha sonra basın mensupları alındı. Duruşma sanıkların kimlik tespiti ile başlarken, iddianamenin okunmasının ardından şüphelilerin savunması dinlenecek. Duruşmanın yapıldığı EGS Kongre ve Kültür Merkezinin etrafından polis ekipleri geniş güvenlik önlemi aldı. Duruşmaya sanık yakınları arandıktan sonra içeri girebildiler. Kongre Merkezinin dışında bahçesinde bir ambulans bekletildi.  SANIKLAR ÜÇER DEFA AĞIRLAŞTIRMIŞ MÜEBBETLE YARGILANACAK Sanıklar, ‘Anayasal Düzeni Ortadan Kaldırmaya Teşebbüs Etme, Türkiye Büyük Millet Meclisini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etme, Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etme, Fetullahçı Terör Örgütüne üye olma suçlarından Türk Ceza Kanunu'nun 309/1, 311/1, 312/1, 314/2, sayılı Terörle Mücadele Kanunu'nun 5/1, yine Türk Ceza Kanunu'nun 53, 55, 58/9 ve 63. Maddelerinden yargılanacak. Şüpheliler, 3 defa ağırlaştırılmış müebbet, 1 defa 15 yıla kadar hapis cezası isteniyor.  
denizli haber / denizli 20 haber / Darbe girişiminin ilk askeri duruşması Denizli’de başladı

15 Temmuz darbe girişimi sonrası fiili olarak darbeye katılan rütbeli askerlerin ilk duruşması Denizli'de başladı. Duruşmada 42'si tutuklu 60 şüpheli asker yargılanacak.

 

Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 15 Temmuz darbe girişimi soruşturması kapsamında, Denizli’deki askeri oluşumunun anlatıldığı ve anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs, Fetullahçı Terör Örgütüne üye olmakla suçlanan ve aralarında 11. Komando Tugayı eski Komutanı Tuğgeneral Kamil Özhan Özbakır'ın da bulunduğu 42’si tutuklu, 60 şüpheli asker hakim karşısına çıktı. Dava, Türkiye’de 15 Temmuz darbe girişimine fiili olarak katılan rütbeli askerlerin yargılanacağı ilk dava olma özelliğini de taşıyor. 


Denizli'de 15 Temmuz darbe girişimine fiili olarak katılan ve aralarında 11'inci Komando Tugayı eski Komutanı Tuğgeneral Kamil Özhan Özbakır, Denizli Merkez eski Komutanı Albay Z.İ., Söke 11. Komando Tugayı eski Komutan Yardımcısı Kurmay Albay E.A., Kurmay Yarbay A.Y., Binbaşı E.Y., Yüzbaşı M.A., A.S., A.A., gibi rütbeli askerlerin bulunduğu, 2'si serbest, 1'si yakalamalı, 15'i adli kontrollü, 42'si tutuklu, toplam 60 sanık hakim karşısına çıktı. Denizli 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek dava, Denizli’de darbe girişiminin en önemli ayağını oluşturuyor. Duruşma; FETÖ/PDY davaları nedeniyle Denizli 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi duruşma salonuna dönüştürülen EGS Kültür ve Kongre Merkezi'nde görülecek. İzmir Buca Yüksek Güvenlikli Cezaevinde bulunan bazı tutuklu sanıklar, duruşma için Denizli’ye getirildi. Duruşma salonuna önce sanıklar, sanık avukatları ile yakınları, daha sonra basın mensupları alındı. Duruşma sanıkların kimlik tespiti ile başlarken, iddianamenin okunmasının ardından şüphelilerin savunması dinlenecek.


Duruşmanın yapıldığı EGS Kongre ve Kültür Merkezinin etrafından polis ekipleri geniş güvenlik önlemi aldı. Duruşmaya sanık yakınları arandıktan sonra içeri girebildiler. Kongre Merkezinin dışında bahçesinde bir ambulans bekletildi. 


SANIKLAR ÜÇER DEFA AĞIRLAŞTIRMIŞ MÜEBBETLE YARGILANACAK


Sanıklar, ‘Anayasal Düzeni Ortadan Kaldırmaya Teşebbüs Etme, Türkiye Büyük Millet Meclisini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etme, Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etme, Fetullahçı Terör Örgütüne üye olma suçlarından Türk Ceza Kanunu'nun 309/1, 311/1, 312/1, 314/2, sayılı Terörle Mücadele Kanunu'nun 5/1, yine Türk Ceza Kanunu'nun 53, 55, 58/9 ve 63. Maddelerinden yargılanacak. Şüpheliler, 3 defa ağırlaştırılmış müebbet, 1 defa 15 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.