DDH’li Doktorun bilimsel çalışması 2.’lik ödülü aldı

SAĞLIK 23.10.2019 - 12:58, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:52
 

DDH’li Doktorun bilimsel çalışması 2.’lik ödülü aldı

Medikal Onkoloji Derneği tarafından düzenlenen Multidisipliner Onkolojik Araştırmalar Kongresi’nde Denizli Devlet Hastanesi’nden Dr. Eczacı Metin Deniz Karakoç meme kanseri tedavisinde kemoterapi nedeniyle oluşan yan etkilerin azaltılması konusunda yaptığı çalışmayla ikincilik ödülüne layık görüldü.   Kanserli hastaların sistematik tedavilerinin yanı sıra bu tedavilerinin öncesinde, tedavi süresince ve tedavileri tamamlandıktan sonraki süreçte karşılaştıkları tıbbi sorunları bilimsel araştırmalarla en aza indirmek için gerçekleştirilen 3. Multidisipliner Onkolojik Araştırmalar Kongresi Muğla’da düzenlendi.  Kongreye Türkiye’den 50 adet çalışma sunuldu. Denizli Devlet Hastanesi’nden Dr. Eczacı Metin Deniz Karakoç tarafından hazırlanan çalışma ikincilik ödülünün sahibi oldu.     Denizli Devlet Hastanesi Eczacısı Dr. Metin Deniz Karakoç Denizli’ye ikincilik ödülüyle dönmekten dolayı mutlu olduğunu belirterek, yaptığı çalışma hakkında şu bilgileri verdi: “ Meme kanseri dünyada ve ülkemizde kadınlar arasında en sık görülen kanser türüdür. Tedavide en sık kullanılan yöntem olan kemoterapinin etkinliğini arttırmak amacıyla genellikle iki yada üç ilaç kombine olarak kullanılmaktadır. Meme tümörlerinin tedavisinde kullanılan pek çok kemoterapi kombinasyonu bulunmaktadır. Bunlar içerisinde epirubisin ve siklofosfamid kombinasyon kemoterapisi gerek erken evre gerekse metastazlı hastalarda sık başvurulan bir tedavi rejimidir. Ancak kemoterapiye bağlı istenmeyen yan etkiler bazı hastalarda çok ciddi sorunlara yol açabilmektedir. Kemoterapinin etkinliğini azaltmaksızın, istenmeyen etkilere karşı koruyucu çareler arayışı bilim dünyasının son yıllarda üzerinde yoğun olarak çalıştığı bir konudur. Bu amaçla Farmakoloji ve Toksikoloji alanındaki doktora tez çalışmam kapsamında kemoterapinin zararlı etkilerine karşı zeytin bitkisinin tüm kısımlarında bulunan ve zeytine acı tadını veren oleuropein isimli maddenin koruyucu etkilerini dişi ratlar üzerinde araştırdık. Çalışmamız sonucunda oldukça önemli ve umut vaat edici sonuçlar elde ettik. Verileri kongrede sunduk. Çalışmamız kongre bilimsel kurulu tarafından ikincilik ödülüne layık görüldü. Çalışmaya katkısı olan herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.  

Medikal Onkoloji Derneği tarafından düzenlenen Multidisipliner Onkolojik Araştırmalar Kongresi’nde Denizli Devlet Hastanesi’nden Dr. Eczacı Metin Deniz Karakoç meme kanseri tedavisinde kemoterapi nedeniyle oluşan yan etkilerin azaltılması konusunda yaptığı çalışmayla ikincilik ödülüne layık görüldü.

 

Kanserli hastaların sistematik tedavilerinin yanı sıra bu tedavilerinin öncesinde, tedavi süresince ve tedavileri tamamlandıktan sonraki süreçte karşılaştıkları tıbbi sorunları bilimsel araştırmalarla en aza indirmek için gerçekleştirilen 3. Multidisipliner Onkolojik Araştırmalar Kongresi Muğla’da düzenlendi.  Kongreye Türkiye’den 50 adet çalışma sunuldu. Denizli Devlet Hastanesi’nden Dr. Eczacı Metin Deniz Karakoç tarafından hazırlanan çalışma ikincilik ödülünün sahibi oldu.

 

 

Denizli Devlet Hastanesi Eczacısı Dr. Metin Deniz Karakoç Denizli’ye ikincilik ödülüyle dönmekten dolayı mutlu olduğunu belirterek, yaptığı çalışma hakkında şu bilgileri verdi: “ Meme kanseri dünyada ve ülkemizde kadınlar arasında en sık görülen kanser türüdür. Tedavide en sık kullanılan yöntem olan kemoterapinin etkinliğini arttırmak amacıyla genellikle iki yada üç ilaç kombine olarak kullanılmaktadır. Meme tümörlerinin tedavisinde kullanılan pek çok kemoterapi kombinasyonu bulunmaktadır. Bunlar içerisinde epirubisin ve siklofosfamid kombinasyon kemoterapisi gerek erken evre gerekse metastazlı hastalarda sık başvurulan bir tedavi rejimidir. Ancak kemoterapiye bağlı istenmeyen yan etkiler bazı hastalarda çok ciddi sorunlara yol açabilmektedir. Kemoterapinin etkinliğini azaltmaksızın, istenmeyen etkilere karşı koruyucu çareler arayışı bilim dünyasının son yıllarda üzerinde yoğun olarak çalıştığı bir konudur. Bu amaçla Farmakoloji ve Toksikoloji alanındaki doktora tez çalışmam kapsamında kemoterapinin zararlı etkilerine karşı zeytin bitkisinin tüm kısımlarında bulunan ve zeytine acı tadını veren oleuropein isimli maddenin koruyucu etkilerini dişi ratlar üzerinde araştırdık. Çalışmamız sonucunda oldukça önemli ve umut vaat edici sonuçlar elde ettik. Verileri kongrede sunduk. Çalışmamız kongre bilimsel kurulu tarafından ikincilik ödülüne layık görüldü. Çalışmaya katkısı olan herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.