Denizli Afad Hem Eğitiyor Hem De Yaraları Sarıyor

GÜNDEM 20.04.2017 - 16:53, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:50
 

Denizli Afad Hem Eğitiyor Hem De Yaraları Sarıyor

Denizli Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü Çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Eğitim programı düzenliyor. Hem de yaraları sarıyor.

Denizli AFAD Kurulduğu günden bu yana 7 gün 24 saat esasına görev yapan Denizli Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü; Acil durum olaylarına müdahale ve arama kurtarma çalışmalarının yanı sıra toplumda “Afet Bilinci Kültürü”nün oluşturulması amacıyla eğitim ve bilinçlendirme çalışmalarında da hız kesmiyor. İlimiz ve Ülkemizde meydana gelen afet ve acil durum olaylarına müdahale etmeye, komşu ülkelerde meydana gelen toplumsal olaylardan zarar gören vatandaşların yaralarını sarmaya devam etmektedir.       Denizli Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü 2017 yılı ilk dört aylık diliminde Afetlere hazırlık açısından vatandaşlarımıza, öğrencilere, STK, Kamu ve Özel Sektör Kuruluşlarında görev yapan çalışanlara yönelik “Afete Hazır Türkiye Projesi” kapsamında; 19 İlçede İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı 58  okulda  yaklaşık 10.000 öğrenciye, öğretmen ve idarecilerimize, Denizli Hasan Erbil Ceza ve İnfaz Kurumu Eğitim Merkezinde ülke genelinden eğitim için gelen 120 İnfaz Koruma Memuru ve diğer personele, Kamu ve Özel sektörde çalışan 1500 kişiye ulaşılarak  “Temel Afet Bilinci ve Arama Kurtarma Eğitimi” verildi. Buralarda verilen eğitimle hedef kitleye afetlerden önce, afet anında ve sonrasında yapılması gereken davranış biçimleri uygulamalı olarak anlatılarak farkındalık oluşturulmuştur.   Eğitimlerin yanı sıra;  İlimiz Pamukkale ilçesi İmam Hatip Orta Okulunda 650 öğrenci ve 62 öğretmen ve idarecinin yer aldığı Deprem Tatbikatı gerçekleştirilerek toplumsal bilinç oluşturulması amaçlanmıştır.   Ayrıca, Başbakanlık Afet ve Acil Durum Başkanlığımız tarafından ülkemiz genelinde başlatılan ‘Acil Un Yardımı’ kampanyası kapsamında, Denizlili hayırsever vatandaşlarımızdan ve iş adamlarından temin edilen 25 ton un, Güneydoğu Anadolu Bölgemizde görev yapan Başbakanlık AFAD noktalarına gönderilerek bölgede yaşayan insanların yaraları bir nebze olsun sarılmaya çalışılmıştır.
Denizli Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü Çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Eğitim programı düzenliyor. Hem de yaraları sarıyor.

Denizli AFAD Kurulduğu günden bu yana 7 gün 24 saat esasına görev yapan Denizli Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü; Acil durum olaylarına müdahale ve arama kurtarma çalışmalarının yanı sıra toplumda “Afet Bilinci Kültürü”nün oluşturulması amacıyla eğitim ve bilinçlendirme çalışmalarında da hız kesmiyor. İlimiz ve Ülkemizde meydana gelen afet ve acil durum olaylarına müdahale etmeye, komşu ülkelerde meydana gelen toplumsal olaylardan zarar gören vatandaşların yaralarını sarmaya devam etmektedir.

 

 

 

Denizli Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü 2017 yılı ilk dört aylık diliminde Afetlere hazırlık açısından vatandaşlarımıza, öğrencilere, STK, Kamu ve Özel Sektör Kuruluşlarında görev yapan çalışanlara yönelik “Afete Hazır Türkiye Projesi” kapsamında; 19 İlçede İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı 58  okulda  yaklaşık 10.000 öğrenciye, öğretmen ve idarecilerimize, Denizli Hasan Erbil Ceza ve İnfaz Kurumu Eğitim Merkezinde ülke genelinden eğitim için gelen 120 İnfaz Koruma Memuru ve diğer personele, Kamu ve Özel sektörde çalışan 1500 kişiye ulaşılarak  “Temel Afet Bilinci ve Arama Kurtarma Eğitimi” verildi. Buralarda verilen eğitimle hedef kitleye afetlerden önce, afet anında ve sonrasında yapılması gereken davranış biçimleri uygulamalı olarak anlatılarak farkındalık oluşturulmuştur.

 

Eğitimlerin yanı sıra;  İlimiz Pamukkale ilçesi İmam Hatip Orta Okulunda 650 öğrenci ve 62 öğretmen ve idarecinin yer aldığı Deprem Tatbikatı gerçekleştirilerek toplumsal bilinç oluşturulması amaçlanmıştır.

 

Ayrıca, Başbakanlık Afet ve Acil Durum Başkanlığımız tarafından ülkemiz genelinde başlatılan ‘Acil Un Yardımı’ kampanyası kapsamında, Denizlili hayırsever vatandaşlarımızdan ve iş adamlarından temin edilen 25 ton un, Güneydoğu Anadolu Bölgemizde görev yapan Başbakanlık AFAD noktalarına gönderilerek bölgede yaşayan insanların yaraları bir nebze olsun sarılmaya çalışılmıştır.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.