DENİB Akademi’den zor insanlarla iletişim ve ikna teknikleri eğitimi

EĞİTİM 25.10.2019 - 12:41, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:52
 

DENİB Akademi’den zor insanlarla iletişim ve ikna teknikleri eğitimi

DENİB AKADEMİ, “Zor İnsanlarla İletişim ve İkna Teknikleri Eğitimi”ni 24 Ekim 2019 tarihinde Denizli İhracatçılar Birliği ile Uşak Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğiyle Uşak’ta düzenledi.   Kodpit Teknoloji’nden Özcan Toralı tarafından gerçekleştirilen ve firmaların farklı departmanlarında görev yapan temsilcilerin yer aldığı eğitim programında; temel kavramlar, zor insanların özellikleri, kendini tanıma ve zoru tanımlama, çatışmalı durumlar, önyargılar, bilgi eksikliği, güven uyandırma, karakterlere göre iletişim kurma metotları, ikna edici iletişim, müzakere becerilerinin geliştirilmesi gibi konu başlıkları üzerinde duruldu.     Zor İnsan Yoktur Zor Olan Davranışlar Vardır   Eğitmen Özcan Toralı, insanların ne söylediğimizi ve ne yaptığımızı unuttuklarını; ancak onlara kendilerini nasıl htirdiğimizi asla unutmadıklarını belirterek karşımızdaki kişiyi önemsediğimizi belirten duyguları açıkça ifade etmenin ve insanlarla duygusal bir bağ kurmanın önemine değindi ve şunları aktardı:   “İnsanlar konuştuklarında dinlenilmek ister. Dinlemek sadece kelimeleri duymak değildir. Aynı zamanda karşınızdakinin ses tonunu, konuşma hızını ve şiddetini de dinlemektir. Ne söyleniyor? Söylenmeyen bir şey var mı? Daha derinde gizlenen mesaj ne?   Birisi sizinle konuştuğunda diğer şeyleri bırakın ve karşınızdaki kişiyi konuşmasını bitirinceye kadar dikkatlice dinleyin. Bir telefon görüşmesindeyken aynı anda bir e-posta yazmayın. Birisi ile buluştuğunuzda kapıyı kapatın ve karşınızdakine yakın oturun ki odaklanabilin ve dinleyin. Bunlar basit davranışlar gibi görünse de şimdiki zamanda kalmanıza, diğer insanların gönderdiği ipuçlarını toplamanıza ve ne söylediğini duyduğunuzu netleştirmenize yardımcı olur.”   Eğitim programı, yapılan bilgilendirmelerin ve paylaşımların ardından soru-cevap bölümüyle devam etti.   DENİB AKADEMİ eğitimlerine 5-6 Kasım 2019 tarihinde düzenlenecek olan “ Maliyet Düşürme Teknikleri Eğitimi” ile devam edecek.  

DENİB AKADEMİ, “Zor İnsanlarla İletişim ve İkna Teknikleri Eğitimi”ni 24 Ekim 2019 tarihinde Denizli İhracatçılar Birliği ile Uşak Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğiyle Uşak’ta düzenledi.

 

Kodpit Teknoloji’nden Özcan Toralı tarafından gerçekleştirilen ve firmaların farklı departmanlarında görev yapan temsilcilerin yer aldığı eğitim programında; temel kavramlar, zor insanların özellikleri, kendini tanıma ve zoru tanımlama, çatışmalı durumlar, önyargılar, bilgi eksikliği, güven uyandırma, karakterlere göre iletişim kurma metotları, ikna edici iletişim, müzakere becerilerinin geliştirilmesi gibi konu başlıkları üzerinde duruldu.

 

 

Zor İnsan Yoktur Zor Olan Davranışlar Vardır

 

Eğitmen Özcan Toralı, insanların ne söylediğimizi ve ne yaptığımızı unuttuklarını; ancak onlara kendilerini nasıl htirdiğimizi asla unutmadıklarını belirterek karşımızdaki kişiyi önemsediğimizi belirten duyguları açıkça ifade etmenin ve insanlarla duygusal bir bağ kurmanın önemine değindi ve şunları aktardı:

 

“İnsanlar konuştuklarında dinlenilmek ister. Dinlemek sadece kelimeleri duymak değildir. Aynı zamanda karşınızdakinin ses tonunu, konuşma hızını ve şiddetini de dinlemektir. Ne söyleniyor? Söylenmeyen bir şey var mı? Daha derinde gizlenen mesaj ne?

 

Birisi sizinle konuştuğunda diğer şeyleri bırakın ve karşınızdaki kişiyi konuşmasını bitirinceye kadar dikkatlice dinleyin. Bir telefon görüşmesindeyken aynı anda bir e-posta yazmayın. Birisi ile buluştuğunuzda kapıyı kapatın ve karşınızdakine yakın oturun ki odaklanabilin ve dinleyin. Bunlar basit davranışlar gibi görünse de şimdiki zamanda kalmanıza, diğer insanların gönderdiği ipuçlarını toplamanıza ve ne söylediğini duyduğunuzu netleştirmenize yardımcı olur.”

 

Eğitim programı, yapılan bilgilendirmelerin ve paylaşımların ardından soru-cevap bölümüyle devam etti.

 

DENİB AKADEMİ eğitimlerine 5-6 Kasım 2019 tarihinde düzenlenecek olan “ Maliyet Düşürme Teknikleri Eğitimi” ile devam edecek.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.