Denizli Acıpayam MYO'da deprem ile ilgili konferans verildi

DENİZLİ 15.04.2019 - 15:14, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:51
 

Denizli Acıpayam MYO'da deprem ile ilgili konferans verildi

Denizli Pamukkale Üniversitesi Acıpayam Meslek Yüksekokulu’nun (MYO) düzenlediği  “Tüm Konularıyla Deprem” adlı konferansa Pamukkale Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Dekanı ve Mühendislik Fakültesi Jeofizik Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Ali Aydın konuk edildi.     Denizli PAÜ Acıpayam MYO Konferans Salonu’nda gerçekleşen konferansa Acıpayam Kaymakamı Ali Şanlıer, Acıpayam Belediye Başkanı Dr. Hulisi Şevkan, Acıpayam MYO Müdürü Prof. Dr. Hüseyin Turgut, İlçe Jandarma Komutanı Teğmen Yasin Gökçe, İlçe Emniyet Müdürü Naci Avşar, Acıpayam MYO akademik ve idari personeli ve çok sayıda öğrenci katıldı. Konferansta deprem gerçeğine bilimsel bir pencereden bakılması gerektiğini ifade eden ve depremi tarihi ile ele alan Prof. Ali Aydın, Depremin büyüklüğü ve şiddeti nedir, bunlar nasıl ölçülür, fay düzlemi çözülümü nedir, deprem çözümü nedir, deprem erken uyarı sistemleri nelerdir, ülkemizin sismik aktivitesi nasıldır, ülkemizde ve Denizli’de yaşanan depremlerin tarihi, hangi fay kırıklarının hangi bölgelerden geçtiği, Acıpayam’da yaşanan depremin niteliği ve büyüklüğü, alınacak önlemler, zemin etkisinin önemi, içinde bulunduğumuz bölgenin deprem riski gibi konuları şemalar ve grafiklerle anlattı. Konferans, soru-cevap bölümünün ardından çiçek takdimi ile son buldu.

Denizli Pamukkale Üniversitesi Acıpayam Meslek Yüksekokulu’nun (MYO) düzenlediği  “Tüm Konularıyla Deprem” adlı konferansa Pamukkale Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Dekanı ve Mühendislik Fakültesi Jeofizik Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Ali Aydın konuk edildi.

 

 

Denizli PAÜ Acıpayam MYO Konferans Salonu’nda gerçekleşen konferansa Acıpayam Kaymakamı Ali Şanlıer, Acıpayam Belediye Başkanı Dr. Hulisi Şevkan, Acıpayam MYO Müdürü Prof. Dr. Hüseyin Turgut, İlçe Jandarma Komutanı Teğmen Yasin Gökçe, İlçe Emniyet Müdürü Naci Avşar, Acıpayam MYO akademik ve idari personeli ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Konferansta deprem gerçeğine bilimsel bir pencereden bakılması gerektiğini ifade eden ve depremi tarihi ile ele alan Prof. Ali Aydın, Depremin büyüklüğü ve şiddeti nedir, bunlar nasıl ölçülür, fay düzlemi çözülümü nedir, deprem çözümü nedir, deprem erken uyarı sistemleri nelerdir, ülkemizin sismik aktivitesi nasıldır, ülkemizde ve Denizli’de yaşanan depremlerin tarihi, hangi fay kırıklarının hangi bölgelerden geçtiği, Acıpayam’da yaşanan depremin niteliği ve büyüklüğü, alınacak önlemler, zemin etkisinin önemi, içinde bulunduğumuz bölgenin deprem riski gibi konuları şemalar ve grafiklerle anlattı. Konferans, soru-cevap bölümünün ardından çiçek takdimi ile son buldu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.