DEGİAD ihracatta yeni pazarlar yeni fırsatlar eğitimi gerçekleştirdi

EKONOMİ 28.02.2017 - 13:55, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:50
 

DEGİAD ihracatta yeni pazarlar yeni fırsatlar eğitimi gerçekleştirdi

DEGİAD, GEKA projesinde 18 üyesinin katılımıyla, ihracatta yeni pazarlar yeni fırsatlar eğitimi gerçekleştirdi.

22-23 Şubat 2017 de DEGİAD Merkezi’nde gerçekleşen GEKA Projesinde 18 üye katılımda bulundu. 2 gün süren eğitimde katılımcılar hem ilgilendikleri ürünlerin yurtdışı pazarlarının ve müşterilerinin nerede ve kimler olduğu, hem de dış ticaret amacıyla ihtiyaç duyacakları her türlü bilgiye nasıl ve nereden ulaşabilecekleri konusunda uzmanlık seviyesinde bilgi sahibi oldular.   a) Dış ticarette girişimcilik ve onbir farklı iş kolu b) İş kolları bazında kazanç/risk oranları ile girişim kararları ve örnek iş modelleri c) İhracatta ve ithalatta son on yılda dünyada ve Türkiye'de öne çıkan sektör ve ürünler d) Dış ticarette PD, MD ve SD Kriterleri ile GRID Analizi çalışmaları e) Üreticiler için Boston Matriksi ile ürün belirleme f) Ürün bazında mevcut, potansiyel ve hedef pazarların tespiti g) Tepkisel ve Eylemsel pazar araştırma teknikleri h) Yeni pazarlara ve kaynaklara ulaşmada bilgi kaynakları i) Hedef pazarlarda potansiyel alıcıların tespiti j) İhracatta rekabet avantajı sağlayacak dış ticaret uygulamaları, konularında eğitmen Hakan Akın’dan hem teori hem de pratik bilgiler alan katılımcılar, eğitim sonunda Dernek Başkanı Melek Sözkesen elinden sertifikalarını aldılar.  
DEGİAD, GEKA projesinde 18 üyesinin katılımıyla, ihracatta yeni pazarlar yeni fırsatlar eğitimi gerçekleştirdi.

22-23 Şubat 2017 de DEGİAD Merkezi’nde gerçekleşen GEKA Projesinde 18 üye katılımda bulundu. 2 gün süren eğitimde katılımcılar hem ilgilendikleri ürünlerin yurtdışı pazarlarının ve müşterilerinin nerede ve kimler olduğu, hem de dış ticaret amacıyla ihtiyaç duyacakları her türlü bilgiye nasıl ve nereden ulaşabilecekleri konusunda uzmanlık seviyesinde bilgi sahibi oldular.

 

a) Dış ticarette girişimcilik ve onbir farklı iş kolu
b) İş kolları bazında kazanç/risk oranları ile girişim kararları ve örnek iş modelleri
c) İhracatta ve ithalatta son on yılda dünyada ve Türkiye'de öne çıkan sektör ve ürünler
d) Dış ticarette PD, MD ve SD Kriterleri ile GRID Analizi çalışmaları
e) Üreticiler için Boston Matriksi ile ürün belirleme
f) Ürün bazında mevcut, potansiyel ve hedef pazarların tespiti
g) Tepkisel ve Eylemsel pazar araştırma teknikleri
h) Yeni pazarlara ve kaynaklara ulaşmada bilgi kaynakları
i) Hedef pazarlarda potansiyel alıcıların tespiti
j) İhracatta rekabet avantajı sağlayacak dış ticaret uygulamaları, konularında eğitmen Hakan Akın’dan hem teori hem de pratik bilgiler alan katılımcılar, eğitim sonunda Dernek Başkanı Melek Sözkesen elinden sertifikalarını aldılar.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.