DENİB AKADEMİ’den İhracatta Finansal Okuryazarlık Eğitimi

EKONOMİ 20.12.2019 - 12:28, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:52
 

DENİB AKADEMİ’den İhracatta Finansal Okuryazarlık Eğitimi

DENİB AKADEMİ, “İhracatta Finansal Okuryazarlık Eğitimi”ni 19 Aralık 2019 tarihinde Denizli İhracatçılar Birliği ile Uşak Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğiyle Uşak'ta düzenledi.   İhracat Eksperi’nden Ümit Osman Yılmaz tarafından gerçekleştirilen ve firmaların farklı departmanlarında görev yapan temsilcilerin yer aldığı eğitim programında; ihracatta banka ilişkileri, ihracat bedelinin ne zaman bozdurulması gerektiği, ihracat taahhüdünün ne olduğu, kur riskini nasıl azaltılabileceği, döviz kredisi kullanımında dikkat edilecek hususlar, finansman gerektirecek etkenler, Kredi Garanti Fonu (KGF) ile finansman desteği, poliçe iskontosu ve akreditif gibi konu başlıkları üzerinde duruldu.   İhracatta Finansal Okuryazarlığın Önemi   Eğitmen Ümit Osman Yılmaz, finansmanın firmalar için öneminden bahsederek birçok firmanın maruz kaldığı risklerin farkında olmadığını belirtti.   “Firmaların sadece üretmeleri ve satış yapmaları, hayatlarını sürdürebilmeleri ve büyümeleri için yeterli değil. Firmalar finansal açıdan da güçlü olmalı, finansal okuryazarlıklarını geliştirmeli.  Özellikle farklı döviz türleriyle ticaret yapan ihracatçı firmalar için bu durum daha da önem taşıyor”   İhracatta Finansal Okuryazarlık eğitiminde firmaların finansman ve ihracat yetkililerinin finansal açıdan farkındalıklarını artırılması ile firmanın yaşayabileceği finansal risklerin azaltılması amaçlanmaktadır.   Eğitim programı, yapılan bilgilendirmelerin ve paylaşımların ardından soru-cevap bölümüyle devam etti.

DENİB AKADEMİ, “İhracatta Finansal Okuryazarlık Eğitimi”ni 19 Aralık 2019 tarihinde Denizli İhracatçılar Birliği ile Uşak Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğiyle Uşak'ta düzenledi.

 

İhracat Eksperi’nden Ümit Osman Yılmaz tarafından gerçekleştirilen ve firmaların farklı departmanlarında görev yapan temsilcilerin yer aldığı eğitim programında; ihracatta banka ilişkileri, ihracat bedelinin ne zaman bozdurulması gerektiği, ihracat taahhüdünün ne olduğu, kur riskini nasıl azaltılabileceği, döviz kredisi kullanımında dikkat edilecek hususlar, finansman gerektirecek etkenler, Kredi Garanti Fonu (KGF) ile finansman desteği, poliçe iskontosu ve akreditif gibi konu başlıkları üzerinde duruldu.

 

İhracatta Finansal Okuryazarlığın Önemi

 

Eğitmen Ümit Osman Yılmaz, finansmanın firmalar için öneminden bahsederek birçok firmanın maruz kaldığı risklerin farkında olmadığını belirtti.

 

“Firmaların sadece üretmeleri ve satış yapmaları, hayatlarını sürdürebilmeleri ve büyümeleri için yeterli değil. Firmalar finansal açıdan da güçlü olmalı, finansal okuryazarlıklarını geliştirmeli.  Özellikle farklı döviz türleriyle ticaret yapan ihracatçı firmalar için bu durum daha da önem taşıyor”

 

İhracatta Finansal Okuryazarlık eğitiminde firmaların finansman ve ihracat yetkililerinin finansal açıdan farkındalıklarını artırılması ile firmanın yaşayabileceği finansal risklerin azaltılması amaçlanmaktadır.

 

Eğitim programı, yapılan bilgilendirmelerin ve paylaşımların ardından soru-cevap bölümüyle devam etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.