DENİB Genç Mucitlerini Buldu

EĞİTİM 09.05.2017 - 13:24, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:50
 

DENİB Genç Mucitlerini Buldu

Denizli İhracatçılar Birliği tarafından "Genç Mucitler Aranıyor İnovatif Fikirler Yarışması” organizasyonu gerçekleştirildi.

Denizli İhracatçılar Birliği tarafından "Genç Mucitler Aranıyor İnovatif Fikirler Yarışması” organizasyonu gerçekleştirildi.   Türkiye'de İnovasyon bilincinin genç nesillere aktarılması amacıyla düzenlenen Genç Mucitler Aranıyor - DENİB İnovatif Fikirler Yarışması'nda Final Heyecanı 8 Mayıs 2017 Pazartesi Günü görkemli bir ödül töreni ile gerçekleştirildi. Denizli Protokolünün de katılımlarıyla gerçekleştirilen ödül töreninde 1000’e yakın başvurudan finale kalan 30 icat görücüye çıktı. TİM Başkan Vekili ve Denizli İhracatçılar Birliği Başkanı Süleyman Kocasert açılış konuşmasında inovasyonun gençlerimiz için önemine değinerek; "Bugün burada genç beyinlerin yaratacakları icatlar için bir araya geldik, onlara eski köye yeni adet getirin, başımıza icat çıkarın dedik. Nitekim birbirinden güzel buluşlarla karşımıza çıktılar. Amacımız inovasyon kültürünü küçük yaşta onlara aşılayarak bu organizasyonla geleceğin bilim adamlarının yetişmesinde katkımız olması için üzerimize düşen görevi yerine getirmektir.” dedi.         İnovasyon Kültürü Oluşturmamız Şart… Konuşmasında 2023 hedeflerine inovatif ve katma değeri yüksek ürünler sayesinde ulaşılabileceğini de vurgulayan Kocasert; "TİM olarak tasarım, markalaşma, Ar-Ge ve inovasyon olmak üzere 4 ana unsur üzerinde yoğunlaştık. Bugün kilogram başına yaklaşık 1,5 USD’lik ihracat rakamına sahip olan ülkemizin, 2023 hedeflerine ancak ve ancak katma değeri yüksek ürünlerle ulaşması mümkündür. İnovasyonu bir kültür haline getirmemiz olmazsa olmazımızdır.” dedi. Dereceye Giren Genç Mucitlerimiz şu şekildedir:   LİSE KATEGORİSİ 1. Özcan Kaytaz Öğretmeni – Tarık Hakan Yaldır İcat – Görüntü İşleme Teknikleri ile Robotlu Kaynak Otomasyonu Simülasyonu (Final Koleji Fen Lisesi) 2. Bircan AYDOĞAN Öğretmeni – Hakan Ayaz İcat – Güneş Enerjisi Sistemlerinin Deniz Suyu Arıtımında Kullanılması (Denizli Lisesi) 3. Bilgehan Akyüz Öğretmeni – Mustafa Eskin İcat – Düşük hacimde yüksek performans veren içten yanmalı motor (Hasan Tekin Anadolu Lisesi) Jüri Özel Ödülü- Ayten İLHAN Öğretmeni- Miray Nur Güven İcat- Otomatik Akvaryum Balığı Yemleme Sistemi (Çivril Emine Özcan Anadolu Lisesi)   ORTAOKUL KATEGORİSİ 1. Semiha Aksungur Öğretmeni – Ozan Sarıca İcat – Hijyenik Bebek Bezi (Hürriyet Ortaokulu) 2. Ali Mert Öğretmeni – Elif Başaran-İrem Fidan- Nehir Sücüllü İcat –Kimse Yalnız Kalmasın (Sevil Kaynak Ortaokulu) 3. Ahmet Okul Öğretmeni – Mert Gürsoy İcat – Elektrikli Araç Şarj İstasyonu (Bilim Sanat Merkezi) Jüri Özel Ödülü- Aliihsan İlkin Öğretmeni- Zeynep Çalık İcat- Beyaz Yol ( Kezban Ali Çınar İmam Hatip Ortaokulu) İlköğretim Kategorisi 1. Ahmet OKUL Öğretmeni – Cemre Duman İcat – Buza Karşı Güneş Hayat Sinyali (Bilim Sanat Merkezi) 2. Erat MERKÜR Öğretmeni- Mert Kaan Koparan İcat – Duyan Göz (Üçler İlkokulu) 3. Nimet ERTÖRÜN Öğretmeni – Efe Selcen İcat – Yaşasın 2. Sınıf (19 Mayıs İlkokulu) Jüri Özel Ödülü- Hilal AKÇAKAYA Öğretmeni- Mert Bölükbaşı İcat- Üçüncü Göz (Osman Özgür İlkokulu)    
Denizli İhracatçılar Birliği tarafından "Genç Mucitler Aranıyor İnovatif Fikirler Yarışması” organizasyonu gerçekleştirildi.

Denizli İhracatçılar Birliği tarafından "Genç Mucitler Aranıyor İnovatif Fikirler Yarışması” organizasyonu gerçekleştirildi.

 

Türkiye'de İnovasyon bilincinin genç nesillere aktarılması amacıyla düzenlenen Genç Mucitler Aranıyor - DENİB İnovatif Fikirler Yarışması'nda Final Heyecanı 8 Mayıs 2017 Pazartesi Günü görkemli bir ödül töreni ile gerçekleştirildi. Denizli Protokolünün de katılımlarıyla gerçekleştirilen ödül töreninde 1000’e yakın başvurudan finale kalan 30 icat görücüye çıktı.

TİM Başkan Vekili ve Denizli İhracatçılar Birliği Başkanı Süleyman Kocasert açılış konuşmasında inovasyonun gençlerimiz için önemine değinerek; "Bugün burada genç beyinlerin yaratacakları icatlar için bir araya geldik, onlara eski köye yeni adet getirin, başımıza icat çıkarın dedik. Nitekim birbirinden güzel buluşlarla karşımıza çıktılar. Amacımız inovasyon kültürünü küçük yaşta onlara aşılayarak bu organizasyonla geleceğin bilim adamlarının yetişmesinde katkımız olması için üzerimize düşen görevi yerine getirmektir.” dedi.

 

 

 

 

İnovasyon Kültürü Oluşturmamız Şart…

Konuşmasında 2023 hedeflerine inovatif ve katma değeri yüksek ürünler sayesinde ulaşılabileceğini de vurgulayan Kocasert; "TİM olarak tasarım, markalaşma, Ar-Ge ve inovasyon olmak üzere 4 ana unsur üzerinde yoğunlaştık. Bugün kilogram başına yaklaşık 1,5 USD’lik ihracat rakamına sahip olan ülkemizin, 2023 hedeflerine ancak ve ancak katma değeri yüksek ürünlerle ulaşması mümkündür. İnovasyonu bir kültür haline getirmemiz olmazsa olmazımızdır.” dedi.

Dereceye Giren Genç Mucitlerimiz şu şekildedir:

 

LİSE KATEGORİSİ

1. Özcan Kaytaz Öğretmeni – Tarık Hakan Yaldır İcat – Görüntü İşleme Teknikleri ile Robotlu Kaynak Otomasyonu Simülasyonu (Final Koleji Fen Lisesi)

2. Bircan AYDOĞAN Öğretmeni – Hakan Ayaz İcat – Güneş Enerjisi Sistemlerinin Deniz Suyu Arıtımında Kullanılması (Denizli Lisesi)

3. Bilgehan Akyüz Öğretmeni – Mustafa Eskin İcat – Düşük hacimde yüksek performans veren içten yanmalı motor (Hasan Tekin Anadolu Lisesi)

Jüri Özel Ödülü- Ayten İLHAN Öğretmeni- Miray Nur Güven İcat- Otomatik Akvaryum Balığı Yemleme Sistemi (Çivril Emine Özcan Anadolu Lisesi)

 

ORTAOKUL KATEGORİSİ

1. Semiha Aksungur Öğretmeni – Ozan Sarıca İcat – Hijyenik Bebek Bezi (Hürriyet Ortaokulu)

2. Ali Mert Öğretmeni – Elif Başaran-İrem Fidan- Nehir Sücüllü İcat –Kimse Yalnız Kalmasın (Sevil Kaynak Ortaokulu)

3. Ahmet Okul Öğretmeni – Mert Gürsoy İcat – Elektrikli Araç Şarj İstasyonu (Bilim Sanat Merkezi)

Jüri Özel Ödülü- Aliihsan İlkin Öğretmeni- Zeynep Çalık İcat- Beyaz Yol ( Kezban Ali Çınar İmam Hatip Ortaokulu)

İlköğretim Kategorisi

1. Ahmet OKUL Öğretmeni – Cemre Duman İcat – Buza Karşı Güneş Hayat Sinyali (Bilim Sanat Merkezi)

2. Erat MERKÜR Öğretmeni- Mert Kaan Koparan İcat – Duyan Göz (Üçler İlkokulu)

3. Nimet ERTÖRÜN Öğretmeni – Efe Selcen İcat – Yaşasın 2. Sınıf (19 Mayıs İlkokulu)

Jüri Özel Ödülü- Hilal AKÇAKAYA Öğretmeni- Mert Bölükbaşı İcat- Üçüncü Göz (Osman Özgür İlkokulu)

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.