Definecilerin ortaya çıkardığı kemer yapı koruma bekliyor

DENİZLİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 15.05.2018 - 10:40, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:51
 

Definecilerin ortaya çıkardığı kemer yapı koruma bekliyor

Denizli'nin Merkezefendi ilçesi Altıntepe Mahallesi'nde çam ağaçları içindeki tepeyi kazan definecilerin ortaya çıkardığı kemerli yapı koruma bekliyor.  Altıntepe Mahallesi'nde özellikle çobanların keçi otlatmak için kullandığı çam ağaçlarının olduğu tepede yapılan kazılar endişelendiriyor. Kazılarda ortaya çıkan kemerli yapı ve içinin definecilerin uğrak yeri olduğunu belirten çobanlar durumdan rahatsız olduklarını söylüyor. Tepenin birçok yerinde kazılı yerlerin olması ve özellikle definecilerin gece gelmesinden endişe duyan çobanlar, yapının ya korunmasını ya da kapatılmasını istiyor.  Kemerle girişi olan ve kazılan yerde ise 5 metre derinliğinde ve kırılmış bir yapı daha gözüküyor. Kemerli yapıya yakın yerlerde de 2 metreye yakın kazıların olması, kazı yapılan alanın ise vadiye bakması dikkat çekiyor.  

Denizli'nin Merkezefendi ilçesi Altıntepe Mahallesi'nde çam ağaçları içindeki tepeyi kazan definecilerin ortaya çıkardığı kemerli yapı koruma bekliyor. 


Altıntepe Mahallesi'nde özellikle çobanların keçi otlatmak için kullandığı çam ağaçlarının olduğu tepede yapılan kazılar endişelendiriyor. Kazılarda ortaya çıkan kemerli yapı ve içinin definecilerin uğrak yeri olduğunu belirten çobanlar durumdan rahatsız olduklarını söylüyor. Tepenin birçok yerinde kazılı yerlerin olması ve özellikle definecilerin gece gelmesinden endişe duyan çobanlar, yapının ya korunmasını ya da kapatılmasını istiyor. 


Kemerle girişi olan ve kazılan yerde ise 5 metre derinliğinde ve kırılmış bir yapı daha gözüküyor. Kemerli yapıya yakın yerlerde de 2 metreye yakın kazıların olması, kazı yapılan alanın ise vadiye bakması dikkat çekiyor.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.