Denizli 6. Uluslararası Ege Aşıklar Bayramı Çameli'de Başladı.

KÜLTÜR 06.04.2017 - 17:06, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:50
 

Denizli 6. Uluslararası Ege Aşıklar Bayramı Çameli'de Başladı.

Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından Çameli Belediyesi işbirliğinde bu yıl 6.sı düzenlenen Çameli İlçesinde ilk defa yapılan Aşık Hakkı Tanrıkulu ve Aşık Öksüzozan'ın katılımıyla gerçekleşen Aşıklar Bayramı ( Ozan Atışması ) Ozan Çameli Belediyesi Konferans Salonunda yoğun bir seyirci eşliğinde yapıldı.

Çameli Belediyesi Konferans Salonunda gerçekleşen etkinlikte sazlı sözlü atışmalar yaparak izleyenlere keyif dolu anlar yaşattı. Çameli Kaymakamı Onur Özaydın, Çameli Belediye Başkan Yardımcısı Attila Aydın,İlçe Protokolü ,Öğretmenler ve çok sayıda vatandaşın katıldığı Denizli 6.Uluslararası Ege Aşıklar Bayramı 7’den 70’e herkesin büyük beğenisini topladı.     Aşıklar Atışmasında halk ozanları atışma, koçaklama, doğmaca şiir, doğmaca türkü, sözlü ve sazlı güzelleme ve taşlama dallarından örnekler sundu. Salonu dolduranlar unutulmaz bir etkinliğe tanıklık ederken, aşıkların atışmaları büyük beğeni topladı. Yerel Sanatcı Şevket Kızılırmak'ın da konuk olarak sahneye çıktı birbirinden güzel eserler ile izleyicileri coştururken Akkeçi'nin ayranı türküsü ile salondakiler türküye eşlik etti.   Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan Ozanlarımızın sergiledikleri sazlı sözlü atışma unutulmaya yüz tutmuş kültürümüzün ne denli önemli ve güzel olduğunu ortaya koymaktadır. Kısacası, unutulmaya yüz tutmuş değeri tekrar gün yüzüne çıkarmaya çalışan çok değerli aşıklarımız var. Geçmişimizin değerini taşımada önemli misyon ve görev üstlenen aşıklarımızın gelecek kuşaklara taşınmasına vesile olmasında Denizli Büyükşehir Belediyesinin sosyal sorumluluk bilinciyle hareket etmesi ile ilk defa Çameli’li vatandaşlarımızla ile buluşturduk.Bu etkinlik için Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan'a teşekkür ederiz.
Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından Çameli Belediyesi işbirliğinde bu yıl 6.sı düzenlenen Çameli İlçesinde ilk defa yapılan Aşık Hakkı Tanrıkulu ve Aşık Öksüzozan'ın katılımıyla gerçekleşen Aşıklar Bayramı ( Ozan Atışması ) Ozan Çameli Belediyesi Konferans Salonunda yoğun bir seyirci eşliğinde yapıldı.

Çameli Belediyesi Konferans Salonunda gerçekleşen etkinlikte sazlı sözlü atışmalar yaparak izleyenlere keyif dolu anlar yaşattı. Çameli Kaymakamı Onur Özaydın, Çameli Belediye Başkan Yardımcısı Attila Aydın,İlçe Protokolü ,Öğretmenler ve çok sayıda vatandaşın katıldığı Denizli 6.Uluslararası Ege Aşıklar Bayramı 7’den 70’e herkesin büyük beğenisini topladı.

 

 

Aşıklar Atışmasında halk ozanları atışma, koçaklama, doğmaca şiir, doğmaca türkü, sözlü ve sazlı güzelleme ve taşlama dallarından örnekler sundu. Salonu dolduranlar unutulmaz bir etkinliğe tanıklık ederken, aşıkların atışmaları büyük beğeni topladı. Yerel Sanatcı Şevket Kızılırmak'ın da konuk olarak sahneye çıktı birbirinden güzel eserler ile izleyicileri coştururken Akkeçi'nin ayranı türküsü ile salondakiler türküye eşlik etti.

 

Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan Ozanlarımızın sergiledikleri sazlı sözlü atışma unutulmaya yüz tutmuş kültürümüzün ne denli önemli ve güzel olduğunu ortaya koymaktadır. Kısacası, unutulmaya yüz tutmuş değeri tekrar gün yüzüne çıkarmaya çalışan çok değerli aşıklarımız var. Geçmişimizin değerini taşımada önemli misyon ve görev üstlenen aşıklarımızın gelecek kuşaklara taşınmasına vesile olmasında Denizli Büyükşehir Belediyesinin sosyal sorumluluk bilinciyle hareket etmesi ile ilk defa Çameli’li vatandaşlarımızla ile buluşturduk.Bu etkinlik için Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan'a teşekkür ederiz.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.