DENİB Akademi Satış Yönetiminde Verimlilik ve Karlılık Yaratan Analizler ve İş Modelleri Eğitimi

EKONOMİ 28.09.2017 - 12:21, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:50
 

DENİB Akademi Satış Yönetiminde Verimlilik ve Karlılık Yaratan Analizler ve İş Modelleri Eğitimi

Denizli İhracatçılar Birliği'nin eğitim faaliyetlerini yürüten DENİB Akademi, 27 Eylül 2017 Çarşamba günü Satış Yönetiminde Verimlilik ve Karlılık Yaratan Analizler ve İş Modelleri Eğitimi’ni gerçekleştirdi.   Eğitimde katılımcılara İşletmelerin karlılığını etkileyen temel faktörler ve satış verimliliği ilişkisi, Satışta hedef nasıl belirlenir ve planlanır, hedef ile gerçekleşen analizi ve iş planı oluşturma, hedef pazar seçimi, mevcut Pazar, yeni Pazar stratejileri, büyüme, trend analizleri performans ölçümleme, iç piyasa ve yurt dışı piyasada rekabet, satış kanalı analizleri, kanaldaki oyuncuların (bayi-toptancı-distribütör-perakendeci) verimliliğin ölçülmesi, stratejilerin belirlenmesi, satış temsilcisinin verimliliğinin ölçümlenmesi, satıcı bazında maliyet, performans ölçümlenmesi, vade analizi, risk yönetimi için vadeli ve peşin satışların analizi, satışların şirketin maliyet tablolarına etkisi, karlılık yaratan stratejilerin oluşturulması gibi birçok önemli konuda Bülent Başar bilgi verdi.     Denizli İhracatçılar Birliği Raşit Güntaş Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen eğitime firmaların Satış Temsilcileri, Genel Müdür ve Yardımcıları, İş Geliştirme Koordinatörleri, Pazarlamacıları, Dış Ticaret Sorumluları ve İşletme Müdürleri görevlerinde bulunanlar katıldılar.   DENİB AKADEMİ eğitimlerine, 12 Ekim 2017 tarihindeki “Yeni Nesil Liderlik Modeli (Neuro Leadership) eğitimi ile devam edecek.

Denizli İhracatçılar Birliği'nin eğitim faaliyetlerini yürüten DENİB Akademi, 27 Eylül 2017 Çarşamba günü Satış Yönetiminde Verimlilik ve Karlılık Yaratan Analizler ve İş Modelleri Eğitimi’ni gerçekleştirdi.

 

Eğitimde katılımcılara İşletmelerin karlılığını etkileyen temel faktörler ve satış verimliliği ilişkisi, Satışta hedef nasıl belirlenir ve planlanır, hedef ile gerçekleşen analizi ve iş planı oluşturma, hedef pazar seçimi, mevcut Pazar, yeni Pazar stratejileri, büyüme, trend analizleri performans ölçümleme, iç piyasa ve yurt dışı piyasada rekabet, satış kanalı analizleri, kanaldaki oyuncuların (bayi-toptancı-distribütör-perakendeci) verimliliğin ölçülmesi, stratejilerin belirlenmesi, satış temsilcisinin verimliliğinin ölçümlenmesi, satıcı bazında maliyet, performans ölçümlenmesi, vade analizi, risk yönetimi için vadeli ve peşin satışların analizi, satışların şirketin maliyet tablolarına etkisi, karlılık yaratan stratejilerin oluşturulması gibi birçok önemli konuda Bülent Başar bilgi verdi.

 

 

Denizli İhracatçılar Birliği Raşit Güntaş Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen eğitime firmaların Satış Temsilcileri, Genel Müdür ve Yardımcıları, İş Geliştirme Koordinatörleri, Pazarlamacıları, Dış Ticaret Sorumluları ve İşletme Müdürleri görevlerinde bulunanlar katıldılar.

 

DENİB AKADEMİ eğitimlerine, 12 Ekim 2017 tarihindeki “Yeni Nesil Liderlik Modeli (Neuro Leadership) eğitimi ile devam edecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.