DDH’de soyunma odasına kamera takıldı iddialarına valilikten açıklama

DENİZLİ 11.12.2019 - 08:16, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:52
 

DDH’de soyunma odasına kamera takıldı iddialarına valilikten açıklama

Denizli Valiliği, Denizli Devlet Hastanesi’nde kadın personellerin soyunma odasına kamera takıldığı iddialarına istinaden yapılan açıklamada, iddiaların gerçeği yansıtmadığı kameranın takıldığı alanın çamaşırhane temiz alan/bohçalama birimi olduğu belirtildi.   Valilik tarafından yapılan açıklamada; “09.12.2019 tarihinde bazı İnternet Medyasında yer alan “Denizli Devlet Hastanesi’nde Kamera Skandalı” başlıklı habere istinaden açıklama yapma gereği duyulmuştur.   Söz konusu haberde; Yasin Sert isimli personelin kadın çalışanların soyunma odasına yetkililer tarafından kamera takılmasına karşı çıktığı ve bu sebeple işten çıkarıldığı, epilepsi hastası olması ve ağır işte çalışamaz raporu olmasına rağmen yine aynı yerde çalıştırıldığı, görevden alınma nedeninin hırsızlık olduğu, Denizli Devlet Hastanesi’nden mermer, deterjan hatta buzdolabı çalındığına şahit olduğu, defalarca gerekli yerlere ilettiği ve kimsenin ilgilenmediğine dair iddialar yer almaktadır.   Söz konusu haberdeki iddialara yönelik; Denizli Devlet Hastanesi Başhekimliğinden talep edilen bilgide;   “25/11/2019 tarihinde iş sağlığı ve çalışan güvenliğini sağlamaya yönelik olası risklere karşı bir önlem olarak demirhane, marangozhane ve çamaşırhaneye kamera takılma işlemine başlanmıştır. Haberde yer alan videoda gösterilen alan, çamaşırhane temiz alan/bohçalama birimidir. Burada ki kamera henüz aktifleştirilmemiş olup devam eden çalışmalar sonucunda aktifleştirilecektir.   Temizlik Personeli Yasin Sert’in daha önce iki soruşturma geçirdiği ve soruşturmalar sonucunda Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nden “sözleşmesinin feshedilerek işten çıkarma cezası”kararınca 04/12/2019 tarihinde iş akdinin feshi gerçekleştirilmiştir. Bu bağlamda, haberde iddia edilenin aksine; temizlik personeli Yasin Sert’in “kamera takılmasına karşı çıkması sonucu işten çıkarıldığına veya görevden alınma nedeninin hırsızlık olduğuna” dair iddialarının gerçeği yansıtmadığı anlaşılmaktadır.   Yine Yasin Sert’in epilepsi tanısı gerekçesiyle yer değişikliği talebi bulunmadığı, 09/01/2018 tarihli Sürekli İşçi Kadrolarına Geçişte Başvuru Formu’nda sağlıkla ilgili olarak görevini devamlı yapmaya engel bir durum olmadığına dair beyanının bulunduğu, ancak kadroya geçiş sağlandıktan sonra derin ventrombozu, yüzeyel ve derin kronik venöz yetmezlik tanılarını gerekçe göstererek yer değişikliği talebinde bulunduğu, bunun üzerine kendisinin çamaşırhanede çalışmasının uygun olmadığına dair rapor düzenlenmesi maksadıyla ilgili branş hekimine yönlendirildiği ancak başvurmadığı anlaşılmıştır” açıklaması yapılmıştır.   Denizli İl Sağlık Müdürlüğümüzce de; konu yakından takip edilmektedir.  

Denizli Valiliği, Denizli Devlet Hastanesi’nde kadın personellerin soyunma odasına kamera takıldığı iddialarına istinaden yapılan açıklamada, iddiaların gerçeği yansıtmadığı kameranın takıldığı alanın çamaşırhane temiz alan/bohçalama birimi olduğu belirtildi.

 

Valilik tarafından yapılan açıklamada; “09.12.2019 tarihinde bazı İnternet Medyasında yer alan “Denizli Devlet Hastanesi’nde Kamera Skandalı” başlıklı habere istinaden açıklama yapma gereği duyulmuştur.

 

Söz konusu haberde; Yasin Sert isimli personelin kadın çalışanların soyunma odasına yetkililer tarafından kamera takılmasına karşı çıktığı ve bu sebeple işten çıkarıldığı, epilepsi hastası olması ve ağır işte çalışamaz raporu olmasına rağmen yine aynı yerde çalıştırıldığı, görevden alınma nedeninin hırsızlık olduğu, Denizli Devlet Hastanesi’nden mermer, deterjan hatta buzdolabı çalındığına şahit olduğu, defalarca gerekli yerlere ilettiği ve kimsenin ilgilenmediğine dair iddialar yer almaktadır.

 

Söz konusu haberdeki iddialara yönelik; Denizli Devlet Hastanesi Başhekimliğinden talep edilen bilgide;

 

“25/11/2019 tarihinde iş sağlığı ve çalışan güvenliğini sağlamaya yönelik olası risklere karşı bir önlem olarak demirhane, marangozhane ve çamaşırhaneye kamera takılma işlemine başlanmıştır. Haberde yer alan videoda gösterilen alan, çamaşırhane temiz alan/bohçalama birimidir. Burada ki kamera henüz aktifleştirilmemiş olup devam eden çalışmalar sonucunda aktifleştirilecektir.

 

Temizlik Personeli Yasin Sert’in daha önce iki soruşturma geçirdiği ve soruşturmalar sonucunda Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nden “sözleşmesinin feshedilerek işten çıkarma cezası”kararınca 04/12/2019 tarihinde iş akdinin feshi gerçekleştirilmiştir. Bu bağlamda, haberde iddia edilenin aksine; temizlik personeli Yasin Sert’in “kamera takılmasına karşı çıkması sonucu işten çıkarıldığına veya görevden alınma nedeninin hırsızlık olduğuna” dair iddialarının gerçeği yansıtmadığı anlaşılmaktadır.

 

Yine Yasin Sert’in epilepsi tanısı gerekçesiyle yer değişikliği talebi bulunmadığı, 09/01/2018 tarihli Sürekli İşçi Kadrolarına Geçişte Başvuru Formu’nda sağlıkla ilgili olarak görevini devamlı yapmaya engel bir durum olmadığına dair beyanının bulunduğu, ancak kadroya geçiş sağlandıktan sonra derin ventrombozu, yüzeyel ve derin kronik venöz yetmezlik tanılarını gerekçe göstererek yer değişikliği talebinde bulunduğu, bunun üzerine kendisinin çamaşırhanede çalışmasının uygun olmadığına dair rapor düzenlenmesi maksadıyla ilgili branş hekimine yönlendirildiği ancak başvurmadığı anlaşılmıştır” açıklaması yapılmıştır.

 

Denizli İl Sağlık Müdürlüğümüzce de; konu yakından takip edilmektedir.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.